صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۱ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۷
سلیمی:

سلفی‌گری اندیشه‌ها را تهدید می‌کند

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: سلفی‌گری در جهان امروز بلایی شده است که نه‌فقط حوزه سیاست بلکه حوزه اندیشه را نیز در برگرفته است.
کد خبر : 361798

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی، حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی به همراه اعضای علمی همایش ملی نقد سلفی‌گری با آیت‌الله مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید دیدار کرده و به بیان گزارشی از روند اقدامات انجام‌شده در خصوص برگزاری این همایش پرداختند.


در این دیدار که در بیت این مرجع تقلید انجام شد، در ابتدا سلیمی در سخنانی با اشاره بر ضرورت کار علمی و پژوهشی برای مقابله با پدیده سلفی‌گری گفت: متأسفانه سلفی‌گری در جهان امروز بلایی شده است که باید برای رها شدن از این اندیشه ویرانگر که جهان اسلام را نه‌فقط در حوزه سیاست بلکه در حوزه اندیشه نیز در برگرفته است، فکر و اندیشه‌ای را دنبال کرد.


وی با بیان اینکه در مراودات و تعاملات بین‌المللی دانشگاه‌های مختلف برای همکاری و ارائه گونه دیگری از اندیشه اسلامی که خط تفاوت آن با سلفی‌گری روشن باشد، مورد پیگیری و درخواست واقع‌ شده است افزود: در جهان اندیشه به‌شدت با این شرایط مواجهیم که نقد جدی سلفی‌گری را در یک گفتمان جایگزین مطالبه می‌‌کند و آن گفتمان نجات‌بخش عقلائی شیعی است.


سلیمی با اشاره به رسالت دانشگاهیان مسلمان در این عرصه اضافه کرد: در این عرصه که سلفی‌گری با کمک ابزارهای مالی به نحوی فضاهای علمی را در سطح دنیا تحت تأثیر خود قرار داده است، بر آن شدیم تا با برگزاری همایشی با عنوان نقد مبانی سلفی‌گری و ارائه اندیشه‌های جایگزین برای آن زمینه مناسبی را فراهم کنیم. 


سلیمی با اشاره به ظرفیت‌های دانشگاه علامه طباطبائی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی و پیشتاز بودن این دانشگاه در زمینه برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی بر اساس مفاهیم دینی و بومی گفت: خرسندیم که امروز به همت اندیشمندان این دانشگاه و همکاری دانشمندان سایر دانشگاه‌ها شرایطی فراهم‌شده است که به‌نقد جدی علمی ابعاد مختلف سلفی‌گری بپردازیم و امیدواریم که به نتایج قابل‌توجهی دست پیدا کنیم. 


رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه به اقدامات انجام‌شده و توجه به مسائل فرهنگی و علمی در دانشگاه در دوره مسئولیت خود در دانشگاه علامه طباطبائی اشاره کرد و افزود: خوشبختانه در دو سال گذشته یکی از زیباترین مساجد دانشگاه‌های کشور و همچنین کتابخانه مجهزی در این دانشگاه افتتاح شد.


وی اضافه کرد: در بازدید اخیری که از کتابخانه دانشگاه داشتم یکی از قدیمی‌ترین نشرهای کتاب «فیلسوف‌نماها» اثر حضرت‌عالی را که در دوره جوانی خود؛ یعنی زمانی که تفکرات مارکسیستی در جامعه آن روز بر ذهن جوانان اثر گذاشته و آنان را دچار ابهامات و سؤالات زیادی می‌کرد؛ رؤیت کردم و به یاد بازشدن گره‌های ذهنی‌ام در این خصوص با مطالعه آن کتاب ارزشمند افتادم.


سلیمی اضافه کرد: امیدوارم با برگزاری این همایش و چاپ نتایج آن در مجلدی که حضرت‌عالی بیاناتی در آن به‌عنوان مقدمه درج خواهید کرد، در آینده افرادی گره‌های ذهنی را که دراین‌باره با آن مواجه خواهند شد بازنمایند.


در ادامه خلعتبری دبیر علمی این همایش و عضو هیئت‌علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی نیز به ارائه گزارشی از روند اجرایی همایش پرداخت و افزود: تاکنون بیش از ۱۰۰ چکیده مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال‌ شده است که از این تعداد ۶۰ مقاله مورد پذیرش نهایی قرار گرفته است. همچنین امید است تا این همایش مسیری در مقابل سلفی‌گری که عقلانیت تفریطی است ایجاد شود.


لازم به ذکر است همایش ملی نقد سلفی‌گری ۱۳ اسفندماه سال جاری در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می‌شود.


انتهای پیام/4123/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر