صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۷ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۷
علیزاده:

88 درصد امکانات ورزشی دانشگاه‌ها متعلق به دانشگاه‌های برتر است

مدیر اداره کل تربیت‌بدنی سازمان امور دانشجویان گفت: 88 درصد امکانات ورزشی دانشگاه‌ها متعلق به دانشگاه‌های برتر است.
کد خبر : 360486

به گزارش خبرنگار حوزه ورزشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حسین علیزاده در شصت‌وسومین همایش معاونان دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور که امروز در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، در گزارش حوزه تربیت‌بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: در بخش تربیت‌بدنی این وزارتخانه برای تسریع رسیدن به اهداف سیاست‌گذاری و نظارت بر عملکرد دانشگاه‌ها داریم و این نظارت به‌معنای دخالت نیست و این سیاست‌گذاری نیز در راستای سیاست‌گذاری کشور است.


وی افزود: مأموریت ما کمک به تجهیز کردن سالن‌های ورزشی دانشگاه‌ها و استفاده از نیروی انسانی متخصص در ساختار تربیت بدنی دانشگاه است. همچنین استفاده از دانشجویان تربیت‌بدنی در دانشگاه‌هایی که مدیر تربیت‌ بدنی ندارند.


مدیر اداره کل تربیت‌بدنی سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: از 484 سالن ورزشی که در دانشگاه‌های وزارت علوم وجود دارد 88 درصد آنها مختص به دانشگاه‌های برترند. همچنین 42 استخر سرپوشیده و 51 استخر روباز نیز در اختیار دانشگاه‌های مادر و برترند و دیگر دانشگاه‌ها (دانشگاه‌های در حال توسعه) استخر ندارند.


وی افزود: با کمک و همراهی صندوق رفاه دانشجویان 90 اتاق تندرستی در دانشگاه‌ها ایجاد شد که از این تعداد 58 اتاق تندرستی برای دانشگاه‌های برتر است.


علیزاده با بیان اینکه سیاست فعلی ما افزایش سرانه ورزشی نیست، تأکید کرد: تلاش ما بر افزایش میزان مشارکت دانشجویان است. بیشتر اماکن و سالن‌های ورزشی موجود در دانشگاه‌ها در راستای درآمدزایی در اختیار بخش خصوصی قرار می‌گیرد و این یکی از عواملی است که مشارکت دانشجویان را کم کرده است.


وی افزود: به گفته مدیران تربیت بدنی دانشگاه‌ها سهم بودجه تربیت‌بدنی به دست آنان نمی‌رسد و مدیران تربیت‌بدنی از این موضوع گله‌مند هستند. اصل پول تربیت‌بدنی نزدیک به 100 میلیارد تومان است.


مدیر اداره‌کل تربیت‌بدنی سازمان امور دانشجویان گفت: در پروژه‌های ورزشی با کمک صندوق رفاه دانشجویی و همکاری دانشگاه‌ها طرح چمن مصنوعی را داریم که این طرح موجب افزایش کیفیت خوابگاه‌ها می‌شود و تاکنون 25 پروژه چمن مصنوعی را افتتاح کرده‌ایم که هشت پروژه آن به بهره‌برداری رسیده است و تا پایان سال تمامی این پروژه‌ها به بهره‌برداری خواهد رسید. همچنین 40 پروژه دیگر در سال 98 در دست داریم که حدود 12 میلیارد تومان برای آن بودجه اختصاص یافته است.


علیزاده در بیان دیگر طرح‌های این سازمان عنوان کرد: 50 پروژه طرح کفپوش مصنوعی را داریم که یک نمونه آن در داراب آماده شده است. این طرح چندمنظوره است و می‌توان از آن برای رشته‌های مختلف همانند هندبال، بسکتبال و والیبال استفاده کرد.


وی افزود: باید در تمام دانشگاه‌ها یک اتاق تندرستی داشته باشیم. البته در بعضی از دانشگاه‌ها همانند دانشگاه تهران بیش از یک اتاق تندرستی داریم، اما متأسفانه 50 درصد دانشجویان فعال نیستند. منظور از فعالیت دانشجویان، شرکت در یک جلسه ورزش در هفته است و ما از دانشگاه‌ها می‌خواهیم که در این زمینه سرمایه‌گذاری جدی داشته باشند.


مدیر اداره کل تربیت‌بدنی سازمان امور دانشجویان با اشاره به المپیک ورزشی شیراز بیان کرد:‌ در این المپیک 7 هزار شرکت‌کننده حضور داشتند و المپیادهای ورزشی عالی‌ترین رویداد ورزشی هستند که کمترین نهادی یافت می‌شود که بتواند چنین رویدادی را برگزار کند.


وی افزود: در استان گیلان المپیاد ورزشی خواهیم داشت و امیدواریم اولین دهکده ورزشی آموزش عالی را با حمایت صندوق رفاه دانشجویی در آنجا ایجاد کنیم. همچنین پیش‌بینی می‌شود که در المپیاد گیلان نیز 7 هزار ورزشکار حضور داشته باشند.


علیزاده درخصوص برنامه‌های سال آینده نیز بیان کرد: در سال آینده در دانشگاه الزهرا(س)ی استان تهران، المپیاد ورزشی دختران و در استان همدان المپیاد ورزشی پسران را برگزار خواهیم کرد و انتظار می‌رود 2 هزار شرکت‌کننده در این المپیادها حضور داشته باشند. همچنین رشته‌های بسکتبال سه‌نفره، هندبال در ابعاد کوچک و ... در این المپیادها برگزار می‌شود و ما می‌خواهیم المپیادها کیفی‌سازی شوند و دانشگاه‌های دستاوردهای خوبی داشته باشند.


مدیر اداره کل تربیت‌بدنی سازمان امور دانشجویان از امضای 12 تفاهم‌نامه با فدراسیون‌های ورزشی خبر داد و افزود: طی این تفاهم‌نامه‌ها که با فدراسیون‌های شطرنج، شنا، تکواندو و ... امضاء شده است، مقرر شده که این فدراسیون‌ها در تعلیم و تربیت نیروی انسانی متخصص در دانشگاه‌ها همکاری داشته باشند.


وی در خصوص المپیاد گیلان نیز توضیح داد: 80 درصد نیروهای مورد نیاز این المپیاد از درون دانشگاه‌ها و از دانشجویان استفاده می‌شود، زیرا کار دانشجویی برای دانشجویان بسیار دلچسب‌تر است.


علیزاده افزود: از ابتدای سال 98 نمایندگان اداره کل تربیت‌بدنی در دانشگاه‌ها حاضر خواهند بود و به روند تربیت‌بدنی کمک خواهند کرد.


مدیر اداره کل تربیت‌بدنی سازمان امور دانشجویان افزود: امسال 6 میلیارد تومان بودجه اختصاصی عمران وزارتخانه در قالب اوراق مشارکت برای پروژه‌های عمرانی ورزشی اختصاص یافته است.


وی در پایان از دانشگاه‌ها درخواست کرد که از امکانات ورزشی و سالن‌های ورزشی برای استفاده دانشجویان بهره‌برداری شود.


انتهای پیام/4084/ 4122/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر