صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سال تحویل سینما با سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در پردیس تئاتر تهران افتتاح شد.
کد خبر : 356475

به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مراسم افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر امشب در پردیس تئاتر تهران با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی و ابراهیم داروغه‌زاده دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر برگزار شد.
در این مراسم رضا کیانیان، کامران ملکی، محمدرضا غفاری، عزیزالله حمیدنژاد، مهرداد صدیقیان، نسیم ادبی، شبنم مقدمی، جواد رضویان، علیرضا رضاداد، خسرو خسروشاهی، رسول صدرعاملی، منوچهر شاهسواری، مسعود ردایی، مرتضی رزاق‌کریمی، پژمان بازغی، علیرضا کمالی، بهمن فرمان‌آرا، بابک نوری، شاهرخ دولکو، سیروس الوند، ناصر ممدوح، فرید سجادی حسینی، جواد نوروزبیگی، محمد احسانی، نیره فراهانی، فرشته طائرپور، محمود کلاری، پوران درخشنده، علیرضا تابش رئیس بنیاد سینمایی فارابی و آتیلا پسیانی حضور داشتند.
در ابتدا و با اندکی تأخیر مراسم با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و قرائت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد و سپس منصور ضابطیان مجری این مراسم با خوشامدگویی گفت: این مراسم تحویل سال سینمای ایران است.
ابراهیم داروغه‌زاده هم با خوشامدگویی به حضار اظهار کرد: در این مناطق جنوب تهران کوچه به کوچه که نه حتی خانه‌های آن به نام شهیدانمان نام‌گذاری شده است، آمده‌ایم تا بگوییم با ایثارهای شما در این میهن است که سینمای ایران جان گرفت و رشد کرد، بالغ شد و امروز افتخارآفرین شده است.
دبیر سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر افزود: سینمای ایران در حال حاضر و در چهل سالگی پیروزی انقلاب در سراسر جهان پیام‌آور نجابت، انسانیت و صداقت است.
سپس کلیپی با صدای محسن چاووشی از آهنگ دلبر با تصاویر فیلم‌های شاخص سینمای ایران پس از انقلاب پخش شد و بعد از آن علی نیک‌رفتار، آرش معیریان و احسان برآبادی داوران بخش مسابقه تبلیغات سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با روی سن آمدن جوایز این بخش را به منتخبین اهدا کردند.
سیمرغ بلورین بخش بهترین عکس به حبیب مجیدی به «بمب یک عاشقانه» اهدا شد. سیمرغ بلورین بهترین پوستر به طاها ذاکر برای فیلم «کوپال» تعلق گرفت. سیمرغ بلورین بهترین آنونس در جشنواره فیلم فجر به روح‌الله موحدی برای «گرگ بازی» اهدا شد.
سپس در ادامه مراسم، کلیپی از تصاویری از درگذشتگان سینمای ایران و قطعه‌ای با صدای زنده‌یاد حسین پناهی و قطعه «من کجا باران کجا» با صدای همایون شجریان پخش شد.
در ادامه نکوداشت عزت‌الله انتظامی صورت گرفت که کلیپی با تصاویری از نقش‌‌های این هنرمند در فیلم‌ها و سریال‌ها پخش شد و بعد از آن وزیر ارشاد و سرپرست سینمایی، داروغه‌زاده و مجید انتظامی آهنگساز و فرزند زنده‌یاد عزت‌الله انتظامی به روی سن آمدند و انتظامی گفت: از خانه سینما برای زحماتی که در این مدت کشیدند و ما را تنها نگذاشتند تشکر می‌کنم.
سپس علیرضا تابش و علیرضا شجاع نوری برای بزرگداشت عزیزالله حمیدنژاد به روی سن آمدند که در ابتدا شجاع نوری گفت: می‌گویند اگر می‌خواهی کسی را خوب بشناسی باید با وی یا کار کنی و یا به سفر بروی و در سال ۱۳۶۱ در اولین فیلم سیف‌الله داد، من با حمیدنژاد دستیاران داد بودیم و از وی یاد گرفتیم، این همکاری ادامه داشت تا در آخرین کار او سریال «بانوی عمارت» با وی همکاری مشترک کردیم.
تابش گفت: حمیدنژاد ۲۰ ساله بود که با مرحوم سیف‌الله‌ داد وارد سینما شد و در این سال‌ها ثمره کارش فیلم‌های ارزشمندی است که وقتی در جشنواره‌های خارجی نمایش داده می‌شد مخاطبان زیبایی‌های این سرزمین ما باورشان نمی‌شد و فکر می‌کردند در استودیو ساخته شده است.
عزیزالله حمیدنژاد گفت: تابش و شجاع نوری مرا خجالت دادند. این طوری هم نیست. تعداد کارهایم آن قدر نیست که نیاز به بزرگداشت داشته باشم. دوست داشتم زمانی به اینجا می آمدم که تعداد زیادی فیلم ساخته بودم که با شرایط موجود نتوانستم، ولی خوشحالم که هر کدام از کارهایم را با عشق ساختم و سختی‌های زندگی مانع نشد که هر فیلمی را بسازم.
وی افزود: از همسرم تشکر می‌کنم، چون در این سال‌ها مرا حمایت کرد برای اینکه دست به هر کاری نزنم و از حمید صدیقی، هوشنگ گلمکانی، خسرو دهقان و مسعود محرابی منتقدان نام ببرم که وقتی «هور در آتش» را ساختم از فیلمم حمایت کردند و باعث شدند من فیلم بعدی‌ام را بسازم.
برای بزرگداشت ابراهیم حقیقی رسول صدرعاملی، آتیلا پسیانی و علی‌اکبر صادقی روی سن آمدند که صادقی اظهار کرد: افتخارم این است که ۴۶ سال است که با ابراهیم دوستم، او یک هنرمند واقعاً برجسته است.
سپس رسول صدرعاملی گفت: پوسترها هویت و شناسنامه فیلم‌ها هستند و من بسیار خوشحالم که در این سال‌ها همکاری زیادی با شما داشتم. در این دوران قدر گرافیست‌های خوبمان را بدانیم.
بعد از آن آتیلا پسیانی گفت: تناسبی که بین طرح و فکر و اجرا در کارهای حقیقی است اعجاب‌آور است و این نظم گرافیکی‌اش را در تمام کارهایش به کار می‌برد.
سپس ابراهیم حقیقی گفت:گرامیداشت برای من خوشحال‌کننده است. از دومین جشنواره فیلم که پوستر کشیدم همراه جشنواره شدم. در سال چهارم سیمرغ و در سال پنجم تندیس جشنواره را طراحی کردم. خوشی من امشب از این است که در کنار عزیزانی هستم که افتخار سینمای ایرانند. خسروشاهی که همه با صدایش بزرگ شدیم، عباس گنجوی و حمیدنژاد را از سال ۵۰ می‌شناسم. از بهشتی هم یاد می‌کنم که تندیس و سیمرغ از آن زمان طراحی شد.
محمد رحمانیان کارگردانی تئاتری را با عنوان سلام چهل سالگی و با موضوع جشنواره فیلم فجر در دوره های مختلف و خاطره بازی با جشنواره را انجام داد و بعد از آن رضا تاجبخش پیانیست و نیما مسیحا با روی صحنه آمدِن برای اجرای موسیقی ابتدا ترانه پروانگی ساخته بابک بیات قطعه‌ای از موسیقی فیلم «دست‌های آلوده» و ترانه وطن... عشق... آزادی... ساخته علیرضا افکاری اجرا کردند و سپس برای بزرگداشت عباس گنجوی تدوینگر کلیپی از وی پخش شد که مسعود کیمیایی و بهمن فرمان‌آرا برای این بزرگداشت به روی صحنه آمدند.
مسعود کیمیایی گفت: من در فیلم‌های سیاه و سفید قبل انقلاب با عباس کار کردم. خاک، گوزن‌ها، سفر سنگ و بقیه فیلم‌هایم. عباس گنجوی بیشتر از یک مونتور سینما می‌داند. قرص و محکم همه چیز را میفهمد، فیلمت را می شناسد، فکر می کند و بعد از یکی دو هفته یک جدولی را تحویلت می‌دهد. گنجوی فوق‌العاده است. ما روزهای سخت برف و سرما را با هم گذراندیم. هزاران نفر را می‌شناسم اما فقط یک دوست دارم و آن هم عباس گنجوی است.همان طور که هرچه ناصر تقوایی فیلم ساخته عباس آن را مونتاژ کرده,هر چه هم من ساخته ام عباس گنجوی مونتاژ کرد
در ادامه بهمن فرمان‌آرا گفت: من در سینما بودم شاید با هزاران نفر آشنا شدم اما تنها یک دوست دارم و او عباس گنجوی است. می خواهم از ناصر تقوایی یاد کنم. زمانی که مستند نوروز و خاویار را ساخته بودم ازش پرسیدم مونتور چه کسی را پیشنهاد می کنی گفت بهتر از عباس گنجوی پیدا نمی کنی. هرچه فیلم من ساختم عباس مونتاژ کرده در کنار آن من شاهد عقدش هم بودم، بزرگ شدن بچه‌هایش را دیدم، اگر زمانی با تلفن باهاش صحبت کنم از صدام بفهمه افسرده‌ام هرجا باشد پیشم می‌آید. هرچه درباره عباس بگویم کم گفته‌ام. گاهی حرفی زده می‌شود ناخوشایند است. امروز در اینستاگرام فیلمی دیدم که عکس جوانی شهلا ریاحی که الان آلزایمر دارد جلویش آوردند و می‌گویند می‌شناسی؟ چقدر بی‌احترامی می‌کنید. اینها بزرگان سینما هستند و بودند. این خانم اولین کارگردان زن سینمای ایران بوده چرا سوء استفاده می‌کنید؟ شبیه کسانی که کنار تخت بیمار می‌روند و عکس می‌گیرند. این چه عیادتی است و چرا باید این عکس در اینستاگرام گذاشته شود؟ خوشحالم تا عباس سرپا است این بزرگداشت گرفته شد.
عباس گنجوی گفت: بلد نیستم حرف بزنم می‌گویم اگر یک اتاق نیمه تاریک یا پنجره نیمه روشن بدهید من می‌توانم خیلی حرف بزنم اما همه حرف‌ها در این سال‌ها که کار کردم گفته شده است. قبل از اینکه با کیمیایی و فرمان‌آرا و ناصر تقوایی کار کنم در دوبله کار می‌کردم که بخشی از آنها این جا هستند. آدم وقتی در این جمع قرار می‌گیرد حالش خوب می‌شود.


سپس برای بزرگداشت خسرو خسروشاهی کلیپی پخش و بعد از آن ناصر ممدوح، منوچهر والی‌زاده و منوچهر اسماعیلی برای تجلیل خسرو به روی سن آمدند که منوچهر اسماعیلی گفت: لحظه دل‌انگیزی برایم است. امشب در بزرگداشت کسی شرکت می‌کنم که 60 سال با او همراه بودم. از آغاز با هم بودیم. این استاد که با صدایش در این کار موفق و بعد مدیر دوبلاژ شد و من در خدمتش بودم، در خیلی از فیلم‌های ایرانی و خارجی با او همکاری کردم.
ناصر ممدوح گفت: خسروشاهی با اخلاق و صدایش و کارش همه را شگفت زده کرد. خوشحالم که در این جمع رشد کردم.


انتهای پیام/ 4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر