وداع با مرد همیشه متبسم و سلطان خنده سینما و تلویزیون
به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، پیکر مرحوم خشایار الوند با حضور هنرمندان و دوستدارانش از مقابل خانه سینما تشییع شد.
در این مراسم چهرههایی همچون احمد مهرانفر، منوچهر شاهسواری، محسن تنابنده، سیروس الوند، الهام غفوری, سیروس مقدم، همایون اسعدیان، سروش صحت، علیرضا امینی، برزو ارجمند، بهروز شعیبی، مجید مظفری، سیروس الوند، نسرین نصرتی، کیومرث پوراحمد، امیر مهدی ژوله، علیرضا شجاعنوری، صديف آرميده، همايون اسعديان، سروش صحت، سیدجواد هاشمی، سیاوش مفیدی، محمد حمزهای، ریما رامینفر، مجتبی جباری، امیرعلی دانایی، مسعود دهنمکی، مهدی ميامی، رضا بابك، گيتی معينی، جواد طوسی، ابراهیم تفرشی، ابراهیم شلیله و حبیب اسماعیلی حضور داشتند.
کامران ملکی یکی از اعضای خانه سینما گفت: امروز روز سخت و ناگواری برای اهالی سینما و یکی از روزهای بد برای فیلمنامهنویسان ایران است. امروز یکی از روزهای ناخوشایند برای تماشاگران آثار خشایار الوند است. هیچکس انتظار نداشت که خشایار الوند به این زودی ما را ترک کند. هیچکس انتظار نداشت که در این روزهای پایانی سال در سوگ کسی بنشینیم که خنده به لب مردم میآورد.
سپس کیومرث پوراحمد کارگردان سینما و تلویزیون گفت: من خشایار الوند را نمیشناختم و او را زیاد ندیده بودم بلکه سیروس الوند را میشناختم. من خشایار را با سریال «پایتخت» شناختم. وی سالها مردم را خنداند و مخاطبانش را خوشحال کرد.
بهروز رضوی گوینده و دوبلور پیشکسوت بیان کرد: داغ کسی را دیدیم که سالیان سال باعث خندههای ما بود؛ خشایار، سلطان خنده بود و تاکنون کسی چهره خشایار را بدون خنده ندیده و به یاد نمیآورد. خشایار در دامن سینما بزرگ شد و همه خاطرات خوبی از او به یاد دارند. خشایار به فکر مشکلات دنیا نبود؛ از بس به مردم فکر کرد.
عزتالله ضرغامی رئیس سابق صدا و سیما گفت: هرچه فکر میکنم برای خشایار الوند کلمه مرحوم را به کار ببرم دلم نمیآید. تا همین ساعتها و یکی دو روز قبل برای شاد کردن دل مردم با تمام انرژی کار میکرد و هیچکس باور ندارد که امروز در میان ما نباشد. خشایار اهل نشاندن لبخند بر لبان مردم و شاد کردن آنان بود. هیچ کاری بالاتر از خنداندن مردم و شاد کردن آنان نیست و خشایار همه وجودش برای خنداندن دل مردم بود.
وی افزود: خشایار دو نکته مهم داشت که نکته اول خدمات وی به تلویزیون بود که میلیونها نفر را پای برنامهای که مینوشت مینشاند. نکته دوم اینکه خودش خیلی پرنشاط بود.
سیروس مقدم کارگردان سریال «پایتخت» نیز اظهار کرد: ما ۱۰ سال با خشایار و تیم پایتخت فراتر از همکاری رفتیم و به یک خانواده تبدیل شدیم. مشکلات و دغدغههای هم را میدانستیم هنوز هیچ یک از اعضای «پایتخت» رفتن او را باور نکردهایم. خشایار ۶۰ صفحه اول فیلمنامه را به محسن تنابنده تحویل داد و قرار بود امروز (شنبه) دوباره برگردد و کار را ادامه دهیم.
وی اظهار کرد: خشایار همه تلاشش بر این بود که خوب زندگی کند و خوب سرپرستی کند عاشق همسر و بچههایش بود، از طرف اهالی «پایتخت» و همه مردم تسلیت میگویم. دلم میخواهد شب که میخوابم صبح بیدار شوم و ببینم همه این اتفاقات خواب بوده است.
امیرمهدی ژوله بازیگر و فیلمنامهنویس گفت: وقتی خشایار الوند فوت کرد، پیمان قاسمخانی با من تماس گرفت و گفت شنیدم بعضیها که بر اثر سکته قلبی میمیرند، در سردخانه به هوش میآیند. آشنایی نداری یا نمیشود کاری کرد که خشایار را برگردوند.
وی افزود: ما فیلمنامههای زیادی را با هم نوشتیم؛ اما خشایار! فیلمنامه آخر خیلی بد بود که نوشتی؟ چرا اینقدر بیچارچوب و کوتاه نوشتی؟ این چه بود که نوشتی؟! چرا به شخصیت اصلی داستان زود کات دادی؟
محسن امیریوسفی کارگردان سینما گفت: باید گفت: من همانطور که در رسانهها گفتم به همان پستی که برایش گذاشتم اکتفا میکنم که خشایار عزیز خداوند تو را رحمت کرده است؛ آن دنیا فکری به حال ما بکن و هوای ما را داشته باش. همانطور که یک جمله معروف در سریال پایتخت است؛ بازیگر اصلی آن میگوید «من باختم و بد هم باختم»، ولی باید بگویم خشایار تو بردی و خوب بردی و حیف از رفتنت.
سیروس الوند برادر خشایار الوند گفت: چهار سکانس از خشایار به یاد دارم؛ سکانس اول برخورد من و خشایار در روزی بود که خشایار در بیمارستان به دنیا آمد؛ پسری زیبا و موفرفری و خندهرو. تصویر دوم، شب عروسی خشایار با الهام بود که همه ما خوشحال بودیم که به عشقش رسید. سکانس سوم در اتاق احیا بود که تقریباً یک ساعت برای زنده ماندن برادرم تلاش کردند و سکانس آخر برای شناسایی برادرم عنوان شد و در آنجا مردی گفت این کیه؟ و گفتند نویسنده پایتخت و آن مرد گفت میشود من سنگ قبر برادرت را بسازم چون برام عزیز بود. در حقیقت مردم قدردان خشایار هستند. سیمرغ مهم نیست بلکه همین نگاه و محبت مردم مهم است.
در پایان مراسم، پس از اقامه نماز میت، پیکر مرحوم خشایار الوند به سمت بهشت زهرا تشییع شد.
به گزارش آنا، خشایار الوند صبح پنجشنبه ۹ اسفند به دلیل ایست قلبی درگذشت. الوند متولد سال ۱۳۴۶ بود و نگارش فیلمنامه سریالهای طنزی مانند «نقطه چین»، «شبهای برره»، «باغ مظفر»، «گنج مظفر»، «مرد هزار چهره»، «مرد دو هزار چهره»، «قهوه تلخ»، «ویلای من»، «شوخی کردم» و «در حاشیه»، «پایتخت»، «پایتخت ۳»؛ «پایتخت ۵»، «پایتخت ۴»، «علیالبدل»، «کمربندها را ببندیم»، «مسافران»، «دیوار به دیوار» و «دیوار به دیوار ۲» را در کارنامه خود داشت.
انتهای پیام/4104/4046/ن
انتهای پیام/