فعالیتهای دانشجویی بعد از پیروزی انقلاب رشد چشمگیری داشته است
نرگس حسینی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: در مقایسه فضای فعلی نشریات دانشگاه با دوران پیش از انقلاب اسلامی، سرکوب و سختگیری فعالیتهای دانشگاهی در آن دوران علاوه بر فضای داخل دانشگاه به جامعه نیز کشیده میشد. بهطورکلی جنبش دانشگاهی و دانشجویی قبل از انقلاب نمیتوانست تحرک ویژهای همانند امروز در بخش فعالیتهای فرهنگی از جمله چاپ و انتشار نشریه داشته باشد.
وی افزود: از آنجایی که رسالت نشریات دانشجویی بیان واقعیتها و حرفهای نو و عمیق است، رژیم پهلوی اجازه رشد و پرورش چنین فضایی را نمیداد و جنبشهایی که اغلب اسلامگرا بودند در ضعف قرار داشتند که انقلاب ۵۷ نشان داد این جمع و جریان که توسط اکثریت به وقوع پیوست، سرکوب شده بودند.
این فعال دانشجویی ادامه داد: براساس آمارهای موجود بعد از انقلاب تا سال ۷۵ تعداد نشریات دانشجویی به ۴هزار نسخه افزایش یافت. قبل از انقلاب تنها ۴ نشریه و روزنامه در سراسر کشور فعال بود که بعد از انقلاب آمار چاپ و توزیع بهصورت چشمگیری افزایش یافت. دانشگاه و جامعه هر دو یک رابطه دوستانهای دارند که طبیعتاً بعد از انقلاب اسلامی فضا بهطورکلی برای جنبش دانشجویی بازتر شد تا طیفهای مختلف با حفظ قوانین در چارچوبهایی که برای همه جوامع لازم است، به فعالیت بپردازند.
دانشجوی دانشگاه امیرکبیر تصریح کرد: حاکمیت اصلی کشور همان فضا و روحیه انقلابی را دارد و فضای باز با جمهوریت و مردمسالاری همچنان در اختیار است. مردم میتوانند به راحتی آنچه را که میخواهند مطالبه کرده و حتی اعتراض کنند. گاهی اوقات میبینیم مسئول سیاسی که تنها برای مدت کوتاهی به مسند مینشیند این فضا را تنگ و محدود میکند، جالب اینجاست که فضا برای کسانی تنگ میشود که خود را کاملاً در چارچوب نظام تعریف کرده و در راستای پیشرفت و بهبود وضعیت صحبت میکنند. بعضاً با نگاه به اسناد بعد از انقلاب متوجه میشویم که نشریات دانشجویی در سالهای گذشته به حدی قوی بودهاند که کتاب نیز چاپ میکردند.
انتهای پیام/۴۱۰07/4108/خ
انتهای پیام/