صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۱۰ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۷
کتاب سال دانشجویی/8

مسائل گوناگون تاریخی موجب تضعیف میراث معنوی شده است

مسائل گوناگون تاریخی موجب شده است تا زبان، فرهنگ و میراث معنوی اقوام ایرانی تضعیف شود.
کد خبر : 362459

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کتاب «نوروز در دو سوی آستارارود» به تألیف آرمین حیدریان از دانشگاه گیلان در رشته ایران‌شناسی در مقطع کارشناس ارشد، به‌‌عنوان آثار شایسته تقدیر در بیست و پنجمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی در بخش علوم اجتماعی انتخاب‌ شده است.


تالشان یکی از اقوام ایرانی ساکن در کرانه‌های جنوب غربی دریای کاسپین هستند که به یکی از شاخه‌ زبان‌های شمال غربی ایرانی صحبت می‌کنند. مسائل گوناگون تاریخی موجب شده است تا زبان، فرهنگ و میراث معنوی این قوم ایرانی در آستانه نابودی قرار بگیرد.


ثبت، معرفی و بررسی باورها، آئین‌ها، آداب‌ و رسوم، بازی‌ها، خوراکی‌ها و اشعار نوروزی تالشان ایران و جمهوری آذربایجان به‌عنوان مهم‌ترین جشن ایرانی که در گستره ایرانشهر (ایران فرهنگی) رایج است، هدف و موضوع اصلی این پژوهش میدانی بوده است.


 مؤلف این کتاب در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: نبود هیچ‌گونه منبعی در این موضوع، ضرورت پرداختن به این مسئله را تشدید کرد که با هدف ثبت این میراث ارزشمند پیش از نابودی آن‌ها توانست منبع بی‌بدیل و منحصربه‌فرد از ابعاد گوناگون مردم‌شناسی، بوم‌شناسی، جامعه‌شناسی فرهنگی و زبان‌شناسی ایرانی خلق کند که در موضوع خود در هر دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان، تنها اثر موجود و قابل استناد تلقی می‌شود.


تألیف این اثر پس از چندین سال تحقیق میدانی و مطالعات کتابخانه‌ای و با دشواری‌های بسیار ممکن شده است. ساده‌نویسی، دوری از تکلف در نوشتار و همه‌فهم بودن از دیگر ویژگی‌های مثبت این اثر است. در این تحقیق نودودو نقطه کوهستانی، کوهپایه‌ای و جلگه‌ای مسکون تالشان در دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان مورد بررسی قرارگرفته‌اند.


ثبت شعرها، ترانه‌های فولکلور و اسامی اسمبل تالشی رسم‌ها به گویش آستارایی برای نخستین بار در تاریخ زبان تالشی که از گونه‌های خام و در حال انقراض زبان تالشی است و همچنین آوانکاری بین‌المللی آن‌ها در کنار ترجمه فارسی بر اهمیت این اثر پژوهشی افزوده است.


انتهای پیام/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
کتاب دوست
19:05 - 1397/12/04
لطفا موارد زیر اصلاح شوند:

اسامی اصیل نه اسمبل
گونه های خاص نه خام
آوانگاری نه آوانکاری