صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۷
یاران مهربان/ 178

روایتی از آنان که گفتند «بدرود سعادت زمین»

«بدرود سعادت زمین» داستان تخیلی و جذاب از 24 محکوم به مرگ است که به مریخ تبعید می‌شوند.
کد خبر : 361512

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، رمان «بدرود سعادت زمین» نوشته «دیوید جی.کامپتون» نویسنده انگلیسی است. کامپتون در بین علاقه‌مندان به داستان و رمان در غرب با داستان‌های تخیلی شناخته می‌شود.


«کاترین موتنهوی همیشگی» و «سینتاجوی» دو اثر مشهور دیگر او هستند که منبع اقتباس‌های سینمایی نیز قرار گرفته‌اند. با این حال «بدرود سعادت زمین» اولین اثر اوست که به فارسی ترجمه شده و در اختیار خوانندگان فارسی‌زبان قرار گرفته است.


کامپتون 88 ساله در سال 2007 از سوی انجمن نویسندگان علمی - تخیلی ایالات متحده آمریکا عنوان «نویسنده ممتاز» را دریافت کرد. «بدرود سعادت زمین» روایت تبعید بیست و چهار محکوم به مرگ به مریخ است.


محکومینی که برای زیستن بدون بازگشت به فضا می‌روند. آنها که در کره زمین در انتهای سفر زندگی قرار داشتند، حالا سفری جدید به دنیایی ناشناخته را تجربه می‌کنند. تجربه‌ای که همراه با زیستن در سیاره‌ای سرد و بی‌آب و علف است. رمان کامپتون بر مبنای معرفی شخصیت‌ها نوشته شده و چگونگی همسازی این محکومان با محیط جدید زندگیشان را روایت می‌کند؛ بنابراین، داستان ماهیتی تخیلی و در عین‌حال روان‌شناسانه پیدا می‌کند.


از سوی دیگر خشونت فضا و رویدادهایی که برای مسافران مریخ رخ می‌دهد این رمان را به اثری با درون مایه‌های تلخ تبدیل کرده است. به مسافران تبعیدی در این سفر برای هفته‌های متوالی، غذاهای آلوده به مواد مخدر داده می‌شود تا در آنها وابستگی ایجاد شده و رفتارشان در زمان سکونت در مریخ نیز تحت کنترل باشد. در نهایت نیز فرمانداران مریخ تلاش می‌کنند تا محکومان از زمان و مکان بی‌خبر باشند.


در مریخ، ماه‌ها و روزهای سال هم بر اساس چرخش مریخ به دور خورشید طراحی شده است و به این ترتیب تبعیدکنندگان تلاش می‌کنند تا از هر لحاظی تبعیدشدگان را از هویت زمانی و مکانی خالی کنند. با این حال تبعیدی‌ها نیز تلاش می‌کنند تا این هویت را برای خود حفظ کنند.


در بخشی از این رمان تخیلی و جذاب چنین می‌خوانیم:« در طول 9 هفته و سه روز گذشته (مدت زمانی که از پرواز گذشته بود) ژاکوب خود را مرده‌ای تمام و کمال انگاشته بود. هیچ چیز. زندگی‌اش به پایان رسیده بود، البته اگر شرایط برای او سخت می‌شد باز ادعا نمی‌کرد که روزهای پیش از مجازات به راستی زندگی بوده است.


اما اگر زندگی آن روزها هیچ نبوده، این مدت پرواز را چگونه می‌شد تعبیر کرد؟ او در خلال این زندگی هیچ و پوچ، درست 9 هفته و سه روز هیچ کاری نکرده بود. به هیچ وجه. هیچ کار مگر امور روزمره؛ هیچ کاری نکرده بود به جز بیدار شدن در ساعت هفت، اصلاح و شستن دست و رو، رفتن به دست‌شویی، سه وعده غذا در ساعت‌های مقرر و خوابیدن در ساعت ده و نیم».


انتشارات کتاب نیستان، رمان «بدرود سعادت زمین» نوشته «دیوید جی کامپتون» را با ترجمه علی فامیان در 328 صفحه و به قیمت 13 هزار تومان منتشر کرده است.


انتهای پیام/4072/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر