خودروییهای بورس در کانون توجه سهامداران/ نفتیها به حاشیه رفتند
به گزارش خبرنگار حوزه بورس گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران طی هفته گذشته با 1760 واحد کاهش معادل (1.1درصد) به 158535 واحد رسید.
طی هفته گذشته داستان تجدید ارزیابی داراییها در گروههای خودرو و بانکی پس از مدتها رنگ باخت و افزایش قیمت محصولات در بازارهای جهانی از جمله روی و مس موجب انتقال نقدینگی به گروه کالایی محور شد.
تداوم افزایش قیمت در بازارهای جهانی در کنار ارائه گزارشات ماهانه مربوط به بهمنماه میتواند سمت و سوی بازار را در روزهای پایانی سال تعیین کند. هر چند با وجود این پتانسیلها، بحث تسویه اعتبار در پایان سال، شناسایی سود از سوی شرکتهای حقوقی بر اساس روند صعودی شاخص طی سال 97 و تأمین نقدینگی از سوی صندوقهای بازنشستگی و بانکها میتواند بر این روند اشاره شده اثرگذار باشد.
گروه خودرو
گروه خودرو که در طی چند وقت اخیر با خبرهایی همچون افزایش نرخ محصولات و افزایش سرمایه تجدید ارزیابی داراییها در جذب نقدینگی عملکرد خوبی داشتند، در هفته گذشته با خبر تزریق نقدینگی در کانون توجه فعالین بازار قرار گرفتند.
طبق اخبار منتشر شده قرار است مبلغ 4 هزار میلیارد تومان وام از سوی نظام بانکی به دو خودروساز «ایران خودرو» و «گروه خودروسازی سایپا» به منظور پرداخت مطالبات قطعهسازان از این دو خودروساز پرداخت شود.
هزینه مالی تحمیل شده به این دو شرکت میتواند به عنوان یکی از مشکلات مهم لحاظ شود. نماد «خودرو» که در طی روزهای هفته منفی مورد معامله قرار گرفت، در روز پایانی با حمایت حقیقیها با انجام معاملات مثبت در محدوده 280 تومان معامله شد.
گروه بانک
پس از اعلام برنامه بانک تجارت در خصوص افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها، در هفته گذشته نوبت به بانک صادرات رسید تا برنامه افزایش سرمایه 223 درصدی از همین محل را اعلام کند.
این بانک به منظور اصلاح ساختار سرمایه و خروج از مشمولیت ماده 141 اصلاحیه قانون تجارت، سرمایه خود رو از 5780 هزار میلیارد تومان به 18600 هزار میلیارد تومان برساند اما این خبر مورد استقبال فعالین بازار قرار نگرفت و این نماد در طی اکثر روزهای هفته منفی معامله شد.
نماد «وتجارت» پس از شفاف سازی در خصوص در جریان بودن مسئله تسعیر نرخ ارز پس از تجربه معاملات منفی، در روز پایانی با رنج مثبت مواجه شد و به قیمت 171 تومان رسید. دیگر نمادهای این گروه منفی معامله شدند.
گروه فلزات اساسی
با شروع داستانهای افزایش نرخ محصولات، تجدید ارزیابی داراییهای دو گروه خودرویی و بانکی، گروه فلزات اساسی و دیگر گروههای کالایی به کنار رانده شدند. البته نمیتوان عواملی همچون تحریمها در خصوص صادرات و افت قیمت محصولات جهانی را در این باره نادیده گرفت. با این وجود طی هفته گذشته رشد قیمت فلزات پایه در بازار جهانی بار دیگر عاملی برای حرکت نقدینگی به سمت گروه فلزات اساسی شد.
قمیت مس در بازارهای جهانی پس از مدتها در محدوده 6250 دلار رسید. نمادهای «فباهنر» و «فملی» در گروه تولید کننده محصولات مسی معاملات مثبتی را سپری کردند. قیمت سرب و روی به ترتیب به 2100 دلار و 2726 دلار رسید. نمادهای گروه تولید کنند فولاد نیز پس از مدتها با افزایش قیمت همراه بودند. نمادهای «فولاد» و «فخوز» در این بین از وضعیت بهتری برخوردار بودند.
گروه پترو پالایشی
در پی احتمال کاهش عرضه نفت به دلیل تحریم نفتی ونزوئلا و کاهش تولید اوپک و متحدانش موجب شد تا قیمت نفت در طی هفته گذشته تا محدوده 63 دلار پیش روی کند.
اما با این وجود همچنان نمادهای گروه فرآوردههای نفتی مورد بیمهری اهالی بازار قرار دارد و در دامنه منفی مورد معامله قرار میگیرد. اما احتمال افزایش نرخ دلار نیمایی موجب شد تا گروه محصولات پتروشیمی بار دیگر مورد توجه بازار قرار گیرد. در این بین نمادهای گروه تولید کننده اوره، که با خبر آزاد سازی نرخ اوره کشاورزی دست و پنجه نرم میکند همچنان در دامنه منفی داد و ستد میشود؛ در این بین نماد «خراسان» از بازار فرابورس به تابلوی معاملات بورس منتقل شد.
گروه سیمانی
یکی از گروههای پرحاشیه و پرنوسان هفته گذشته، گروه سیمانی بود که با توجه به بالا بودن ارزش جایگزینی و عدم تجدید ارزیابی داراییها در طی چند سال اخیر، مورد استقبال قرار گرفتند و روند کاملا صعودی در اکثریت نمادها به خصوص نماد «ستران»، «سخزر» و «سشرق» و «سپاها» شاهد بودیم. با توجه به همبستگی مثبت بین گروه سیمان و ساختمانی، اغلب نمادهای گروه ساختمانی نیز با سیمانیها هم راستا حرکت کردند.
انتهای پیام/4083/
انتهای پیام/