بررسی ممنوعیت حجاب در دادگستری اروپا
به گزارش حوزه آمریکا و اروپای گروه بینالملل خبرگزاری آنا از رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان، این روزها سؤال اصلی بسیاری از کارگران و کارمندان در آلمان این است که آیا کارفرمایان میتوانند کارکنان خود را از داشتن نشانههای مذهبی منع کنند؟ دادگاه کار فدرال نتوانسته در این زمینه پاسخی پیدا کند و از دیوان دادگستری اروپا در لوکزامبورگ خواسته است که دراینباره تصمیمگیری کند.
چندی است که پرونده شکایت یک زن مسلمان از مسئولان شرکت «مولر» در «اروفورت» خبرساز شده است. این زن محجبه بهعنوان کارمند و صندوقدار در فروشگاه زنجیرهای مولر در آلمان مشغول به کار بود؛ اما مدیر فروشگاه در ۲۰۱۶ به وی اعلام کرد که استفاده از نشانههای مذهبی و سیاسی در محل کار ممنوع است و با روسری نباید سر کار حاضر شود. همچنین آنطور که مسئولان فروشگاه گفتهاند؛ هرگونه حجاب و پوشاندن موها برای کارکنانی که با مشتریان تماس دارند، ممنوع است.
با این اوصاف، زن مسلمان به دلیل رفتار تبعیضآمیز مسئولان فروشگاه، از آنها شکایت کرد و دو دادگاه در آلمان نیز به نفع او رأی دادند. این در حالی است که نتیجه دادگاهها به مذاق مسئولان شرکت مولر خوش نیامده و آنها به دادگاه کار فدرال درخواست تجدیدنظر دادند.
قضات دادگاه فدرال نیز درنهایت اعلام کردند که برای آنان هنوز روشن نیست که وقتی یک کارگر یا یک کارمند زن روسری به سر دارد تا چه اندازه بر میزان خرید مشتریان و احتمال ضرر و زیان فروشگاه تأثیر میگذارد و آیا کارفرمایان میتوانند بهطور کلی مانع استفاده از نشانههای مذهبی یا ایدئولوژیک در محل کار شوند.
آنها از مسئولان دیوان دادگستری اروپا خواستهاند که در این زمینه تصمیمگیری کنند. این در حالی است که دادگستری اروپا در ۲۰۱۷ در پروندهای مشابه اعلام کرده بود که مسئولان شرکتها میتوانند مانع استفاده کارکنان خود از نشانههای مذهبی و ایدئولوژیک شوند. با این حال، قضات دادگاه اروفورت، در درخواست خود این سؤال را مطرح کردهاند که آیا چنین حکمی باعث تضییع آزادی مذهبی کارگران و کارمندان مسلمان نمیشود.
انتهای پیام/4106/4093/
انتهای پیام/