صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۳:۲۶ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۷
پیشرفت فضایی زیر چتر انقلاب/۵

فعالیت‌های پژوهشگاه فضایی ایران

مرکز تحقیقات فضایی در زمینه‌های مخابرات فضایی، سنجش از دور، اینترنت اشیا و اکتشافات فضایی و زیرساختی فعال است.
کد خبر : 357343

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پژوهشگاه فضایی ایران در سال ۹۰ با راه‌اندازی ۶ پژوهشکده در تهران راه‌اندازی شد. پژوهشکده سامانه‌های ماهواره، پروژه‌هایی نظیر پروژه سها، توسعه نرم‌افزار شبیه‌ساز عمومی ماهواره، توسعه و ارتقای فناوری و ناهید ۱ و ۲ را به اتمام رسانده است؛ البته پژوهشکده سامانه‌های ماهواره در سال ۸۶ در سازمان فضایی راه‌اندازی شده است.


پژوهشکده سامانه‌های حمل‌ونقل فضایی به‌عنوان اولین سازنده پره‌های توربین گازی در کشور توانسته افتخارات علمی کشوری کسب کند و ۴۵ اختراع نیز به ثبت برساند. این پژوهشکده سال ۶۲  و به همت جهاد سازندگی تأسیس شد و در حال حاضر با ۳۹۵ نیروی انسانی مجرب و کارآمد فعالیت می‌کند.


پژوهشکده مکانیک نیز  در سال ۶۵ در شیراز تأسیس شد که در سال ۹۰ به پژوهشگاه فضایی ایران انتقال یافت. رادار تصویربرداری دهانه مصنوعی، سامانه آشکارساز موج میلیمتری، حسگرهای فضایی و سیستم‌های ذخیره‌ساز انرژی الکتریکی از فعالیت‌های این پژوهشکده است. پژوهشکده رانشگرهای فضایی نیز در این پژوهشگاه فعال است و توانسته چهار رتبه از جشنواره بین‌المللی خوارزمی را  از آن خود کند و بیش از 12 طرح اختراع را به ثبت برساند.


همچنین پژوهشکده مواد و انرژی با ثبت ۱۷ عنوان اختراع، کسب ۲۵ رتبه برتر در جشنواره‌های داخلی و خارجی و کسب تقدیرنامه  از سازمان توسعه صنعتی ملل متحد از پرافتخارترین پژوهشکده‌های این پژوهشگاه محسوب می‌شود.


در کنار فعالیت پژوهشکده‌ها، مرکز تحقیقات فضایی در زمینه مخابرات فضایی، سنجش از دور، اینترنت اشیا و اکتشافات فضایی و زیرساختی فعال است.


مقالات این مرکز در آژانس فضایی اروپا منتشرشده است و بومی‌سازی طراحی مفهومی، طراحی اولیه و سپس طراحی دقیق ساخت سامانه رادیوتلسکوپ  ازجمله طرح‌های این مرکز است.


انتهای پیام/4085


انتهای پیام/

ارسال نظر