صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۴۰ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۷

تهرانی‌ها روزانه به‌اندازه حجم دریاچه خلیج فارس آب مصرف می‌کنند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: تابستان امسال مصرف روزانه آب شرب تهران به 3.1 میلیون مترمکعب رسیده بود که به‌اندازه حجم دریاچه خلیج فارس است.
کد خبر : 365815

محمدرضا بختیاری در گفتگو با خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با اشاره به مسئله اصلاح تعرفه مشترکان پرمصرف آب و برق در کشور، گفت: در شهر تهران 80 درصد مردم مصرف نرمال و یا کمتر از نرمال دارند و الگوی مصرف را رعایت می‌کنند، ولی در این‌ بین حدود 20 درصد جمعیت مصرف بالایی دارند و الگوی مصرف را رعایت نمی‌کنند.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران افزود: در شهر تهران برای 800 میلیون مترمکعب آب مصرفی فیش صادر می‌شود که حدود 650 میلیون مترمکعب آن مصرف آب شرب تهران است و 150 میلیون مترمکعب آن نیز مربوط به مصارف مساجد، ادارات، واحدهای تجاری واداری، بخش‌های نظامی و... است.


وی خاطرنشان کرد: عمده عدم رعایت صرفه‌جویی در مصرف آب تهران مربوط به بخش‌های غیرخانگی و 20 درصد از آن خانگی است. براین اساس از سال گذشته طبق مصوبه شورای تأمین استان طرحی در دستور کار قرار گرفت که بر اساس آن مصارف خانگی که بیش‌ازحد نرمال از منابع آبی استفاده می‌کردند به‌صورت موقت آن‌ها را قطع می‌کردیم که همین امر درگذر زمان بسیار اثرگذار بوده است.


بختیاری تصریح کرد: در پیک تابستان سال جاری مصرف روزانه شرب تهران به 3.1 میلیون مترمکعب رسیده بود. به تعبیری مصرف روزانه آب شرب تهران به‌اندازه یک دریاچه چیتگر است که همین رقم در حالت عادی به 2.8 میلیون مترمکعب می‌رسد بنابراین برخورد با مشترکان پرمصرف در کاهش این رقم بسیار اثرگذار است.


وی تأکید کرد: ما در کنار افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف بایستی به نوع نگاه و فرهنگ‌سازی این مهم در جامعه نیز توجه ویژه‌ای داشته باشیم. به‌هرحال در کشور ما به دلیل نوع نگاه حمایتی دولت و نظام به بخش آب میزان آب‌بها بسیار اندک است. از این‌رو در شهر تهران ما تقریباً یک‌چهارم قیمت تمام‌شده آب را از مردم دریافت می‌کنیم.


وی ادامه داد: قیمت تمام‌شده و توزیع هر مترمکعب آب حدود دو هزار و 500 تومان است در صورتی‌ که ما متوسط 600 تومان از مردم دریافت می‌کنیم؛ بنابراین افزایش تعرفه به‌تنهایی تمامی مسائل را برطرف نخواهد کرد بلکه بایستی فرهنگ مصرف درست این مایع حیاتی اشاعه پیدا کند که با تحقق این مهم میزان مصرف آب نیز به شکل چشم‌گیری کاهش پیدا خواهد کرد. مردم ما بایستی به‌خوبی از این مسئله آگاه باشند که ایران در اقلیمی خشک قرارگرفته است و باید توجه جدی به شیوه مصرف آبی داشته باشند که با زحمتی فراوان در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تأکید بر اینکه 90 درصد از ایران در منطقه خشک، نیمه‌خشک و فراخشک قرارگرفته است، گفت: تنها 10 درصد از کشور ما در منطقه مرطوب و نیمه مرطوب قرارگرفته است که در مناطقی مثل نوار شمالی کشور نیز که بارندگی‌های مناسبی رخ می‌دهد، به دلیل کم بودن فاصله بین کوه تا دریا همین میزان آب حاصل از بارندگی از دسترس خارج می‌شود نمی‌توان از آن استفاده کرد.


وی خاطرنشان کرد: بنابراین صرفه‌جویی در مصرف آب شرب امری بسیاری حیاتی است. با وجود اینکه کل مصرف آب شرب کشور کمتر از هفت میلیارد مترمکعب است ولی به دلیل اهمیت کیفیت آب شرب تأمین آن بسیار سخت است به‌طوری‌که در همین شهر تهران ما ناچار هستیم آب سد طالقان را از فاصله 150 کیلومتری به تهران منتقل کنیم بنابراین تأمین آب شرب بسیار پرزحمت است به‌ویژه در شهر تهران که از سدها برای تأمین آب پایتخت استفاده می‌شود منبع گرانی است و بایستی مردم به‌خوبی از ارزش این مایع حیاتی آگاه باشند.


بختیاری در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: قیمت تمام‌شده آب شرب تهران نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی بالاتر است ولی ما تنها یک‌چهارم قیمت آن را از مردم دریافت می‌کنیم. در کشوری مثل کانادا که 70 درصد آب شیرین جهان در این منطقه قرارگرفته است و به‌نوعی با ازدیاد منابع آب شیرین روبه‌رو هستند، قیمت هر مترمکعب آن در کانادا حدود هفت دلار است ولی این رقم در ایران تنها یک‌دهم دلار است.


وی تصریح کرد: به تعبیری قیمت هر مترمکعب آب در شهر اوتاوای کانادا 70 برابر شهر تهران است. این مسئله به‌خوبی نشان می‌دهد با وجود اینکه این کشور مشکل کم‌آبی ندارد ولی بازهم شیوه مصرف منابع آبی خود را مدیریت می‌کند. بنابراین در کشور ما که در اقلیمی خشک قرارگرفته است بایستی با چنین شرایطی خود را وفق بدهیم و با برنامه‌ریزی درست به‌پیش برویم.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تأکید بر اینکه بخش زیادی از منابع آبی استان تهران صرف مصارف بخش کشاورزی می‌شود، گفت: با برنامه‌ریزی صورت گرفته درصددیم تا با همکاری وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و نیرو بتوانیم بخشی از آب کشاورزی استان را از پساب تصفیه‌خانه‌ها تأمین کنیم تا فشار کمتری به مخازن چاه‌ها و سفره‌های زیرزمینی استان تهران وارد شود.


انتهای پیام/4092/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر