صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۰۰ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۷
آنا بررسی کرد؛

11راهبرد سیاسی گام دوم انقلاب/ازسیاست‌خارجی تا مشارکت در انتخابات

بیانیه «گام دوم انقلاب اسلامی» دارای 11 نکته سیاسی در عرصه داخلی و خارجی برای مرور گذشته و مسیر آینده کشور است.
کد خبر : 360773

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، رهبر انقلاب اسلامی، آیت‌الله خامنه‌ای با صدور «بیانیه‌ گام دوم انقلاب» و برای ادامه‌ این راه، به تبیین دستاوردهای شگرف چهار دهه‌ گذشته پرداخته و توصیه‌هایی اساسی به‌منظور «جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ» ارائه فرموده‌اند.


بیانیه‌ «گام دوم انقلاب» تجدید مطلعی است خطاب به ملت ایران و به‌ویژه جوانان که به‌مثابه منشوری برای «دومین مرحله‌ خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی» خواهد بود و «فصل جدید زندگی جمهوری اسلامی» را رقم خواهد زد.


قسمتی از این بیانیه به تببین مطالب سیاسی گام دوم انقلاب پرداخته است که مهم‌ترین بخش‌های آن برای افق جدید انقلاب تبیین شده است که آن را ارائه می‌کنیم.


1-حفظ دستاوردهای انقلاب


*بعد از سقوط نظام شاهنشاهی باید در حفظ دستاوردهای و آرمان‌های انقلاب اسلامی کوشا بود. این انقلاب  بزرگ‌ترین و مردمی‌ترین انقلاب عصر جدید است.


2-تمدن‌سازی سیاسی انقلاب


* وارد دومین مرحله‌ خودسازی و جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی شده ‌است. ایجاد تمدن‌سازی سیاسی در این عرصه بسیار حائز اهمیت خواهد بود.


3-بی‌توجهی به غرب سرمایه‌داری و شرق کمونیستی


*انقلاب اسلامی در ابتدا با دو بلوک غرب و شرق روبه‌رو بوده است. یکی از بلوک‌های قدرت یعنی شرق نابوده شده و غرب نیز با مشکلاتی که خبر از نزدیکی احتضار می‌دهند، دست‌وپنجه نرم می‌کند.


4-دل‌زدگی از مسئولان


*هرگز نمی‌توان مردمی را تصور کرد که از این چشم‌اندازهای مبارک دل‌زده شوند. هرگاه دل‌زدگی پیش آمده، از روی‌گردانی مسئولان از این ارزش‌های دینی بوده است و نه از پایبندی به آن‌ها و کوشش برای تحقق آن‌ها و  به نقدها حساسیت مثبت نشان می‌دهد.


5-راهبرد نظامی ایران دفاعی است


*انقلاب اسلامی ملت ایران، قدرتمند امّا مهربان و باگذشت و حتی مظلوم بوده است. مرتکب افراط‌ها و چپ‌روی‌هایی که مایه‌ ننگ بسیاری از قیام‌ها و جنبش‌هاست، نشده است. در هیچ معرکه‌ای حتی با آمریکا و صدام، گلوله‌ اول را شلیک نکرده و در همه‌ موارد، پس ‌از حمله‌ دشمن از خود دفاع کرده و البته ضربت متقابل را محکم فرود آورده است.


6-مارکسیست برای انقلاب الگو نمی‌شد


*انقلاب اسلامی هیچ تجربه‌ پیشینی و راه طی‌ شده‌ای در برابر ما وجود نداشت. بدیهی است که قیام‌های مارکسیستی و امثال آن نمی‌توانست برای انقلابی که از متن ایمان و معرفت اسلامی پدید آمده است، الگو محسوب شود. انقلابیون اسلامی بدون سرمشق و تجربه آغاز کردند با ترکیب جمهوریت و اسلامیت.


7-انقلاب اسلامی سیاست جهان را سه قطبی کرد


* انقلاب ملت ایران، جهان دوقطبی آن روز را به جهان سه‌ قطبی تبدیل کرد و سپس با سقوط و حذف شوروی و اقمارش و پدید آمدن قطبهای جدید قدرت، تقابل دوگانه‌ جدید «اسلام و استکبار» پدیده‌ برجسته‌ جهان معاصر و کانون توجه جهانیان شد.


8-انقلاب، حکومت در ایران را مردم‌سالار کرد


*انقلاب اسلامی رژیم ننگین سلطنت استبدادی را به حکومت مردمی و مردم‌سالاری تبدیل کرد و عنصر اراده‌ ملی را که جان‌مایه‌‌ پیشرفت همه‌جانبه و حقیقی است در کانون مدیریت کشور وارد کرد؛ آنگاه جوانان را میدان‌دار اصلی حوادث و وارد عرصه‌ی مدیریّت کرد.


9-امنیت و مشارکت مردم اصل اساسی انقلاب است


*ثبات و امنیت کشور و تمامیّت ارضی و حفاظت از مرزها را که آماج تهدید جدّی دشمنان قرار گرفته بود ضمانت کرد و معجزه‌ پیروزی در جنگ هشت‌ ساله و شکست رژیم بعثی و پشتیبانان آمریکایی و اروپایی و شرقی‌اش را پدید ‌آورد. مشارکت مردمی را در مسائل سیاسی مانند انتخابات، مقابله با فتنه‌های داخلی، حضور در صحنه‌های ملی و استکبارستیزی به اوج رساند.


10-بینش سیاسی مردم بعد انقلاب ارتقا یافت


*بینش سیاسی آحاد مردم و نگاه آنان به مسائل بین‌المللی را به گونه‌ شگفت‌آوری ارتقاء داد. تحلیل سیاسی و فهم مسائل بین‌المللی در موضوعاتی همچون جنایات غرب بخصوص آمریکا، مسئله‌ فلسطین و ظلم تاریخی به ملّت آن، مسئله‌ جنگ‌افروزی‌ها و رذالت‌ها و دخالت‌های قدرت‌های قلدر در امور ملت‌ها و امثال آن را از انحصار طبقه‌ محدود و عزلت‌‌گزیده‌ای به نام روشنفکر، بیرون آورد؛ این‌گونه، روشنفکری میان عموم مردم در همه‌ کشور و همه‌ ساحت‌های زندگی جاری شد و مسائلی از این دست حتی برای نوجوانان و نونهالان، روشن و قابل فهم گشت.


11-عزّت، حکمت، و مصلحت سه اصل سیاست‌خارجی است


*عزت ملی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن: این هر سه، شاخه‌هایی از اصلِ «عزت، حکمت، و مصلحت» در روابط بین‌المللی‌اند. صحنه‌ جهانی، امروز شاهد پدیده‌هایی است که تحقق یافته یا در آستانه‌‌ ظهورند: تحرک جدید نهضت بیداری اسلامی بر اساس الگوی مقاومت در برابر سلطه‌ آمریکا و صهیونیسم؛ شکست سیاست‌های آمریکا در منطقه‌ غرب آسیا و زمین‌گیر شدن همکاران خائن آنها در منطقه؛ گسترش حضور قدرتمندانه‌ سیاسی جمهوری اسلامی در غرب آسیا و بازتاب وسیع آن در سراسر جهان سلطه.


انتهای پیام/4082/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر