صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۷ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۷
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام:

صحبت‌های رئیس‌جمهور درباره اختیارات مجمع سازنده و قانونی نیست

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: صحبت‌های رئیس‌جمهور درباره اختیارات مجمع سازنده و قانونی نیست.
کد خبر : 364837

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محسن رضایی در نشست خبری که ظهر امروز در مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، اظهار کرد: همین‌طور که مردم شریف و رسانه‌ها در جریان هستند، لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو که از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب و توسط شورای نگهبان رد شده بود برای تصمیم‌گیری نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام آمد و جلسات متعددی برای این موضوع بحث و بررسی انجام شد.


وی با بیان اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام تمام جوانب این لوایح را مورد بحث و مورد بررسی قرار داد، تأکید کرد: تمام آثار اقتصاد و بین‌المللی و تعهدات سیاسی که ایران باید در این لوایح بدهد، مورد بررسی قرار گرفت.


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه ابعاد سیاسی و امنیتی لایحه پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بحث قرار گرفته است، ادامه داد: مخالفان و موافقان این لایحه در فرصت کافی نظرات خود را ارائه کردند.


هر دو لایحه پالرمو و CFT با هم در مجمع بررسی و رأی‌گیری می‌شود


رضایی اضافه کرد: نمایندگان دولت، مجلس و وزرای دولت در فرصت کافی نظرات خود را درباره پالرمو ارائه دادند.


وی با بیان اینکه بعد از لایحه پالرمو، CFT هم به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد، عنوان کرد: برخی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام بین دو لایحه پالرمو و CFT همپوشانی و ارتباطی را اعلام کردند و پیشنهاد شد با توجه به این مسئله مصوبات دو لایحه هر دو باهم در جلسه آینده مورد بررسی قرار گیرد.


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه برخی اعضای پیشنهاد دادند تا هر دو لایحه در کمیسیون اقتصادی، سیاسی و حقوق مجمع بررسی شود، عنوان کرد: نمایندگان دولت و مجلس هم در نشست امروز رأی به تأخیر بررسی لایحه پالرمو دادند و احتمالاً در سال آینده این مباحث ادامه خواهد یافت.


وی با بیان اینکه اگر رفتار نهاد FATF سازنده باشد مورد توجه مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار می‌گیرد، ادامه داد: این نهاد اقدامات ایران را تأیید کرده، ولی رفتارهایشان برای ایران مهم است که چقدر سازنده باشد.


رفتار اروپایی‌ها بر روند بررسی لوایح اثرگذار است


رضایی خاطرنشان کرد: رفتار اروپایی‌ها بر تصمیم اعضای مجمع مؤثر است ولی از عملکرد اروپایی‌ها در برجام اصلاً راضی نیستیم و این مسائل بر رأی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام تأثیرگذار خواهد بود.


وی افزود: اینستکس که اروپا برای ایران در نظر گرفته است، بیشتر تهاتر بوده و برای ایران کفایت نمی‌کند و باید آنها تعهدات خودشان را در برجام کامل اجرا کنند.


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به انتقادها درباره تأخیر مجمع در رأی‌گیری این لوایح، اعلام کرد: تأخیرهای مجمع می‌تواند برای این موضوع بسیار مؤثر باشد. اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام جز برای معیشت مردم هیچ موضوع دیگری را نمی‌پذیرند و کنوانسیون‌ها باید برای معیشت مردم مفید باشند.


وی با بیان اینکه هر تصمیمی که مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌گیرد برای منافع مردم باشد، ادامه داد: نباید پیوستن ایران را به FATF مانند کشورهای دیگر تشبیه کرد، ما در جنگ اقتصادی هستیم و با اعضای دیگر این نهاد تفاوت داریم.


اظهارات رئیس‌جمهور غیرسازنده و غیرقانونی است


رضایی به صحبت‌های رئیس‌جمهور درباره اختیارات برخی نهادها نیز اشاره کرد و گفت: حرف‌های رئیس‌جمهور درباره اختیارات نهادهای مجمع دوستانه، قانونی و سازنده نیست. تعداد اعضای هیئت دولت که در حال تصمیم‌گیری برای مردم هستند، از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام کمتر است. اگر قانون به جمعی اختیار داده باشد که تصمیمی را در چارچوب قانونی مشخص بگیرند، دیگر سایر موضوعات اهمیتی ندارد.


وی به برخی هجمه‌ها به مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز اشاره کرد و گفت: برخی اقدامات یک سال اخیر علیه مجمع تشخیص مصلحت نظام مشکوک است. اگر بنا باشد بر اساس اظهارات رئیس جمهور عمل شود، پس ایشان نیز یک نفر است.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه عجله فوق‌العاده‌ای درباره لوایح دیده می‌شود، تصریح کرد: عده‌ای نظارت مجمع بر لوایح را نمی‌پسندند. اگر نظارت‌های مجمع باشد، بسیاری از میلیاردها دلاری که در اقتصاد تباه شد، جلوی آن گرفته می‌شد.


انتهای پیام/4082/پ



انتهای پیام/

ارسال نظر