احیای بافت فرسوده شهری با همکاری دستگاهها و بخش خصوصی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از ری، محمد سالاری صبح امروز در افتتاح کنفرانس ملی و استارتآپ ویکند «بافت فرسوده» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری گفت: موضوع بافت فرسوده، نوسازی و بهسازی آن یکی از مهمترین اولویتهای مدیریت شهری است و با توجه به اینکه شهرها و کلانشهرهای ما در معرض آسیبهای جدی ناشی از ناایمن بودن، جمعیت رو به افزایش و مهاجرت بوده از این روی بحث احیای بافت فرسوده بسیار مورد توجه است.
سالاری افزود: مجموعه ای از پدیدهها که ما در مدیریت شهری با آن مواجه هستیم، موضوعات بافتهای فرسوده، بافتهای قدیمی و تاریخی، جمعیت پیرامون هسته تاریخی مرکز شهر و حاشیهنشینیهای غیر رسمی است. سال 1372 در کل کشور حاشیهنشینی 6 میلیون و سال 1395 11 میلیون شده است.
وی اضافه کرد: 600 محله با بافت تاریخی که دارای ارزش میراثی هستند، هزار محله با بافت ناکارآمد شهری، هزار و 100 سکونتگاه غیررسمی و یا بدمسکنی وجود دارد که جمعیتی در حدود 19 میلیون نفر در این محلهها سکونت دارند.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر استان تهران با تأکید بر اینکه باید شیوه مداخلهها را در نظام برنامهریزی کشور تعریف کنیم، تصریح کرد: سال 1376 با شکلگیری شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی در وزارت راه و شهرسازی، نگاه تخصصی به بافت شد؛ اما از ایرادات اساسی آن غفلت از تعاملات بینبخشی، فرابخشی بوده است و سال 1382 و با انعقاد تفاهمنامهای با بانک مرکزی، تغییر رویکرد، نحوه و محوریت مداخلات و افزایش تعاملات مردمی گامی به سوی توانمندسازی بافتهای فرسوده برداشته شد.
سالاری گفت: سال 1388 و با ارائه بستههای تشویقی و تسهیلگری و مداخله دولت بخشی از معضلات بافت فرسوده برطرف شد و بعدها به سایر موضوعات بافتها از جمله ابعاد فرهگی، اجتماعی، شهری، ترافیکی و بهویژه آسیب های اجتماعی توجه ویژهای شد.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر استان تهران تأکید کرد: مهمترین مشکل در احیای کامل بافتهای فرسوده موضوع ناهماهنگی چندوجهی، بینبخشی و فرابخشی است که در صنعت ملی بازآفرینی کشور و با تشکیل 21 دستگاه و نهاد حل شده است.
سالاری اهداف بازآفرینی را کاهش فقر شهری، ارتقای ایمنی و تابآوری، افزایش هویت و منزلت مکانی و تغییر نگرش حکمرانی عنوان کرد.
وی گفت: اصولیترین موضوعات قالب در سند ملی بازآفرینی توزیع متوازن جمعیت، رفع موانع سرمایهگذاری و بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و فضاهای استارتآپی است و هدف از برگزاری این قبیل رویدادها مبنای برای حل مشکلات است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر استان تهران درباره برقراری نظام انگیزیشی مالی عنوان کرد: محور اصلی بازآفرینی مردم ساکن در بافت فرسوده، ایجاد زیرساختها و روبناهای محیطی و توجه ویژه به ابعاد مختلف اجتماعی است.
وی افزود: این فرصت تاریخی برای شوراها و شهرداریهاست که با همکاری تمام دستگاهها و با کمک بخش خصوصی و سرمایهگذاران بتوانند، موضوع احیای بافت فرسوده را به یک جنبش و مطالبه تبدیل کنند.
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/