معاون دانشگاه شریف: دانشجویان 10 نفری به خوابگاه برگردند!
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، طی روزهای اخیر وقوع ناامنیهای متعدد در حوالی خوابگاههای دانشگاه صنعتی شریف بحث داغ بین دانشجویان مقیم خوابگاه در دانشگاهها است.
بر اساس آییننامه خوابگاه دانشجویی طبق ماده 8 بند 13 تلاش در جهت برقراری نظم، آسایش و امنیت در خوابگاه بر عهده سرپرست خوابگاه است. با وجود محدودیت اختیارات در حیطه وظایف سرپرست خوابگاه نسبت به تأمین امنیت در حوالی خوابگاهها میتواند از اختیارات نیروی انتظامی منطقه باشد.
قبل از پرداختن به بخشهای دیگر این موضوع باید به ساخت خوابگاهها در محیط و موقعیتهای نامناسب توجه شود. با پرسش اینکه چه تعداد از خوابگاههایی که در اختیار دانشجویان قرار دارند از امنیت همهجانبه برخوردار هستند؟ آیا در زمان ساخت خوابگاهها به نکات حفظ امنیت این محلها توجه کافی انجامشده است؟
در پی اعتراض جمعی از دانشجویان با 2 هزار و 400 امضا، پویش «امنیت نداریم» در هفته اول اسفندماه 97 راهاندازی شد که هدف از این پویش رساندن صدای اعتراض دانشجویان به مسئولین دانشگاه شریف برای توجه هرچه بیشتر به تأمین امنیت در حوالی خوابگاههای این دانشگاه بود.
اعتراض شورای صنفی به بیتوجهی دانشگاه
نامه اعتراض شورای صنفی دانشگاه صنعتی شریف به نبود امنیت اطراف خوابگاهها و همچنین برقراری سرویس حملونقل در هفته اول بهمنماه در حالی منتشر شد که دقیقاً یک ماه قبل از آن در هشتم بهمن مانور رزمایش نیروی انتظامی بهمنظور افزایش امنیت پیرامون دانشگاه شریف برگزار شد.
به گفته روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف با توجه به این ناامنیهای اخیر در مناطق پیرامون دانشگاه و خوابگاهها، نخستین مرحله از رزمایش نیروی انتظامی با حضور مدیر حراست دانشگاه، مسئول حفاظت فیزیکی، رئیس کلانتری ۱۱۸ ستارخان، معاون اطلاعات، معاون تجسس، معاون اجتماعی و پیشگیری و مأمورین این کلانتری برگزار شد.
هدف از این رزمایش تأمین امنیت پایدار محیط پیرامون دانشگاه و خوابگاهها عنوان شد و همچنین پس از مانور نیروی انتظامی در خیابانهای اطراف دانشگاه از خوابگاه طرشت۲، طرشت۳، احمدی روشن و پژوهشکده علوم و فناوری انرژی بازدید بهعملآمده است. طی همین خبر با توجه به تعاملات صورتگرفته میان مدیریت حراست دانشگاه و کلانتری ۱۱۸ ستارخان، مقرر شد این مانور بهصورت هفتگی بر طبق شرایط موجود برگزار شود. همچنین کارکنان نیروی انتظامی علاوه بر تردد در مسیر خوابگاه، در تمامی ساعات شبانهروز، یک ساعت در میان از خوابگاههای دانشگاه بازدید خواهند کرد.
باوجوداین پیگیریهای اخیر از طرف حراست دانشگاه و همکاری آن با نیروی انتظامی همچنان خبرهای اعتراض شورای صنفی دانشگاه شریف به جهت عدم حفظ امنیت مناسب حوالی خوابگاهها به گوش میرسد.
محبزاده : دانشجویان در مسیر پرخطری تردد میکنند
حسین محبزاده دبیر شورای صنفی دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: قبل از وقوع حادثهای جبرانناپذیر برای دانشجویان باید نسبت به حل سريع مسئله اقدام شود، باوجوداین شرایط چگونه مسئولین دانشگاه شبها میتوانند آسوده بخوابند درحالیکه دانشجویان در مسیر تردد خود با انواع خطرات مواجه هستند؟ اگر والدینی که فرزندانشان را با هزار امید و آرزو از سرتاسر کشور به دانشگاه شریف فرستادند، از وضعیت بحرانی و خطرناک منطقه طرشت و آزادی که دانشگاه شریف و خوابگاههایش در آن واقع شدهاند مطلع بودند آیا بازهم چنین تصمیمی میگرفتند؟
حفظ امنیت همهجانبه جزء حقوق ابتدایی برای هر دانشجو و هر شهروند است، امنیتی که با وجود آن امکان پرداختن به سایر موارد و گزینهها در فضای دانشگاه امکانپذیر میشود و در صورت نبود آن انجام هر کار دیگر از طرف دانشجویان بیشتر شبیه امر ناممکن است.
در کمپین دانشجویان صنعتی شریف با عنوان «امنیت نداریم» این موضوع مطرح است که سالهاست خبر سرقت و زورگیری از دانشجویان دانشگاه شریف در اطراف دانشگاه و خوابگاهها به اخبار روزمره و پرتکرار محیط دانشگاه تبدیلشده است و وضعیتی بحرانی و نگرانکننده برای دانشجویان به وجود آورده است.
مسئولین عملکرد اثربخشی نداشتهاند
گستردگی و فراگیر شدن این موضوع فضای ترس و عدم امنیت در بین دانشجویان را حکمفرما میکند و عدم وجود عملکرد اثربخش مسئولان دانشگاه در جهت حفظ امنیت، مسئله را مبهمتر میسازد. زورگیری و سرقت در ساعات مختلف شبانهروز و عدم وجود سرویس حملونقل نقطه اصلی اعتراض دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف است.
اهمیت خطرات این مسئله به حدی است که دانشجویان انتظار دارند مسئولان دانشگاه بررسی و رفع این مشکل را در اولویت کار خود قرار بدهند چراکه دانشجویان بیش از هر چیز نگران امنیت خود و دوستانشان هستند و هرگونه سستی و اهمالکاری در این زمینه را نابخشودنی میدانند.
در این خصوص با توجه به متن منتشرشده در پویش «امنیت نداریم» مطرح شده است که اگر حادثهای غیرقابلجبران برای دانشجویان اتفاق بیفتد کمبود بودجه توجیه قابل قبولی نخواهد بود، دانشجویان دانشگاه شریف از مسئولین دانشگاه تقاضا دارند برای حلوفصل این موضوع پیگیریهای لازم را به عمل آورند.
در کنار حفظ امنیت هرچه بهتر حوالی خوابگاهها نبود امکاناتی نظیر سرویس حملونقل بهوضوح باعث چند برابر شدن اتفاقاتی نظیر سرقت و زورگیری از دانشجویان در مسیرهای اطراف دانشگاه شده است و این در حالی است که سایر دانشگاهها سرویس حملونقل را که از سادهترین و پیشپاافتادهترین مسائل است، بهخوبی مدیریت کردهاند و بر اهمیت آن واقف هستند.
معاون دانشگاه شریف: پول سرویس نداریم
تلاش شورای صنفی دانشجویی تاکنون برای رفع دغدغه دانشجویان بینتیجه بوده است، با این همه به نظر میرسد مسئولین دانشگاه نیز توجه چندانی به این مسئله نداشتهاند که همین عامل درنهایت باعث استعفای دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف شد البته گفتنی است قبل از این استعفا طی جلسهای بین اعضای شورای صنفی و منتخبین هیئترئیسه دانشگاه صنعتی شریف، یکی از مسئولین دانشگاه اقدامات صورت گرفته در این خصوص را به شرح زیر تشریح کرد:
«در جلسهای با حضور شخص استاندار مسئله مذکور مطرح شد که در این حوزه سهگانه هیئترئیسه، حراست و معاونت دانشجویی پیگیر و درگیر با موضوع بودهاند. این مسائل شامل ایجاد گشتهای محسوس و نامحسوس، تقویت ایستگاههای پلیس، نصب دوربین و... بوده و از سوی دانشگاه نقشه و مسیرهای رفتوآمد و پرتردد در اختیار مراجع قرار گرفت».
10 نفر-10نفر به خوابگاه برگردید تا امنیتتان حفظ شود!
اما یکی دیگر از اظهارات معاون دانشگاه در جلسه با اعضای شورای صنفی مسئلهای بود که عملاً دانشجویان را زیر سؤال میبُرد و بسیار قابل تأمل بود. وی در ادامه سخنان خود در این جلسه گفته است: «من اگر جای شما دانشجویان بودم به عنوان مثال با دوستان خود قرار میگذاشتیم تا 10 نفر 10 نفر به خوابگاه برویم. اینکه مسئله امنیت را صرفاً به سرویس ارتباط دهیم آن را اعاده به محال کنید. زیرا بودجه آن وجود ندارد. شما یک نفر را پیدا کنید بودجه این را در اختیار بگذارد. یا دانشجویان بتوانند بخشی از این هزینه را تأمین کنند؟»
ارائه این پیشنهادها و پیگیریها برای اعضای شورای صنفی-دانشجویی قانع کننده نبود و در ادامه این جلسه با مسئولین دانشگاهی، موضوع سرویس موردبررسی قرار گرفت. مسئولین دانشگاه صنعت شریف معتقدند امکان در اختیار گذاشتن سرویس برای دانشجویان به دلیل مشکلات مالی امکانپذیر نیست.
اینکه دانشگاه شریف از بودجه مناسبی برای تأمین امنیت فضای خوابگاهها برخوردار نباشد قطعاً موضوعی قابلتأملی است چرا که به نظر میرسد با وجود احتمال هرگونه خطا و حادثه، گزینهای به نام حفظ امنیت در بودجه دانشگاه معرفی نشده است. بااینحال تنهاترین پیشنهاد اعضای شورای صنفی-دانشجویی دانشگاه شریف در جلسه منتخبین هیئتمدیره دانشگاه قرار دادن سرویس حملونقل برای محدودههای پرخطر است.
فعالان دانشجویی بر این عقیدهاند که اگر دانشگاه برای حفظ امنیت در حوزه فعالیتهای خود بودجه کافی نداشته باشد چرا باید از نیروی انتظامی انتظار حفظ به دوش کشیدن همه وظیفه را داشته باشد؟
سرویس حملونقل بهترین راه حل مسئله
اعضای شورای صنفی-دانشجویی این دانشگاه پیشنهاد میکنند که دانشگاه برای محدودههای پرخطر با در نظر گرفتن سرویس حملونقل در حد توان برای این موضوع اقدام کند تا بهمرور بستر برای ارائه راهکارهای دیگر آماده شود. به نظر میرسد ارائه چنین پیشنهادهایی از طرف مسئولین امر در دانشگاه شریف نشان دهنده آن است که شاید این مسئولین رغبتی برای حل این مسئله ندارند و یا شاید امنیت دانشجو در خارج از دانشگاه برای آنها مهم نیست.
با یک حساب و کتاب ساده میتوان بهراحتی به این نتیجه رسید که تدارک و تهیه سرویس حمل و نقل در دانشگاه بهمراتب هزینه پایینتری از سایر حوادث دارد با این همه باید این سؤال را مطرح کرد که چرا مسئولین دانشگاه شریف در این راستا قدم بر نمیدارند؟
انتهای پیام/4107/4108/پ
انتهای پیام/