صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۱۰ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۷
کتاب‌سال دانشجویی/8

نظام‌های انتخاباتی شاخص‌ترین عناصر تأثیرگذار در انتخابات هستند

نظام‌های انتخاباتی، ترتیب تبدیل آراء انتخاب‌کنندگان به کرسی‌های نمایندگی را مشخص می‌کنند و در زمره شاخص‌ترین عناصر تأثیرگذار در انتخابات به شمار می‌روند.
کد خبر : 362425

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کتاب « نظام حقوقی حاکم بر انتخابات جلد نخست؛ نظام‌های انتخاباتی» به تألیف مصطفی منصوریان از دانشگاه امام صادق (ع) در رشته حقوق عمومی در مقطع دکتری، به‌‌عنوان آثار شایسته تقدیر در بیست و پنجمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی در بخش حقوق انتخاب‌شده است.


نظام‌های انتخاباتی، ترتیب تبدیل آراء انتخاب‌کنندگان به کرسی‌های نمایندگی را مشخص می‌کنند و در زمره شاخص‌ترین عناصر تأثیرگذار در انتخابات به شمار می‌روند که نقش‌آفرینی آن‌ها در شایسته گزینی و انتخاب نامزدهای اصلح، میزان مشارکت شهروندان، تقویت نظام حزبی، کارآمدی و ثبات نظام سیاسی، برقراری ارتباط میان انتخاب‌کنندگان و انتخاب شوندگان و موضوعات مهم دیگری ازاین‌دست غیرقابل‌انکار است.


گزینش یکی از فرمول‌های انتخاباتی اکثریتی، تناسب و مختلط، چگونگی محاسبه و تخصیص کرسی‌های نمایندگی، تعیین وسعت و تعداد حوزه‌های انتخاباتی و ترسیم حدود آن‌ها، مشخص کردن نصاب‌های لازم برای کسب کرسی‌های نمایندگی و معلوم ساختن ساختار برگه رأی‌دهی این‌که انتخاب‌کنندگان به یک نامزد یا حزب رأی دهند یا در انتخاب با مجموعه‌ای از ترجیحات مواجه باشند ازجمله مهم‌ترین سازوکارهایی هستند که طراحی هماهنگ و منسجم تمامی آن‌ها از یک نظام انتخاباتی مطلوب انتظار می‌رود.


مؤلف این کتاب در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: این پژوهش درصدد است با معرفی و تحلیل نظام‌های انتخاباتی مختلفی که در سراسر جهان برای نهادهای تک کرسی و چند کرسی به کار گرفته می‌شوند، در مرحله نخست، شناسایی دقیق و ارزیابی آثار و تبعات سیاسی، اجتماعی هریک از آن‌ها را امکان‌پذیر سازد و در مرحله بعد، زمینه لازم را برای سنجش و مقایسه این نظام‌های انتخاباتی با یکدیگر فراهم کند تا بدین ترتیب طراحی یا اصلاح یک نظام انتخاباتی به‌گونه‌ای شایسته و مطلوب، امری در دسترس به شمار رود.


 بدیهی است که مطالعه این کتاب برای طراحان قانون اساسی، اندیشمندان حوزه انتخابات و به‌ویژه نظام‌های انتخاباتی و نیز استادان و دانشجویان حقوق قابل توصیه است.


انتهای پیام/4108/ 4122/


انتهای پیام/

ارسال نظر