صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۹ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۷
معاون فرهنگی وزارت ورزش:

در ایران با بی‌اخلاقی برخورد نکردیم/ منتظر شفاف‌سازی مجلس هستیم

معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان گفت: در ایران با بی‌اخلاقی برخورد نکردیم و اغماض کردیم که نتیجه‌اش شرایط کنونی است.
کد خبر : 356639

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، آخرین روز از نشست‌های بررسی دستاوردها، چالش‌ها و چشم‌انداز آینده حوزه ورزش برای بازخوانی چهل سال ورزش پس از پیروزی انقلاب اسلامی امروز چهارشنبه در محل وزارت ورزش پیگیری شد.


عبدالحمید احمدی در نشست بازخوانی چهل سال ورزش پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در همان اوایل انقلاب نگاه دقیق امام به ورزش تبیین شد که در چند کلیدواژه می توان به فرمایشات امام نسبت به ورزش اشاره کرد.


معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: نگاه امام به ورزش چند وجهی بود و این نگاه با قبل از انقلاب تفاوت زیادی داشت. توجه به ابعاد پهلوانی، مبارزه با نفس، کسب افتخار و اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی در میادین بین‌المللی، خدمت به مملکت و سربلندی کشور، کلیدواژه‌هایی بود که امام در دیدار با جامعه ورزشکاران به آنها توصیه کرد. 


وی گفت: آنچه بنیان‌گذار جمهوری اسلامی از ورزش توقع داشت نگاه چند وجه ای و بک نگاه مبتنی بر ارزش‌ها و خدمت به مردم و نظام بود. امام فرمودند همراه با ورزش جسمانی به پرورش روحی توجه کنید و تأکید داشتند پهلوانان ما با یک روح انسانی و اسلامی به تهذیب نفس بپردازند و همچنین پهلوانان و ورزشکاران ما بازوان جامعه  و سفیران انقلاب هستند.


احمدی تأکید کرد: نکته قابل توجه دیگر تأکید مقام معظم رهبری به حوزه ورزش بود. آنچه مقام معظم رهبری از ورزش مطالبه داشت، توجه به معنویت بود. در کنار همه مسائلی که در ورزش وجود دارد اما عوامل معنوی از تمام این‌ها بالاتر است. انتظار ایشان از جامعه ورزش، مقید به معنویات بود. دومین مطالبه رهبر پایبندی به ارزش‌هاست. این ارزش‌ها نباید گذرا و مادی باشد و ورزشکاران ما در میادین ورزشی به این ارزش‌ها پایبند باشند و آن را ترویج کنند.


احمدی گفت: موضوع بعدی زنده نگه داشتن روح پهلوانی در ورزش است. ورزش قهرمانی را همواره با روح پهلوانی عجین می‌دانستند، اینکه قهرمانان ما بایستی از صفات و ارزش‌های پهلوانی برخوردار شوند.


معاون فرهنگی و توسعه ورزش‌های همگانی در ادامه اظهار کرد: پاک بودن محیط ورزش از دیگر نکاتی است که مقام معظم رهبری به آن اشاره دارد و همواره معتقد است که محیط ورزش باید دینی، پاک و ارزشی باشد. همچنین به مدیران و مسئولان توصیه می‌کند محیط ورزشی را به لحاظ ارزشی و معنوی آراسته کنند.


وی گفت: تبلیغ جوانمردی دیگر فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی است اینکه در میدان عمل جوانمردی را در عرصه‌های مختلف ورزشی عرضه و تبلیغ کنیم. تأکید به مسائل اخلاقی در ورزش از دیگر تأکیدات مقام معظم رهبری است و اینکه همه مسئولان و ورزشکاران به مسائل اخلاقی توجه کنند.


احمدی در موضوع اخلاق به رسانه‌های ورزشی تأکید کرد: باید موضوع اخلاق در  رسانه‌های ورزشی موردتوجه قرار بگیرد. این رسانه‌ها نباید محلی برای تخریب، دروغ باشند، بلکه باید در ترویج اخلاق پیشگام باشند. 


وی گفت: یکی از تأکیدات رهبر در عرصه ورزش مقابله با رژیم صهیونیستی مبتنی بر رعایت اصول و ارزش های است که ایران اسلامی به آن پایبند است. یکی از موضوعاتی که در همه دیدارها مقام معظم رهبری به آن تأکید دارند این است که رژیم غاصب صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسند، بنابراین در هیچ مسابقه ای ورزشکاران ما با آنها به میدان نمی‌روند.


احمدی منشور فرهنگی ورزش کشور را از دیگر دیدگاه‌های حضرت امام عنوان کرد.


وی اضافه کرد: وظیفه خود می‌دانیم پاسخگوی دغدغه‌های مقام معظم رهبری در بخش فرهنگی و ورزشی باشیم که در این زمینه نظام‌نامه فرهنگی ورزش را تدوین کردیم و در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و ابلاغ شده است که به عنوان سند راهبردی حوزه فرهنگی ورزش به حساب می‌آید. در این نظام‌نامه 10 اولویت به تمام دستگاه‌ها ابلاغ شد که مبنای برنامه‌هایی است که طی این چند سال در بخش فرهنگی ورزش داشتیم. همچنین تشکیل کمیسیون فرهنگی و تربیت بدنی ورزش کشور ابلاغ شد که این کمیسیون متشکل از مجموعه نهادها و دست‌اندرکاران ورزشی کشور است. 


احمدی ادامه داد: زنده شدن واژه  پهلوانی در ورزش قبل از انقلاب از دیگر دستاوردهای فرهنگی ورزش است. فضای ورزشی قبل از انقلاب بیشتر رقابت و پر کردن اوقات فراغت بود، اما بعد از انقلاب به موضوع فرهنگ پهلوانی به صورت ملموس توجه شد.


به‌عنوانِ نمونه شخصیتی همچون جهان‌پهلوان تختی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به‌عنوانِ یک اسطوره و الگو جای ویژه‌ای را به خود اختصاص داد. در دوران دفاع مقدس ورزش نقش ویژه‌ای در بعد آمادگی جسمانی و حضور ورزشکاران در دفاع از کیان کشور، ایفا کرد. این یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی بود که جامعه ورزش یک جامعه فعال بود که پنج هزار شهید به انقلاب و نظام تقدیم کرد. همچنین جانبازان و ایثارگران ورزشکاری که با نظام مقدس اسلامی همراه بودند.


وی از دیگر دستاوردهای فرهنگی ورزش بعد از پیروزی انقلاب به موضوع حجاب و عفاف در ورزش اشاره کرد و گفت: ما توانستیم عفاف و حجاب را در ورزش فراتر از مرزهای خودمان تبلیغ کنیم و بانوان ورزشکار ما با رعایت ارزش‌های فرهنگی حجاب را در تمامی عرصه‌ها به نمایش گذاشتند.


وی به بحث ورزش و میراث فرهنگی اشاره کرد و افزود: احیای ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی و معیارهای انقلابی و اسلامی یکی از دستاوردهای ارزشمندی بود که می توان به آن تأکید کرد. همچنین آیین پهلوانی و زورخانه‌ای را ثبت می‌کردیم که کار ارزشمندی بود. ما در چهل سال گذشته با وجود شرایط سخت و دشواری و علی رغم تهدیدها و تحریم‌ها توانستیم به دستاورد خوبی برسیم.


احمدی در مورد دغدغه مدیریت در حوزه فرهنگی ورزش گفت: یکی از دغدغه‌ها در این زمینه این است که نگاه مدیران در ورزش نسبت به موضوع فرهنگ تکلیف و نگاه مناسبتی است درحالی‌که مسئولیت فرهنگی یکی از مهم‌ترین مسئولیت مدیران در بخش ورزش است. ما باید ابتدا این نگاه را تغییر دهیم تا بعد از آن به دغدغه بودجه و اعتبار در خصوص فرهنگ بپردازیم. مدیران ما باید در ایفای نقش مدیریت در زمینه فرهنگی واقف‌تر عمل کنند، در این شرایط است که می‌توان یک وضعیت مطلوب و مناسب را در عرصه فرهنگی ورزش شاهد باشیم در غیر این صورت شرایط به گونه دیگری پیش خواهد رفت.


وی در مورد رعایت اصول فرهنگی در باشگاه‌ها گفت: برخی باشگاه‌های حرفه‌ای ما فقط اسم فرهنگ را به یدک می‌کشند، در صورتی که در مسائل فرهنگی به صورت جدی عمل نمی‌کنند. مردم ما تمام حرکات و رفتار بازیکنان را مورد توجه قرار می‌دهند و از آنها الگوبرداری می‌کنند. باشگاه‌های ما باید به مسائل فرهنگی توجه ویژه‌ای داشته باشند و تنها کار خود را در تمدید قرارداد با بازیکنان و یا برگزاری مسابقات متمرکز نکنند هر چند که در نظام‌نامه فرهنگی ورزش به این موضوعات اشاره شده و ما سعی می‌کنیم عقب‌ماندگی گذشته را جبران و نواقص را شناسایی و در جهت رفع آن گام برداریم. البته نباید ادعا کنیم که در طی پنج سال بر تمام مشکلات و معضلات ورزش می‌توانیم غلبه کنیم. ما نیاز به زمان داریم تا بتوانیم بر تمام مشکلات فرهنگی غلبه کنیم. اما تا رسیدن به وضع مطلوب راه زیادی داریم.در نظام فرهنگی ورزش بحث شفاف‌سازی مالی یک کار فرهنگی است و ما در این نظام‌نامه تأکید کرده‌ایم که باشگاه‌ها باید شفاف‌سازی مالی باید داشته باشند تا هیچ‌گونه تبانی و زدوبند صورت نگیرد. این مسائل کار فرهنگی است و گام موثر در این زمینه برداشته‌ایم.


احمدی در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا، درباره تعیین تکلیف رؤسای هیئت‌های استانی فدراسیون‌ها گفت: ما از مجلس استعلام گرفتیم اما پاسخی که آنها به ما دادند مشکل ما را حل نکرد و هنوز در قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان ورزشی ابهام وجود دارد و انتظارات را برآورده نکرده است. البته شروطی لحاظ شد که یکی از آنها این بود که رؤسای هیئت‌های بازنشسته در خصوص اعتبارات و تخصیص بودجه حق تصمیم‌گیری نداشته باشند که در این زمینه منتظر پاسخ از سوی مجلس هستیم تا این شبهه و ابهام برطرف شود و با شرایط مناسب‌تری مجامع انتخابات را برگزاری کنیم. 


وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان برگزاری انتخابات فدراسیون‌های ورزشی تا پایان سال وجود دارد یا خیر، گفت: فدراسیون‌هایی که ثبت‌نام نامزدهای آنها انجام شده است با هماهنگی معاونت ورزش حرفه ای و قهرمانی در اولویت هستند و به‌محض شفاف‌سازی مجامع انتخاباتی آنها برگزار می‌شود. فدراسیون‌هایی همچون جودو، ووشو، قایقرانی، کاراته و هر فدراسیونی که ثبت‌نام از نامزدهای آنها صورت گرفته است در اولویت قرار دارند و ما برای برگزاری مجامع انتخابات آنها منتظر پاسخ شفاف مجلس در خصوص وضعیت رؤسای هیئت‌های بازنشسته هستیم.


احمدی در پایان درباره بی‌اخلاقی‌های بازیکنان فوتبال به‌ویژه حرکات سردار آزمون در جام ملت‌های آسیا مقابل تیم ژاپن اظهار کرد: در دنیای حرفه‌ای هرکسی از چارچوب مسائل عبور کند، جریمه می‌شود اما ما در ایران برخورد نکردیم و اغماض کردیم که نتیجه‌اش شرایط کنونی است.


وی گفت: باشگاه‌های ورزشی برخی اوقات مسئولیت فرهنگی برای خودشان قائل نیستند، این در حالی است که عنوان فرهنگی را یدک می‌کشند. هم قدم درست و هم قدم اشتباه دیده می‌شود، پس باید مسائل فرهنگی موردتوجه قرار بگیرد. البته در نظام‌نامه فرهنگی به همه این موارد توجه شده است. نباید اینگونه باشد که یک باشگاه فقط مسابقه برگزار کند و بازیکن بخرد و بفروشد. باشگاه مسئولیت فرهنگی دارد که باید به آن توجه شود. ما در سال‌های اخیر به دنبال ریل‌گذاری نظام فرهنگی کشور بوده‌ایم و در جهت برطرف کردن نقایص گام برداشتیم. عزم وزارت ورزش جبران شرایط گذشته است و در این نیز اقدامات خوبی انجام شده است.


انتهای پیام/4048/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر