تولید سیستم آبیاری زیرسطحی توسط فناوران دانشگاه آزاد بوئینزهرا
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پژوهشگران و فناوران دانشگاه آزاد اسلامی برای فتح قلههای تکنولوژی و دانش نرم، به ایجاد هستهها و واحدهای فناور مبادرت ورزیدهاند. بلاشک خدمات استارتآپی دانشبنیان، نقش بسزایی در شکوفایی اقتصاد کشور و استفاده از ظرفیت نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی خواهد داشت.
واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد دانشگاهی از جمله پتانسیلهای بالفعل دانشگاه آزاد اسلامی تلقی میشود که مراحل ایدهپردازی، طراحی و ساخت محصولات دانشبنیان در آن واحدها صورت میگیرد.
پرونده چرخ دانشگاه با معرفی محصولات دانشبنیان سعی دارد اقدامات شگرف محققان دانشگاه آزاد اسلامی را به نمایش بگذارد تا در جذب سرمایهگذار و معرفی به مسئولان گامی برداشته شود.
مهدی محرمپور در گفتگو با خبرنگار آنا با اشاره به تولید و معرفی اولین سیستم آبیاری زیرسطحی هوشمند در کشور از طرف این واحد فناور، گفت: سیستم آبیاری زیرسطحی هوشمند نسبت به روشهای غرقآبی بیش از 70 درصد و نسبت به روشهای تحتفشار و قطرهای 35 درصد کاهش مصرف آب را دربر دارد. مانیتورینگ و خطایابی تجهیزات زیرسطحی از ویژگیهای انحصاری این محصول دانشبنیان بهحساب میآید.
سرپرست واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئینزهرا ادامه داد: در سیستم آبیاری زیرسطحی هوشمند، فرآیند تبخیر به صفر رسیده و در مناطق گرم و خشک مانند شهر یزد که سرعت تبخیر بسیار بالا است، استفاده از این سیستم توصیه میشود.
وی در رابطه با ویژگیهای منحصربهفرد این سیستم آبیاری، اظهار کرد: کاهش استفاده از کودهای شیمیایی، کاهش رشد علفهای هرز، کاهش شور شدن خاک، افزایش عمر درختان بدون نیاز به تعویض سیستم، نصب آسان و قیمت مقرون بهصرفه سیستم آبیاری زیرسطحی هوشمند از دیگر ویژگیهای این محصول بهشمار میرود.
فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئینزهرا در تکمیل سخنان خود تصریح کرد: گروهی سه نفره در زمینههای هیدرولیک، الکترونیک و آبیاری برای بهثمر رسیدن این محصول تلاش کردهاند. تا دو ماه آینده تجهیزات سیستم آبیاری زیرسطحی هوشمند به تولید انبوه خواهد رسید که برای 10 نفر اشتغالزایی بههمراه خواهد داشت.
مهدی محرمپور در رابطه با قیمت تمام شده محصول دانشبنیان تولید شده، بیان کرد: قیمت تمام شده محصول تقریباً به ازای هر میله زیرسطحی 23 هزار تومان بوده که برای اولین بار در کشور تولید شده است. نمونههای خارجی و ضعیفتر این محصول دانشبنیان، 10 برابر قیمت محصول داخلی به فروش میرسد.
سرپرست واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئینزهرا در پایان خاطرنشان کرد: سرمایه اولیه برای تکمیل فازهای تحقیق، تولید، توسعه و تجاریسازی بالغ بر 500 میلیون تومان بوده است که قسمتی از این مبلغ طی قراردادی جهت تجهیز 10 هکتار زمین زراعی با استفاده از این سیستم آبیاری، بازگشت و جبران شده است.
انتهای پیام/4116/ 4122/خ
انتهای پیام/