صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۲۰ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
در گفتگو با آنا تشریح شد؛

جزئیات فعالیت مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی ملایر در لارودرمانی

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر گفت: این مرکز رشد از سال 97 در حوزه لارودرمانی وارد شده و نتایج چشمگیری به دست آورده است.
کد خبر : 365644

محمد‌رضا میرزایی‌پور در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره فعالیت‌های مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر اظهار‌ کرد: مراکز رشد دانشگاه‌ آزاد اسلامی به قلب تپنده تحقیقات، پژوهش و فناوری تبدیل‌شده‌ و هرکدام از این مراکز با توجه به منطقه‌ای که در آن قرار دارند، اقدام به فعالیت می‌کنند. مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی ملایر از جمله مراکزی بوده که در بخش‌های مختلف، حرف‌هایی برای گفتن دارد و لارو‌درمانی ازجمله این پروژه‌هاست.


وی افزود: لارودرمانی در طول تاریخ در میان اقوام مختلف رواج داشته و گزارش‌هایی از این روش درمانی در قرن 16 میلادی به‌دلیل وجود بی‌شمار زخمی‌ها در جنگ‌هایی که در آن اعصار رخ می‌داد به چشم می‌خورد.


مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی ملایر افزود: ناتوانی در رسیدگی به زخمی‌ها به‌دلیل نبود امکانات و تجهیزات کافی، باعث تخم‌ریزی حشرات و مگس‌ها بر روی زخم جنگجویان می‌شد که در این فرایند بعضی از تخم‌گذاری‌ها به‌جای ایجاد عفونت بهبودی زخم‌ها را در پی داشت. کم کم توجه محققان به این امر جلب شد و مشاهده کردند «لارو» بعضی از مگس‌ها باعث بهبودی زخم می‌شود.


میرزایی‌پور خاطرنشان کرد: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر از سال 97 در این حوزه وارد شده و نتایج چشمگیری به دست آورده است.


وی افزود: فرایند لارودرمانی به اینگونه است که نخست، لارو مگس‌ها در درون آزمایشگاه کشت و پرورش داده می‌شوند و آن را به‌ صورت پانسمان روی زخم می‌گذارند و چون عفونت و بافت‌های نکروزشده زخم غذای لارو است، لارو آن بافت‌ها را می‌خورد و به‌جای آن پروتئین بر روی زخم ترشح و به‌تدریج زخم روند بهبودی را طی می‌کند.


مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی ملایر افزود: لاروها موهای خیلی ریزی دارند که با حرکتی که روی زخم انجام می‌دهند، جریان خون در زخم موجود ایجاد می‌کنند و با مرور در این زخم که با لارو خورده می‌شود، روند بهبودی حاصل می‌شود. در جریان درمان، پانسمان لارو را که عوض می‌کنند، زخم به‌صورت کلی ترمیم شده و بافت جدید جایگزین می‌کند.


میرزایی‌پور یادآور شد: نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، این است که لارو هر حشره‌ای قابلیت بهبود زخم ندارد.


وی با توضیح در مورد لارو استریل گفت: لارو استریل حالتی بین تخم و حشره کامل است. وقتی‌ که حشره از تخم خارج می‌شود و در مرحله کرم‌ریزی قرار دارد، این لارو در مراحل رشد به مگس تبدیل می‌شود.


مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی ملایر با بیان اینکه مگس مورد نظر که چنین کارکردی دارد به رنگ سبز متالیک است؛ افزود: مرحله‌ای که لارو کرمی‌شکل است و توانایی خوردن بافت نکروزشده را دارد برای بهبود زخم اثربخش است. اگر این لاروها استریل نباشند، عفونت جدید به زخم‌ها وارد می‌شود، در واقع پروسه استریل‌کردن زخم‌ها، فرایندی کاملاً دانش‌بنیان است که در واحد ملایر این تکنولوژی وجود دارد.


میرزایی‌پور خاطرنشان کرد: بهبودی زخم‌ها بستگی به وسعت آسیبی است که بر بدن زده، ممکن است بین یک هفته تا یک ماه طول بکشد. در فرایند درمانی که تاکنون داشته‌ایم بین یک هفته تا یک ماه این روند طول کشیده و در این کارگروه سه نفر در حال فعالیت هستند.


80 بیمار از قطع عضو نجات پیدا کردند


آرش جعفری مجری پروژه لارودرمانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره پروژه لارودرمانی در این واحد دانشگاهی اظهار کرد: لارودرمانی یکی از روش‌های درمانی زخم‌های مزمن است که به‌وسیله لارو حشره «لوسیلیا سریکاتا» انجام می‌شود.


وی افزود: این روش درمانی در جهان سابقه طولانی دارد و در کشور ما توجه زیادی به این نوع درمان‌ نشده است و از سال 91 در تهران، شیراز شروع شد و دانشگاه آزاد اسلامی ملایر از اواخر سال 95 وارد این پروسه تحقیقاتی شد و این هسته فناور از ابتدای سال 96 داخل واحد مستقر و از مرداد 97 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر، پروژه تحقیقاتی آن آغاز شده است.


سرپرست پروژه دانش‌بنیان لارودرمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر اظهار کرد: برای آغاز روند درمانی، نخست تخم‌ریزی روی توده پروتئین در یک محیط استریل انجام‌ شده و بعد توده‌های تخم پس از جداسازی استریل و بسته‌بندی‌شده و برای روند درمانی به مراکز درمانی ارسال می‌شود.


این پژوهشگر دانشگاهی یادآور شد: برای یک زخم به ابعاد یک سانتیمتر در یک سانتیمتر حدود 10 لارو نیاز است.


جعفری خاطرنشان کرد: همدان به‌عنوان تنها مرکز غرب کشور مشغول فعالیت است و از زمان شروع فعالیت تاکنون بیش از 80 بیمار که نامردی قطع عضو بودند توسط لارودرمانی سلامتی خود را به دست آورده و از قطع عضو نجات پیدا کرده‌اند.


انتهای پیام/4117/4062/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر