صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به همت دانشگاه آزاد اسلامی؛

کتاب «بَرسَم» منتشر شد

کتاب «بَرسَم» براساس سرفصل درس انسان، طبیعت، معماری تالیف فاطمه فلاحی توسط سازمان چاپ و انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی راهی بازار نشر شد.
کد خبر : 359566

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در دهه‌های اخیر از یک سو فاصله زمانی پژوهش‌های علمی و کاربردهای علمی پیوسته کاهش یافته است و از سوی دیگر مرز میان شاخه‌های علمی گوناگون و دانش میان‌رشته‌ای محوتر شده است. از این رو آگاهی دانشجویان معماری از مجموعه دانش‌های به هم پیوسته ضرورت تام یافته و بدون این دانش‌ها شناخت خود به عنوان یک معمار و همچنین شناخت جامعه و جهان دشوار خواهد بود. معمار امروز باید با گستره وسیعی از این دانش‌ها آشنا باشد.


کتاب «بَرسَم» سعی دارد با تا پرداختن به گوشه‌ای از این علوم به ویژگی‌های مشترک مابین یک رشته از فعالیت‌های مرتبط با معماری که معمولاً از دیدگاه فلسفی به آن‌ها نام علم نمی‌دهند، دست یابد.


بَرسَم شاخه گیاهی در اوستا است. باستان‌شناسان برآنند که بَرسَم، هوم، تاک، گز، انار و.. است. بَرسَم نیایشی است در ایران باستان برای خوب زیستن گیاهان بود که مایه تغذیه انسان و چهارپا و زیبایی طبیعت می‌شود. در این آیین، ایرانیان گیاه بَرسَم را در آب می‌نهادند و پیش از خوردن غذا، بَرسَم به دست دعا می‌خواندند و سپاس نعمت‌های اهورا مزدا را به جای می‌آوردند. بَرسَم در میان ایرانیان نماد طبیعت و نعمت‌های پروردگار بوده و از این رو، برای نام این کتاب برگزیده شده است. این کتاب برای دانشجویان کارشناسی معماری و تمامی کسانی که آشنایی مختصری با روش‌های طراحی معماری دارند نوشته شده است.


کتاب بَرسَم در سه بخش و 9 فصل تنظیم شده است. در بخش اول مفاهیم و دید کلی سه موضوع اصلی، انسان طبیعت و معماری بررسی شده است که در اصل مقدمه‌ای بر شناخت هستی و جایگاه انسان در مقام معمار و یا جزیی از دیگر عناصر هستی است. در بخش دوم، طبیعت ابزاری نظم‌دهنده در معماری، همه اجزا و عناصر جهان اعم از جاندار و غیرجاندار و نحوه تأثیرگذاری آنها بر معماری نقد و بررسی شده و بخش آخر به اندیشه‌ها، تفکرات و ادراک انسان در مقام معمار اختصاص دارد که در آن تئوری ادراک معماران مطرح بین‌المللی از واژه‌ها، اعتقادات، آداب و سنن و... و حتی لزوم ارتباط معماری با دیگر هنرها بررسی شده است.


کتاب «بَرسَم» بر اساس سرفصل درس انسان، طبیعت و معماری تألیف فاطمه فلاحی عضو هیئت علمی دانشگاه در 225 صفحه، شمارگان یک هزار نسخه و قیمت 18 هزار تومان توسط سازمان چاپ و انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری  با همکاری واحد صومعه‌سرا منتشر شد.


انتهای پیام/4072/


انتهای پیام/

ارسال نظر