صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۳ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
یک فعال نشریات دانشجویی:

چراغ نشریات دانشجویی هنوز هم روشن است

‎سردبیر نشریه دانشجویی‌گذرگاه گفت: تأکید گاهنامه گذرگاه بر غنای محتواست که بتواند بر اندوخته‌های دانشجویان بیافزاید تا موقعیت‌ها و پدیده‌ها را بهتر درک کنند
کد خبر : 358027

محسن عبداللهی‌خلج در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: گاهنامه فرهنگی اجتماعی و سیاسی «گذرگاه» تأکید بر غنای محتواست که بتواند اندکی بر اندوخته‌های دانشجویان بیافزاید تا دانشجو بتواند موقعیت‌ها و پدیده‌ها را بهتر درک کند.


وی ادامه داد: نشریه «گذرگاه» در دانشگاه پیا‌م‌نور مرکز تهران غرب قصد دارد به زاویه‌هایی از موضوعات بپردازد که تابه‌حال به آن پرداخت‌نشده و یا کمتر به آن اشاره‌شده است. به این دلیل این نام برای نشریه انتخاب‌شده است که نشریه، گذرگاهی باشد که دانشجویان بتوانند در بستر آن خود را ارتقا بدهند.


‎سردبیر نشریه دانشجویی «گذرگاه» با اشاره به این‌که دانشجو باید بتواند از مسائل پیرامون خود به‌درستی مطلع شده و درست تبیین کند افزود: این تبیین به دو صورت شفاهی و رودررو با مخاطب و یا با استفاده از رسانه‌های مختلف انجام می‌پذیرد.


وی گفت: سابقه‌دارترین رسانه برای دانشجویان مکتوباتی است که با عنوان نشریات دانشجویی شناخته می‌شوند و تا به امروز نیز با وجود رسانه‌های پُر زرق و برق‌ مثل فضای مجازی این مسئله نشریات دانشجویی از تب‌وتاب نیفتاده و همچنان کرسی گرمی دارد.


این دانشجوی کارشناسی‌ارشد رشته مدیریت رسانه، اهداف کلاسیک نشریات دانشجویی را دودسته عنوان کرد و اظهار داشت: دسته اول اهداف نشریات مربوط به خود دانشجویان است و دسته دوم نیز در ارتباط با مخاطبین نشریات دانشجویی قرار دارد.


عبداللهی ادامه داد: کسانی که در نشریات دانشجویی و دانشگاهی فعالیت دارند، تصدیق می‌کنند که قلم‌زدن دانشجو در نشریات باعث رشد و تقویت خود دانشجو می‌شود. دانشجو بعد از مدتی قلم‌زدن احساس می‌کند که برای این کار باید دایره لغات و همچنین مطالعه خود را بالاببرد تا بتواند با محتوای غنی‌تر به فعالیت خود ادامه دهد. بنابراین چنین دانشجوی فعال در نشریات دانشگاهی قطعاً ساعات مطالعه بیشتری دارد، فعالیت‌هایش هدف‌دار و در درک مطالب صریح‌تر خواهد بود و این نیز یکی از حسنات فعالیت فرهنگی ـ دانشجویی در فضای دانشگاه است.


صاحب امتیاز و مدیرمسئول نشریه «گذرگاه» اصلی‌ترین اثر نشریات دانشجویی را چنین توصیف می‌کند که دانشجو می‌تواند نیا‌زهای مخاطب را سنجیده و برای مطالبات، دغدغه‌ها و ظرفیت‌های دانشجویان، فرصت‌های مناسبی را پیشنهاد بدهد.


‎سردبیر نشریه «گذرگاه» در تشریح تأثیر نشریات برای مخاطب تصریح کرد: عموم دانشجویان و دانشگاهیان نیاز به مطالعه مطالبی دارند که به قلم و نگاه خود دانشجویان باشد و به‌عبارت‌دیگر مطالب به زبان دانشجویی نگاشته شده باشد که در این صورت قطعاً جذاب و بیشتر موردتوجه و دقت مخاطب قرار خواهد گرفت.


وی گفت: موضوع دیگری که حائز اهمیت است و باید بیشتر موردتوجه قرار بگیرد، حمایت مسئولان از فعالیت‌های فرهنگی و به‌خصوص نشریات دانشجویی است. باوجود مشکلات مالی در تمامی دانشگاه‌ها، فعالیت نشریات دانشگاهی و دانشجویی نیز با مشکلات اساسی روبه‌رو شده‌اند. با انجام ممیز‌ها و سخت‌گیری‌های این‌چنینی توسط مسئولان نیز بر مشکلات دانشجویان فعال این حوزه افزوده‌شده است.


سردبیر نشریه دانشجویی «گذرگاه» گفت: اگر مطالبات و گفتمان‌ها در محیط دانشگاه چه از طریق کرسی‌های آزاداندیشی و چه از طریق نشریات حل نشود، باید شاهد باشیم که در متن جامعه این مسائل مطرح و پیگیری و شاید به نزاع‌های همیشگی تبدیل شود.


عبداللهی‌خلج  تأکید کرد: مسئولان دانشگاه‌ها و وزارت‌ علوم، تحقیقات و فناوری باید سعه‌صدر بیشتری داشته باشند و به‌عنوان یک پدر که در خانواده مدیریت می‌کند، آن‌ها نیز بین دانشجویان با حرف‌ها و اندیشه‌های مختلف فضا را به‌نوعی مدیریت کنند که این قبیل فعالیت‌های فرهنگی در فضای دانشگاه به فراموشی سپرده نشود.


این فعال دانشجویی گفت: نشریات دانشجویی در دهه کنونی کمی دچار افول شده ولی هنوز پابرجاست. قطعاً بایستی آسیب‌های این حوزه شناخته‌شده و در درجه اول خود دانشجویان به فکر حل این مسائل باشند و در درجه دوم مسئولان فرهنگی دانشگاه‌ها و وزارتی‌ها به افزایش فعالیت در این زمینه با بررسی و برنامه‌ریزی‌ها دقیق کمک کنند.


وی ادامه داد: قطعاً این آسیب‌های موجود دلایل مختلفی دارد. از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مختلف تا در بعضی از موارد عافیت‌طلبی‌های نسل امروز به‌عینه قابل‌مشاهده است. نکته مهم در این زمینه اهمیت قلم‌زدن و تولید محتوا است. دانشجو بی‌نیاز از نوشتن نمی‌شود؛ چه با شیوه‌های قدیمی چه با شیوه‌های جدید، این کار باید صورت گیرد.


سردبیر نشریه دانشجویی «گذرگاه» افزود: در بخشی باید از تجربیات نسل‌های قبلی کمک گرفت تا بخش اعظمی از کار که بر عهده نسل فعلی است،  به‌درستی انجام شود. این دانشجویان فعلی که در دانشگاه‌ها مشغول تحصیل هستند،  قرار است به‌زودی مسئولیت‌های خطیر در سرتاسر این کشور را از وزارت تا مدیریت یا معاونت‌های مختلف بر عهده بگیرند و این نیاز به تجربه‌هایی دارد که بذرش در دانشگاه و در دوره دانشجویی کاشته می‌شود.


محسن عبداللهی‌خلج در پایان گفت: قلم قوی به فکر قوی منجر می‌شود و اگر کسی در دوران دانشجویی به تولید محتوا روی آورده باشد، در دوران مسئولیت خویش می‌تواند موفقیت‌های بالاتری را کسب کند؛ چراکه هم تجربه دارد و هم آگاه به مسائل و مشکلات است.


انتهای پیام/4107/4108/خ


 


انتهای پیام/

ارسال نظر