انتخاب دانشجوی نمونه یکی از رویدادهای ویژه دانشجویی است
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی درخصوص بیستوهفتمین جشنواره دانشجوی نمونه عنوان کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بهعنوان متولیان اصلی آموزش و پژوهش کشور هر ساله مراسم تقدیر و تکریم از دانشجویان نخبه و برتر را برگزار میکنند. گزینش و انتخاب دانشجویان براساس مجموعهای از خصایص متعدد آموزشی، پژوهشی و فرهنگی، جشنواره دانشجوی نمونه را تبدیل به رویدادی ویژه در میان سایر جشنوارههای دانشجویی کشور کرده است و در آن شاهد تقدیر از نخبگانی هستیم که در ابعاد مختلف پژوهشی و فرهنگی شایسته رسیدن به این جایگاه والا بودهاند.
در ادامه این پیام آمده است: خرسندم که در بیستوهفتمین دوره جشنواره دانشجوی نمونه فرصتی فراهم شده تا ضمن تبریک و تهنیت به برگزیدگان این رویداد، از همه دانشجویان و نخبگان کشور عزیزمان ایران دعوت کنم با قدرت و تلاش روزافزون، در مسیری که قدم گذاشتهاند بیش از پیش با احساس مسئولیت در برابر کشور و مردم عزیزمان گام بردارند. کشور ما بهواسطه رفتارهای جاهطلبانه، انحصارگرایانه و استعماری تعدادی از دولتها در شرایط ویژهای بهسر میبرد که علاوه بر فشارهای اقتصادی، با تحریمهای علمی و فناوری مواجه است. در این شرایط چارهای جز اعتماد به جوانان، اتکا به توان داخلی و بهرهگیری از نخبگان و استعدادهای برتر علمی نیست. این موضوع مسئولیت همه دانشجویان و صاحبان اندیشه، بهویژه نخبگان جامعه را سنگینتر میکند. آنچه مایه دلگرمی و امید است اشاره به این نکته است که به درازای تاریخ این مرز و بوم، همواره شاهد چنین چالشهای دشواری بودهایم. مردم کشورمان با جنگ، تحریم و ستم بیگانه نبودهاند. در همه این دورانها بهواسطه ایمان به پروردگار، میهندوستی ایرانیان و اعتماد به جوانان، سربلند از چالشها گذر کردهایم و اکنون هم با خودباوری و حرکت در مسیر دستیابی به اهداف چشمانداز بیستساله توسعه علمی و اقتصادی کشور که توسط رهبر معظم انقلاب ترسیم شده است، میتوان بر بسیاری از مسائل فائق آمد.
در بخش دیگری از این پیام عنوان شده است: چالشهای پیشرو و تجربیات گذشته نشان میدهد که اتکا بر روشهای ایستا، تکبُعدی و بیتوجهی به تحولات پیرامون دیگر نمیتواند جوابگوی نیازهای روبهرشد جامعه و تحقق آرمانهای کشور باشد، بلکه نیاز است تا نظام علمی و فناوری کشور طوری عمل کند که پویایی لازم را داشته باشد و واکنش سریع نسبت به تحولات پیرامون انجام دهد. در چنین سیستمی دولت علاوه بر حمایت همهجانبه از منظر سیاستگذاری و اتحاد راهبردهای مناسب در بخش تحقیق و توسعه، باید تلاش کند تا با استفاده از سازوکارهای در اختیار، اقدام به ظرفیتسازی و تقویت بنیه رقابتی در میان صاحبان فن و اندیشه نماید. خوشبختانه اراده دولت تدبیر و امید طی چند سال از مسئولیت خود، در جهت توسعه کشور و رسیدن به جایگاه مناسب جهانی و تصویر روشن از آینده پیش رو در چارچوب همین خط مشی کاملاً نمایان بوده است.
در بخش پایانی این پیام آمده است: بر این اساس تلاش و برنامهریزی دستاندرکاران کشور، هموار کردن مسیر حرکت نخبگان است تا همانطور که در چشمانداز 1404 تبیین شده، کشورمان در آیندهای نزدیک در جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری منطقه قرار گیرد و إنشاءالله با هویت اسلامی و انقلابی، الهامبخش در منطقه و جهان اسلام باشد. این مهم جز با برنامهریزی دقیق، جلب مشارکت نخبگان و افراد شایسته و هموار کردن مسیر از سوی مسئولان بهدست نمیآید. بنابراین باید تلاش کنیم تا نخبگان و دولتمردان، همدل و همراه بهسمت تجربه کار جمعی، کمک گرفتن از ظرفیتهای بومی، خوداتکایی داخلی و پیشرفت دانشمحور حرکت کنند. بیشک پیشقراولان چنین حرکتی کسانی هستند که دانش را با ایمان، اخلاق و ایثار همراه ساختهاند و امید است دانشجویان نمونه کشوری برخوردار از چنین خصائص علمی و شخصیتی، الگویی برای سایر دانشجویان باشند.
انتهای پیام/4107/4084/
انتهای پیام/