صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۴ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
متین منتظمی*

وصله‌های مجلسی بر تار و پود ساختار سیاسی کشور

ممنوعیت حضور بیش از 3 دوره در مجلس و استانی‌شدن انتخابات وصله‌هایی است که پارلمان به جای ایجاد ساختار اندیشه ویژه جمهوری اسلامی بر ساختار سیاسی فعلی می‌زند.
کد خبر : 365161

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اصلاح ساختار مسئله‌ای است که به نظر می‌رسد مجلس شورای اسلامی اهتمام خاصی روی آن گذاشته است به همین دلیل مجلس برای شروع این اصلاح ساختار اولین قدم را از سمت خود برداشته است. طرح‌هایی همچون ممنوعیت نمایندگی مجلس شورای اسلامی بیش از 3 دوره و یا استانی شدن انتخابات از دسته این طرح‌ها است. به نظر نگارنده چنین طرح‌های صرفاً وصله‌ای است تا خلأهای موجود در ساختار کشور را تکمیل کنند که نه‌تنها به‌صورت تمام و کمال ماجرا را حل و فصل نمی‌کند بلکه باعث ایجاد ظاهری نامناسب و بی‌شکل در ساختار می‌شود که گاهی موجب بروز مشکلاتی است.


به‌صراحت می‌توان گفت که باید هیئت‌های اندیشه‌ورز نسبت به تولید نسخه اندیشه‌ای خاص جمهوری اسلامی ایران بپردازند که یک مردم‌سالاری دینی را مبتنی بر آرا و اندیشه‌های اسلام ایجاد کنند از این رو چنین وصله‌هایی عملاً مشکلات را حل نمی‌کند بلکه ایرادات فراوانی به ساختار وارد می‌کند.


به‌زعم ارائه‌دهندگان این طرح‌ها، چنین نگاهی نمی‌تواند ساختارسازی در جمهوری اسلامی را پیش ببرد چراکه به‌مثابه یک مسکّنی است که فقط برای مدت بسیار کوتاهی درد را تسکین می‌دهد. جمهوری اسلامی نیاز به یک اندیشه ویژه خود برای ایجاد ساختار دارد و باید مطالعات گسترده روی آن انجام گیرد. شاید همه این نمایندگان مجلس نیز روی این مسئله متفق‌القول باشند که ساختار فعلی در پارلمان و دولت پاسخگوی نیازهای اسلامی و اجتماعی جامعه نیست و مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است به همین دلیل است که باید حاکمیت اسلامی مبتنی بر مردم‌سالاری دینی در یک نظام ویژه به نام جمهوری اسلامی ایران پیاده‌سازی شود.


هرچند که اگر در این طرح، تفکر غالب نمایندگان مجلس بر حضور جوانان باشد این طرح نه‌تنها راه را برای آن‌ها بازنخواهد کرد بلکه مانع از ورود جوانان به عرصه نمایندگی خواهد شد چراکه برخی دست‌ها و قدرت‌ها به این سادگی حاضر به کنار رفتن از مسند نیستند و این قانون صرفاً بهانه‌ای برای کنار زدن رقبا است!


*دبیرکل اسبق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان


انتهای پیام/4107/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر