بیداری نمادهای شاخصساز پس از خواب زمستانی در بورس
به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران طی هفته گذشته با رشد 2179 واحدی معادل 1.4 درصد واحدی به 159490 واحد رسید.
افزایش دوباره نرخ دلار و همچنین بهبود بازار جهانی و افزایش قیمت و تقاضا برای محصولات دو گروه فلزی و شیمیایی در بورس کالا موجب شد تا روند نزولی شاخص پس از مدتها قطع شود.
بازار سرمایه در روزهای اخیر، به خاطر شرایط اقتصادی و سیاسی کشور با ضعف جذب نقدینگی جدید همراه بود؛ یکی از عوامل بازگشت رونق به بازار سرمایه با توجه به کامودیتیمحور بودن بازار بورس تهران، بهبود وضعیت قیمت محصولات در بازارهای جهانی است البته در مقابل این موضوع نمیتوان از وجود فضای تحریمی کشور غافل ماند اما انتشار گزارشها ماهانه مناسب از سوی شرکتها، میتواند ادامه روند فوق را بهبود ببخشد. در هفته گذشته میانگین حجم معاملات 444 میلیارد تومان بوده است و میانگین حجم معاملات خرد نیز به 343 میلیارد تومان رسید.
گروه پالایشی
کاهش تولید اعضای اوپک و متحدانش موجب تقویت بازار در هفتههای اخیر شد بهنحویکه قیمت نفت در شروع به کار بازارهای جهانی به بیشترین مقدار خود (66.83 دلار) در سال 2019 رسیده بود. حتی اخبار مربوط به افزایش صادرات نفت ایران موجب تضعیف قیمت نفت نشد و تا تاریخ تهیه این گزارش 2 اسفندماه، قیمت نفت در محدوده 66.94 دلار مورد معامله قرار گرفت.
هرچند افزایش و کاهش قیمت نفت بهصورت مستقیم نمیتواند بر روی گروه پالایشی اثرگذار باشد، اما ازلحاظ جو روانی موجب افزایش تقاضا در این گروه شد. نماد «شبریز» در این گروه از وضعیت بهتری برخوردار بود و در روزهای کاری هفته اکثراً مثبت موردتقاضا قرار گرفت و در روز پایانی با صف خرید به استقبال اولین هفته کاری اسفندماه رفت.
گروه محصولات شیمیایی
گروه محصولات شیمیایی که در چند وقت اخیر با توجه به کاهش قیمت محصولات در بازار جهانی و همچنین اخبار مربوط به افزایش قیمت سوخت آنها در مدار منفی معامله میشدند، پس از مدتها با توجه به رقابت و رشد قیمت محصولات در بورس کالا، در کانون توجه قرار گرفتند.
دراینبین نماد «شاراک» با صف خرید 4.7 میلیونی در قیمت 523 تومان به کار خود پایان داد. نمادهای دو گروه تولیدکننده متانول و اوره با رنج مثبت همراه بودند. نماد «شغدیر» که در هفته گذشته با خبر استعفای مدیرعامل خود، خبرساز شده بود، در روزهای پایانی مثبت و در سقف قیمتی خود موردتقاضا قرار گرفت.
گروه فلزات اساسی
با بهبود مذاکرات دو قدرت اقتصادی دنیا برای به پایان رساندن جنگ تجاری و همچنین تأیید مثبت بودن مذاکرات از سوی دو مقام ارشد کشورهای چین و امریکا و کاهش ایندکس دلار، موجب شد تا فلزات رنگی بار دیگر در بازار جهانی سیر صعودی را در پیش بگیرند.
قیمت مس در بازار جهانی به بیش از 6380 دلار رسیده و قیمت سرب و روی به ترتیب 2037 و 2677 دلار رسیدند. این موضوع موجب شد تا نماد «فملی» در ادامه روند مثبت در هفته گذشته با صف خرید 15 میلیونی به کار خود خاتمه بدهد و نماد «فاسمین» در اکثر روزهای هفته با رشد قیمت همراه باشد.
گروه تولیدکننده فولاد نیز با توجه به افزایش قیمت برای محصولات عرضهشده در بورس کالا، هفتهای تماماً مثبت را پشت سر گذاشتند. نماد «فولاد» پس از برگزاری مجمع افزایش سرمایه 73 درصدی با رشد 10 درصدی مورد بازگشایی قرار گرفت و به قیمت 311 تومان رسید. نمادهای «فخوز» و «کاوه» نیز با صف خرید به استقبال هفته بعد رفتند.
نمادهای گروه معدنی یکی دیگر از نمادهای شاخصساز و محرک بازار هستند که به دلیل افت قیمت سنگآهن در خواب زمستانی بودند اما پس از حادثه معدن سنگآهن برزیل و افزایش قیمت این محصول تا محدوده 90 دلار موجب شد تا بار دیگر نمادهای این گروه با افزایش تقاضا همراه باشند.
همچنین دو نماد «کگل» و «کگهر» با حمایت حقیقیها معاملات خود را در محدوده مثبت تثبیت کردند؛ دیگر نمادهای این گروه ازجمله «کنور» و «کاما» در محدوده سقف قیمت همچنان دادوستد میشدند.
انتهای پیام/4083/پ
انتهای پیام/