صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۳۲ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۷
معاون سازمان زمین‌شناسی خبرداد

پیش‌بینی دستیابی به بیش از ۲۰ میلیون تن ماده معدنی

معاون سازمان زمین‌شناسی و اکتشاف معدنی گفت:با توجه به رخنمون سطحی مناسب و بزرگ موجود، پیش‌بینی دستیابی به بیش از ۲۰ میلیون تن ماده معدنی را درمناطق مختلف داریم.
کد خبر : 359017

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از روابط‌ عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور، معاون اکتشاف این سازمان ضمن استناد به سند چشم‌انداز توسعه کشور گفت: ایران عزیز در افق ۱۴۰۴ در بخش معدن و صنایع معدنی دستیابی به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد، یک و نیم میلیون تن بوکسیت، ۴۴۰ هزارتن مس کاتد، ۱۰ تن طلا و ۳۰۰ هزار تن فلز روی را به عنوان اهداف اصلی خود در این سال در نظر گرفته است.


به گفته عباس گل‌محمدی،  راه اصلی رسیدن به این افق ترسیمی کلان، توجه هر چه بیشتر به علوم زمین و به خصوص شناسایی و اکتشاف پتانسیل‌های جدید مواد معدنی در سراسر کشور عزیزمان ایران است.


وی خاطرنشان کرد: بررسی‌های انجام شده توسط کارشناسان متخصص سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور طی سال اخیر نویدبخش خبرهای بسیار خوبی در زمینه شناسایی منابع جدید بوکسیت، سنگ آهن، سرب و روی، طلا و مس و عناصر خاکی نادر است.


معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور، با بیان این‌که کارشناسان معاونت اکتشاف این سازمان منابع زمین‌شناسی مناسبی از کانسنگ آلومینیوم(بوکسیت) در سطح کشور کشف کرده‌اند، افزود: با توجه به رخنمون سطحی مناسب و بزرگ موجود، پیش‌بینی دستیابی به بیش از ۲۰ میلیون تن ماده معدنی را در این مناطق داریم که این عدد بر اساس بررسی دقیق ابعاد رخنمون موجود به دست آمده که به طور یقین نیاز به بررسی بیشتر برای اعلام ذخیره قطعی و اثبات شده دارد. 


این مقام مسئول تصریح کرد: همچنین برای اولین بار وجود عناصر نادر خاکی با میزان بالا و کانی‌زایی طلا همراه این منابع معدنی کشف شده است که بر توجیه فنی اقتصادی عملیات اکتشاف می‌افزاید و در همین راستا تکمیل عملیات شناسایی و شروع پی‌جویی پس از اخذ مجوزهای لازم در دست اقدام است.


گل‌محمدی با بیان این‌که در حال حاضر صنایع آلومینیوم کشور دچار مشکل برای تأمین مواد اولیه خود در آینده نزدیک است، خاطرنشان کرد: در صورت ایجاد شرایط مناسب، سازمان زمین‌شناسی واکتشافات‌معدنی کشور ظرفیت بالایی برای اکتشاف کامل این منابع معدنی را دارد.


وی ضمن استناد به مطالعات اکتشافی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور و انجام عملیات اکتشافی مختلف افزود: بر اساس فعالیت‌های انجام شده از جمله تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی و اکتشافی لازم، برداشت و تهیه نقشه‌های ژئوشیمی اکتشافی و ژئوفیزیکی و حفریات اکتشافی از جمله ترانشه و چاهک و حفاری مغزه‌گیری در برخی مناطق مستعد در استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و قم به داده‌های مناسبی از کشف ذخایر طلا، مس و پلی‌متال دست یافته‌ایم که با تکمیل عملیات اکتشافی، نوید دستیابی به ذخایر ارزشمندی را به بخش معدن وصنایع معدنی کشور می‌دهیم. 


معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور، با اشاره به این‌که عملیات اکتشافی مختلف با توجه به پیشرفت کاری موجود در مناطق مذکور در حال انجام است، گفت: همچنین این سازمان بر اساس رسالت خود جهت تهیه داده‌های پایه اکتشافی، به نشانه‌های مناسبی از منابع سرب و روی دست یافته که با توجه به چالش تأمین مواد اولیه برای کارخانجات فراوری سرب و روی کشور، اعتماد و تأمین بودجه مناسب برای سازمان زمین‌شناسی واکتشافات‌معدنی کشور می‌تواند حرکت مناسبی برای اکتشاف سیستماتیک و هدفمند اینگونه پتانسیل‌های شناخته شده درکشور باشد و در آینده نیاز صنایع معدنی را فراهم کند.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر