صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۱۰ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۷
طاهری تأکید کرد:

تدریس علوم انسانی ایرانی اسلامی برای تربیت دانشجوی انقلابی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان گفت: علوم انسانی که شالوده اسلامی و ایرانی دارند باید در دانشگاه‌ها تدریس شوند تا خروجی آن دانشجوی انقلابی باشد.
کد خبر : 356828

حجت‌الاسلام سید‌علی طاهری در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اظهار کرد: مقام معظم رهبری در تعبیری می‌فرمایند: «در این سال‌هایی که پیروزی انقلاب را پشت سر گذاشته‌ایم نقاط قوت و ضعفی داریم؛ اگر کسی فقط به یکی از این دو بعد توجه کند، نمی‌تواند در آینده قدم مثبتی بردارد» کسانی که فقط نقاط قوت را ببینند و نقاط ضعف را نبینند، در نتیجۀ این عملکرد کاستی‌ها بر روی هم تلنبار شده و فکری برای راه‌حل آن پیدا نمی‌کنند. عده‌ای هم سیاه‌نمایی می‌کنند و پیشرفت‌ها را نمی‌بینند که با این دیدگاه افراد امیدی برای حل مشکلات ندارند.


وی با توجه به برگزاری  همایش بین‌المللی «ظرفیت انقلاب اسلامی، کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی ایران» در دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در بخشی از این همایش که سپری شد، نقاط قوت انقلاب در بخش علمی مورد ارزیابی قرار گرفت که انقلاب اسلامی در بخش علمی در این 40 سال چه کرده است، وقتی کارنامه 40ساله علمی انقلاب اسلامی را بررسی می‌کنیم با همه دشمنی‌ها و محدودیت‌هایی که دشمنان برای ما به وجود آورده‌اند و ناکارآمدی‌های داخلی که داشته‌ایم به این نتیجه می‌رسیم که حداقل در بخش علمی توانسته‌ایم به این جایگاهی که در آن قرار داریم، برسیم. این مقدمه‌ای می‌شود که بگوییم در سایر زمینه‌ها نیز می‌توانیم پیشرفت کنیم و مشکلات را حل کنیم.


نقش علمی استادان کم‌رنگ نشود


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه کشور که مولود انقلاب اسلامی است و با سرمایه اولیه‌ای که حضرت امام اهدا کردند، شکل گرفت، می‌تواند نقش مهمی در تعریفی که این همایش در حال بازتعریفی آن است، داشته باشد. اگر دانشگاه بخواهد در این تحولات جدید که با نگاه عمیق توأم و طرح و پایه‌ریزی شده نقش داشته باشد به نظرم استاد یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌ها در دانشگاه است که نباید مورد غفلت قرار گیرد.


طاهری خاطرنشان کرد: اگر استاد فردی باشد که خودش نسبت به این دستاوردها اطلاع داشته باشد و از طرفی هم اعتقاد داشته باشد که می‌توانم برای حل مشکلات کشور مؤثر باشم، قطعاً دستاوردهای این همایش دوروزه به‌عنوان خوراک برای حرکت‌های آینده می‌تواند در اختیار استادان قرار بگیرد.


لزوم بازنگری در علوم انسانی


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان خاطرنشان کرد: اگر خواسته باشیم در تراز انقلاب اسلامی دانشجو تربیت کنیم، باید موارد آموزشی در تراز انقلاب اسلامی به وی آموزش دهیم در نتیجه لازم است در متون درسی به‌ویژه در علوم انسانی بازنگری داشته باشیم.


وی افزود: انقلاب اسلامی ایران ماهیت علوم انسانی داشته و دارد. اگر مبانی غربی علوم انسانی‌ای که در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود، جدا نشود و دانشجویان بر اساس اندیشه‌های علوم انسانی غربی تربیت شوند، خروجی آن دانشجوی تراز انقلابی نخواهد بود؛ بنابراین فکر می‌کنم باید علوم انسانی‌ای در دانشگاه‌ها تدریس شود که شالوده آن بر اساس اسلام و تمدن اسلامی ایرانی باشد تا خروجی دانشجوی انقلابی داشته باشد.


دانشگاه آزاد اسلامی از مهم‌ترین ظرفیت‌های فرهنگی انقلاب اسلامی است


طاهری یادآور شد: شناسایی ظرفیت‌های فرهنگی انقلاب اسلامی ازجمله اقدامات این همایش بود که دانشگاه اسلامی خود به‌عنوان یک ظرفیت و توانمندی بزرگ انقلاب اسلامی مطرح است، استادان می‌توانند از این ظرفیت برای رسیدن به دستاوردهای دیگر بهره بگیرند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گرگان خاطرنشان کرد: این دانشگاه نه‌فقط در استان گلستان بلکه در تمام مناطق و مراکز استان‌ها، ظرفیتی برای حل مشکلات کشور هستند. استادان دانشگاه آزاد اسلامی، اشتیاق زیادی برای مشارکت در حل مشکلات مختلف استان‌ها دارند و این را در استان گلستان شاهد بوده‌ام به‌طوری‌که در جلسه‌ای با استاندار گلستان گفتم حدود 500 عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گلستان می‌توانند به‌عنوان عالی‌ترین مشاور برای مسئولان شما عمل کنند در هر زمینه‌ای که در استان زمینه کار وجود داشته باشد، دانشگاه‌های آزاد در استان گلستان حرف برای گفتن دارند ازجمله در بخش کشاورزی و صنعت که استان گلستان به‌تازگی در این مسیر گام گذاشته است.


طرح پایش زمینه‌ای مناسب برای حل مشکلات کشور


وی متذکر شد: مهم‌ترین برنامه نیم‌سال دوم دانشگاه آزاد اسلامی در هر منطقه نمی‌تواند یک مؤلفه باشد با این‌ حال باید به طرح پایش آزاد اشاره کنم که ازجمله راهکارهای حل معضلات کشور است. در طرح پایش آزاد موضوع دریا به این دانشگاه و سایر دانشگاه‌هایی که موقعیت دریایی دارند سپرده شده است.


طاهری خاطرنشان کرد: به‌واقع مسئولان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به طرح پایش به‌عنوان زمینه مناسب برای حل مشکلات کشور نگاه می‌کنند و با تمام قوت به دنبال نقش‌آفرینی در طرح پایش آزاد هستیم و در کنار آن تقویت برنامه‌های فرهنگی نیز از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که در نیمسال دوم به‌جد پیگیر آن خواهیم بود.


انتهای پیام/4117/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر