مدیریت دخل و خرج، هزینههای زندگی دانشجویی را کاهش میدهد
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در اغلب دانشگاهها فضای رفاهی برای دانشجویان خوابگاهی در نظر گرفتهشده است. این خدمات عبارتاند از خدماتی چون رزرو غذای سلف، استفاده از سرویس رفتوآمد خوابگاه به محل کلاسها، باشگاه، کلاسها آموزشی متفرقه و فوقبرنامه و... احتمالاً به نظر برخی از دانشجویان این هزینهها ناچیز باشند اما در طول دوران زندگی خوابگاهی شاید بهظاهر و به چشم شما هزینه اندکی باشد، در مدتزمان طولانی بهصورت خیلی جدی میتواند در پایین آوردن هزینهها نقش مهمی در اقتصاد زیست دانشجویی داشته باشد.
برخی افراد بهخوبی میتوانند دخلوخرج خود را مدیریت کنند چراکه مهارت پسانداز کردن را بهخوبی یاد گرفتهاند، این افراد که قطعاً مهارت مدیریت درآمدشان بالا است، در زندگی مجردی با آرامش خاطر بیشتری از دیگران زندگی میکنند.
مهمترین و بزرگترین عاملی که میتواند مقاومت دانشجو را در برابر خرج نکردن پول از بین ببرد، احساس نیاز به خرید یک کالا است، اما نکته اینجا است که این احساس نیاز بسیاری از اوقات واقعی نیست؛ یعنی دانشجو به خاطر هجوم تبلیغات به این نتیجه میرسد که به یک کالایی نیاز دارد، اما درواقع، حقیقت چیز دیگری است و احساس او، احساس نیاز کاذب است، بهعنوانمثال همه افراد جامعه با هر سطح سواد و در هر شرایطی که باشند، احساس میکنند به یک تلفن همراه هوشمند نیاز دارند، پس در اولین قدم تصمیمگیری برای پسانداز، باید مرزهای نیاز واقعی را از نیاز کاذب بشناسد و توطئههای درونی خود را در نطفه خفه کند.
نظریهپردازان اقتصادی برای پسانداز کردن راههای زیادی را پیشنهاد میکنند که روشهایی مثل کنار گذاشتن 20 درصد از اصل پولی که به دست میرسد، باز کردن یک حساب جداگانه برای پولهای پسانداز شده و فراموش کردن این پولها و به همراه نداشتن پول نقد و خرید با کارتهای عابر بانکی و... چند مورد از این پیشنهاداتی است که دانشجو با عمل به آنها میتواند بخشی از هزینههای زندگی دانشجویی و خوابگاهی خود را تأمین کند.
انتهای پیام/4107/4108/
انتهای پیام/