صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۰ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۷
علیرضا ضرغامی

23 بهمن، آغاز دگردیسی دانشگاهی

22 بهمن همراه با حضور پرشور دانشگاهیان در چهلمین جشن انقلاب اسلامی پایان یافت و 23 بهمن نقطه آغازی است بر حرکتی جدید در حوزه دانشگاه‌های کشور که اتفاق می‌افتد.
کد خبر : 360008

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ 22 بهمن همراه با حضور پرشور دانشگاهیان در چهلمین جشن انقلاب اسلامی پایان یافت و 23 بهمن نقطه آغازی است بر حرکتی جدید در حوزه دانشگاه‌های کشور که می‌تواند دگردیسی دانشگاهی نام بگیرد.


بدون شک افراد حضور یافته در این گردهمایی عظیم، هر کدام بر این باور هستند که شکوه و عظمت حضور را دلیلی جز دلبستگی به نظام و رهبری نیست؛ چراکه مردم ایران انقلاب و نظام را از خود می‌دانند که به همین علت هم در شرایط نامطلوب و آشفتگی اقتصادی، با حضور خود در راهپیمایی 22 بهمن، بارش برف و باران و سرمای هوا را هم خسته کردند.


این نکته مهم را همه اذعان کردند، از ضرغامی در سمنان گرفته تا مسئولان دانشگاهی و شورای عالی انقلاب فرهنگی در تهران و دیگر استان‌ها؛ شاید یادآوری آن لازم بوده است.


اما آنچه مهم است، مطالبات جامعه از دانشگاه است؛ دانشگاه به معنای خانواده بزرگ دانشگاهی که وزارت علوم تنها بخشی از آن است.


در ایام دهه فجر بیشتر تمرکز مسئولان بر بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی در این چهل سال بوده است اما شاید کم‌تر رسانه‌ و یا سخنرانی به نقش دانشگاه در حوزه‌هایی که ایفا نشده اشاره کرده باشد.


امروز و در این برهه از تاریخ در کشورمان کم نیست مشکلاتی که شاید هر روز به گوشمان بخورد؛ از تاکسی‌گفته‌ها گرفته تا صحبت‌های عوام و خواص درخصوص مسائل اقتصادی و معیشتی که گریبانگیر مردم شده است.


بی‌تردید دانشگاه همیشه نقطه آغاز و رشد بوده است و نخستین دگردیسی‌ها را همین دانشگاه هدایت کرده است؛ اما باید مسئولان دانشگاهی به این موضوع پاسخ دهند که دانشگاه تا امروز چقدر در این حوزه موفق بوده است و اصلاً دانشگاه به‌‌جز پیشرفت‌هایی که اعلام می‌کند، برای اقتصاد، فرهنگ، توسعه، سیاست و حتی ورزش و هنر چه کرده است؟


فضای آکادمیک دانشگاهی تا چه اندازه توانسته است خود را وارد فضای واقعی اجتماعی کند و یا برای انتقال دستاوردهای فضای دانشگاهی به بطن جامعه چقدر موفق بوده و این‌ها پرسش‌هایی است که در پس اقدامات مسئولان دانشگاهی مطرح می‌شود.


با آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی، این فرصت ایجاد شده تا دانشگاه با بازنگری در رفتارهای خود در طول 40 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی از شکست‌ها و یا عدم موفقیت‌ها درس گرفته و با تمرکز بر آنچه جامعه را به سمت رشد رهنمون می‌کند، دگردیسی دانشگاهی را برای تحولات اساسی اقتصادی در کشور ایجاد کند.


بی‌شک دانشگاهی با چنین ظرفیت‌های عظیمی که اصلی‌ترین پایه آن نسل جوان، مؤمن و انقلابی است، توانایی این دگردیسی را در مسیر رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی، بیش از گذشته دارد.


انتهای پیام/4123/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر