صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۵۵ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۷
دانستنی‌های پزشکی؛

کلسیم را تنها مصرف کنید

مصرف بعضی از غذاها باعث می‌شود که کلسیم و ویتامین D کمتر جذب بدن شده و در نتیجه پوکی استخوان، بدن را تهدید می‌کند.
کد خبر : 357182

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، غذا خوردن همان‌طور که برای بدن مفید است و می‌تواند به تداوم سلامت کمک کند اما مصرف برخی از غذاهای نامناسب خودش عاملی برای بروز بیماری‌های مختلف در افراد می‌شود.


پوکی استخوان یکی از امراضی است که با خوردن غذاهای نامناسب حادث می‌شود؛ متأسفانه پوکی استخوان از آن دست بیماری‌هایی است که در شروع ابتلا به آن علائم ظاهری از خود نشان نمی‌دهد اما وقتی علائمش آشکار می‌شود که کار از کار گذشته و بیماری پوکی استخوان به مرحله خطرناکی رسیده است.


یکی از مهم‌ترین عواملی که نقش مهمی در حفاظت از استخوان‌ها ایفا می‌کند خوردن منابع غنی از کلسیم و ویتامین D است. اما متأسفانه گروهی از غذاها نیز وجود دارند که سبب می‌شوند کلسیم و ویتامین D کمتر جذب بدن شوند و نتیجه آن‌هم این است که سبب می‌شوند استخوان‌ها پوک و ضعیف شوند.


سدیم از موادی است که عاشق کلسیم است و وقتی این عنصر را ببیند با آن ترکیب می‌شود. اما ترکیب سدیم و کلسیم نه‌تنها برای بدن فایده ندارد بلکه مضر هم هست. نمک یکی از مواد غذایی است که مانع جذب کلسیم D بدن می‌شود و سبب می‌شود از طریق ادرار دفن شود. گوشت‌های بسته‌بندی و فرآوری شده، فست‌فودها و غذاهای کنسروی نیز حامی میزان زیادی سدیم است که سبب می‌شود کلسیم را از بدن دفع کند.


برای حل این مشکل کافی است مصرف سوسیس و کالباس را برای همیشه قطع کنید و مصرف میوه و سبزی را به سبد غذایی‌تان اضافه کنید.


اما در کنار این غذاهای ناسالم غذاهای مفیدی نیز وجود دارند که مصرف آن هم‌زمان با مصرف کلسیم خطرساز است. تلاش کنید محصولات حاوی کلسیم را با اسفناج و چغندر و لوبیا مصرف نکنید زیرا نتیجه آن کاهش مصرف کلسیم در بدن است.


خوردن کافئین نیز در کنار آنکه می‌تواند به شما انرژی دهد می‌تواند مانع جذب کلسیم در بدن شما شود، البته اگر این میزان کافئین کنترل‌شده و به میزان کافی باشد به‌سلامت استخوان شما آسیبی نمی‌زند.


البته این را هم باید بدانید که کلسیم با پروتئین نیز رابطه خوبی ندارد و مصرف هم‌زمان آن با پروتئین سلامت استخوان شمارا به خطر می‌اندازد به همین دلیل در هنگام مصرف مواد غذایی باید حواستان به ترکیب غذاها باشد. هرچند ترکیب برخی از غذاها با کلسیم علاوه بر اینکه مفید نیست می‌تواند واکنش نشان دهد و فرد را گرفتار دل‌درد شدید کند و باید حواستان باشد که غلات و آجیل را با شیر مصرف نکنید.


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

برچسب ها: کافئین کلسیم
ارسال نظر