صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۴۱ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۷
آزاد راه پیشرفت/ 5

استفاده از دانشجویان دانشگاه آزاد سمنان در مشاغل دانش‌بنیان

دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان ظرفیت‌های خوبی را برای ایجاد شغل دانشجویان در حال پدید‌آوردن است که می‌تواند برای قشر تحصیل‌کرده بسیار راهگشا باشد.
کد خبر : 358456

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کشور با چالش‌های زیادی نظیر کمبود آب و خشکسالی‌های پی‌درپی، مشکلات زیست‌محیطی، ریزگردها، آلودگی هوا، فقر، بیکاری و غیره دست و پنجه نرم می‌کند. در این میان دانشگاه‌ها به‌عنوان مغز متفکر کشور باید برای این چالش‌ها راهکار ارائه دهند و در ارائه راه‌حل‌ها باید پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های منطقه‌ای را در نظر بگیرند. چراکه هر یک از استان‌ها موقعیت‌ها و مشکلات خاص خود را دارند.


دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان با در اختیار داشتن متخصصان علوم مختلف، دانشجویان به‌عنوان نیروی انسانی جوان و پای کار، منابع مادی و زیرساخت‌ها نیز در این مسیر گام برمی‌دارد.


پرونده آزاد راه پیشرفت درنظر دارد با اشاره به چالش‌های کشور در دسته‌بندی استانی راهکارهای دانشگاهی با استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی ارائه دهد.


در این پرونده به استان سمنان پرداخته می‌شود تا چالش‌ها و راهکارهای به‌دست آمده در هر یک به اطلاع خوانندگان برسد. استان سمنان در نیمه شمالی کشور و در میان استان‌های تهران، قم، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و اصفهان قرار دارد. این استان تقریباً بیابانی و نیمه‌بیابانی است و تنها دو درصد از سهم این استان زیر کشت آبی و دیم قرار دارد. البته در این استان دامداری و دامپروری رونق دارد و از قطب‌های صنایع دستی کشور به‌شمار می‌آید. تحقیقات نشان می‌دهد که در این استان بیکاری، خشکسالی و برخی از مسائل اجتماعی در صدر چالش‌ها قرار دارد. دانشگاه آزاد اسلامی در این استان پنج واحد دانشگاهی دارد که 19 هزار دانشجو با تدریس 900 عضو هیئت علمی در آن‌ها تحصیل می‌کنند. دانشگاه آزاد اسلامی در این استان با استفاده از پتانسیل‌هایی که در اختیار دارد در مسیر حل برخی از این چالش‌ها گام برداشته است.


عبدالله خالصی‌دوست، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در گفتگو با آنا درباره واحدهای دانشگاهی استان سمنان اظهار کرد: واحدهای استان سمنان در رشته‌های علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی و علوم پزشکی فعال هستند. براساس برنامه آمایش سرزمینی رشته‌های مشترک واحدها براساس پتانسیل‌های منطقه‌ای مدیریت می‌شوند.


وی افزود: مثلا واحد شاهرود علاوه بر رشته‌های پزشکی در رشته‌های معدن و شیمی، دامغان در رشته‌های کشاورزی، سمنان در رشته‌های فنی و مهندسی و گرمسار در رشته‌های علوم پایه و روانشناسی فعال هستند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان ادامه داد: بر این اساس در هر زمینه مطالعه تخصصی صورت می‌گیرد. در واحد سمنان دو پژوهشکده در حوزه‌های انرژی و بتن، دو مرکز تحقیقات کارآفرینی و گردشگری ایجاد شد.


خالصی‌دوست افزود: در واحد شاهرود مرکز تحقیقات نانوفناوری در حوزه پزشکی، مرکز تحقیقات پسته در واحد دامغان، پژوهشکده‌های نمک و خانواده در واحد گرمسار ایجاد شده است.


ساخت روغن‌های گیاهی منحصربه‌فرد در مرکز تحقیقات پسته


وی بیان کرد: مرکز تحقیقات پسته دامغان در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی آذرماه روغن‌های گیاهی منحصربه‌فردی را ارائه داد. این محصول محرک رشد گیاه و کاملاً ارگانیک است و باعث افزایش رشد و عملکرد طیف وسیعی از محصولات کشاورزی می‌شود. این محصول اکنون در مرحله صنعتی شدن قرار دارد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان تصریح کرد: مرکز تحقیقات انرژی نیز توانسته برای بهینه‌سازی انرژی با شرکت گاز استان سمنان قرارداد منعقد کند، شرکت‌ گاز استان سمنان نیز به شرکت‌های تابعه اعلام کرده است که مدل بهینه‌سازی انرژی ارائه شده از سوی دانشگاه آزاد اسلامی، استفاده شود. این قرارداد درآمد خوبی نصیب دانشگاه کرده است.


وی از راه‌اندازی کارخانه نمک از سوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار خبر داد و گفت: برای راه‌اندازی این کارخانه سرمایه‌گذار مشخص شده است، در این کارخانه نمک صنعتی و خوراکی با استفاده از دستاوردهای پژوهشی محققان دانشگاه آزاد اسلامی تولید می‌شود. هنوز نتوانستیم درباره میزان مشارکت سرمایه‌گذار به توافق برسیم. 


خالصی‌دوست اظهار کرد: مرکز تحقیقات دامغان نیز در تولید همزمان گیاه و ماهی نیز دستاوردی را به دست آورده که در مرحله تحقیقات قرار دارد بعد از اینکه دستاورد این محققان به نتیجه قطعی رسید حتما برای تجاری‌سازی آن برنامه ریزی خواهیم کرد.


ساخت ماشین حمل جوجه یک‌روزه


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان اضافه کرد: مرکز تحقیقات واحد سمنان نیز توانسته با جهادکشاورزی قراردادی برای ساخت ماشین حمل جوجه یک‌روزه منعقد کند. محققان دانشگاه در حال ساخت نمونه اولیه این ماشین هستند، بعد از اینکه این نمونه مورد تأیید قرار گرفت، ساخت صنعتی آن آغاز خواهد شد. این پروژه به صورت سه‌جانبه بین دانشگاه آزاد اسلامی، جهادکشاورزی و سرمایه‌گذار است.


وی در پاسخ به اینکه استان سمنان در منطقه بیابانی و نیمه‌بیابانی قرار دارد و با وجود فراگیر شدن خشکسالی در کشور، آیا مطالعاتی در زمینه بیان‌زدایی و آب در دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته است؟ ادامه داد: جشنواره آب با همکاری استانداری سمنان و شرکت آب و فاضلاب و مشارکت استان‌های شرق کشور برگزار شد. طرح‌های مطالعاتی به مسئولان کشوری ارسال شد، تا بررسی‌های لازم برای به‌کارگیری آن‌ها انجام شود.


خالصی‌دوست بیان کرد: قرار است برگزاری این جشنواره را در سال‌های آینده نیز ادامه دهیم و از استارت‌آپ‌ها دعوت کنیم تا ایده‌های نو خود را ارائه دهند و بعد از داوری این ایده‌ها در مراکز رشد دانشگاه به مرحله تجاری سازی برسند.


وی درباره خروجی این جشنواره گفت: کنتور هوشمند کنترل از راه‌دور که به شرکت آب و فاضلاب ارائه شده، قرار است در آینده‌ای نزدیک به تولید انبوه برسد. همچنین یک دستگاه تصفیه آب نیز در این جشنواره ارائه شد که دنبال انتخاب سرمایه‌گذار برای این دستگاه هستیم. این دستگاه هدررفت آب را در تصفیه به مقدار قابل توجهی کاهش می‌دهد به‌طوری که به صفر نزدیک است.


توجه به دامپروری و صنایع دستی در استان سمنان


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان درباره دامپروری و صنایع دستی در استان سمنان اظهار کرد: واحد مهدی‌شهر در استان سمنان در منطقه‌ای قرار دارد که دامپروری و صنایع دستی در آنجا رونق دارد، اخیرا دو واحد مهدیشهر و سمنان تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند تا این واحد به پشتوانه اعضای هیئت علمی واحد سمنان در دامپروری و صنایع دستی بتواند فعالیت داشته باشد.


خالصی‌دوست درباره اشتغال دانشجویان در شرکت‌های دانش‌بنیان و زمین‌های کشاورزی ادامه داد: کسب درآمد غیرشهریه‌ای اولویت مهم دانشگاه آزاد اسلامی است و در استان سمنان نیز این موضوع در دستور کار قرار دارد. از آنجایی که با کمبود دانشجو مواجه هستیم باید کسب درآمد غیرشهریه‌ای را با جدیت بیشتری دنبال کنیم. البته دانشجویان هم باید به این باور برسند که راه برون‌رفت از وضعیت فعلی اشتغال دانش‌بنیان است.


وی افزود: اخیراً به دلیل دستاوردهای خوب دانشجویان دامپزشکی در واحد گرمسار، پرورش شترمرغ، گاو و گوساله توسط دانشگاه آزاد اسلامی دنبال می‌شود. قرار است این پروژه در مدت یکسال به صورت آزمایشی انجام شود در صورت موفقیت آمیز بودن از دانشجویان به‌عنوان نیروی انسانی استفاده خواهیم کرد. البته دانشجویان مقطعی هستند بعد از اینکه درسشان به پایان می‌رسد از دانشگاه می‌روند. باید برای این موضوع هم چاره‌ای بیندیشیم.


خالصی‌دوست تصریح کرد: در واحد سمنان هم مدل فعالیت را از طریق تعامل با صنعت دنبال کردیم، به این صورت که محققان ما قطعه بسازند و به صنعت تحویل دهند، اما به دلیل تنگناهای قانونی نتوانستیم به نتیجه برسیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان ادامه داد:‌ در کارخانه نمک هم که به کمک سرمایه‌گذار راه‌اندازی می‌کنیم، به اندازه سهم دانشگاه از نیروی انسانی و پتانسیل‌های علمی دانشگاه استفاده می‌کنیم.


وی خاطرنشان کرد: بیمارستانی وابسته به واحد شاهرود نیز داریم که بخش اعظم درآمد واحد شاهرود از این بیمارستان است و خدمات این بیمارستان سبب شده درآمد خوبی نصیب دانشگاه آزاد اسلامی شود.


انتهای پیام/4040/ 4007/


انتهای پیام/

ارسال نظر