زخمهای عمیق بر تن خیابانهای زنجان/ آبهای گلآلود و دیگر هیچ!
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از زنجان،کندهکاری خیابانها و کوچههای شهر زنجان برای ساماندهی فاضلاب شهری از جمله موضوعاتی است که شهروندان زنجانی از اوایل سال جاری با آن مواجه هستند. از ایجاد دستانداز و خلل در رفتوآمد گرفته تا ساخت چالههای گود که مردم خواستار رسیدگی هرچه سریعتر مسئولان نسبت به این معضل هستند.
این کندهکاریها توسط سازمانهای مختلف از قبیل آب و فاضلاب، مخابرات و برخی ارگانهای خدماترسان در حال حاضر مهمترین دغدغه شهروندان زنجانی در زمان بارندگیها است، چراکه تنها ارمغان باران برای آنان ایجاد گل و لای و سخت شدن رفتوآمدهاست.
ساکنان برخی از مناطق زنجان نظیر شهرکهای شهریار، منظریه، کوی لاله و ... گلایهمند از این وضعیت خواستار همت مسئولان شهر زنجان برای رفع این مشکلات و ترمیم نوارهای حفاری هستند که اگر همین ارگانهای مسئول دست به دست هم دهند به آسانی و به سرعت میتوان برای برطرف کردن این مسئله چارهاندیشی کرد که شروع فصل بارندگیها همراه با ناراحتی و ایجاد مشکلات برای شهروندان نباشد.
تعدادی از شهروندان زنجانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا از این وضعیت ابراز نارضایتی کردند و خواستار رسیدگی و توجه هرچه بیشتر مسئولان نسبت به این مسئله شدند.
* کندهکاریهای بیقاعده و صبر لبریز شده
شهروند ساکن شهرک نیکسازان شهر زنجان در گفتگو با خبرنگار آنا میگوید: امیدوارم مسئولان آب و فاضلاب که خیابان را حفاری کردهاند فکری به حال ساکنان این منطقه کنند. صبر اهالی لبریز شده و بیمسئولیتی در این موضوع بیداد میکند.
یکی دیگر از ساکنان شهرک زیباشهر در گفتگو با خبرنگار آنا با اشاره به وضعیت کندهکاری سه ماهه امسال در این شهرک بیان میکند: چرا با وجود بارشهای فراوان در فصل سرما مسئولان مربوطه اقدام به حفاری میکنند. البته هر سال برنامه همین است که با شروع فصل پاییز و آغاز بارندگی کندهکاریها هم شروع میشود، حرف مردم این است یا در این فصل اقدام به کندهکاری نکنند یا با برنامهریزی از پیش تعیین شده به این کار اقدام کنند. برخی از حفاریها به قدری بدون برنامه است که خیابان را حفاری کرده و میروند؛ در حالی که گل و لای برجای مانده بر اثر بارشها رفتوآمد را برای ما دشوار میکند.
البته مسئولان شهر چندین بار در جلسات مختلف این موضوع را متذکر شدند که بعد از اتمام حفاری، معابر بلافاصله آسفالت شود تا موجب نارضایتی شهروندان نشود که عملیاتی نشده است.
معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به اجرای پروژه تأسیسات جمعآوری و تصفیه فاضلاب شهر زنجان و نارضایتی بسیاری از شهروندان زنجانی از این پروژه بیان میکند: بابت مشکلات پیش آمده ناشی از اجرای پروژه تأسیسات فاضلاب شهری از مردم عذر میخواهیم، اما به دلیل ضرورت اجرای اینگونه طرحها در مناطق مختلفی از شهر تنها راهکار مؤثر در اجرایی شدن پروژه بهرهگیری از مشارکتهای مردمی است.
مرتضی موسوی در واکنش به برخی انتقاداتی که چرا حفاریها در فصل پاییز و زمستان همراه با بارندگیها صورت میگیرد، اینگونه توضیح میدهد: پروژه تأسیسات فاضلاب شهری دوساله بوده که از ابتدای سال جاری شروع و در سال1399 به پایان خواهد رسید و عملیات اجرایی آن در تمام ماههای سال صورت میپذیرد، اما اقدامات مربوطه در برخی از مناطق شهر زنجان همزمان با برودت هوا و فصل بارندگی است.
وی با اشاره به نارضایتی شهروندان زنجانی خاطرنشان میکند: شهروندان زنجانی از پروژه تأسیسات فاضلاب شهری استقبال میکنند و گلایهمندی آنها مربوط به ترمیم نوار حفاری است که میخواهند هرچه سریعتر معابر آسفالت شوند، اما موضوعی که باید به آن توجه داشت، اینکه امکان آسفالت در هوای سرد وجود ندارد و این کار باید با گرم شدن هوا اتفاق بیفتد که در اولین فرصت اجرایی خواهد شد.
معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان در خصوص مشکلات پیش آمده این پروژه در فصل سرما مطرح میکند: به علت قرارداد دو سالهای که با پیمانکار بسته شده است نمیتوان کار را در فصل زمستان متوقف کرد و طبق برنامه از پیش تعیین شده باید در وقت مقرر پایان پذیرد.
موسوی یادآور میشود: در این راستا برای رسیدگی به مشکلات در خصوص ترمیم نوار حفاری بتنریزی شده است که مردم کمتر دچار گل و لای همزمان با بارندگیها شوند.
* کارگران بدون وقفه مشغول کارند
وی ادامه میدهد: هیچگونه کمکاری به ویژه در خصوص فعالیت کارگران وجود ندارد، اما باید توجه داشت که در فصل زمستان کارگران به دلیل سردی هوا، کار را دیرتر شروع کرده و با توجه به کوتاهی روزها مجبور خواهند بود زودتر به پایان برسانند.
معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان با تأکید بر اینکه پروژه تأسیسات فاضلاب شهری حجم عملیات بالایی دارد، میافزاید: به علت عمق زیاد کار و رعایت شیببندیها نسبت به سایر پروژهها و تأسیسات زمانبر است و تسریع در امور مشارکت مردمی را میطلبد.
موسوی با تأکید بر اینکه بهرهمندی فاضلاب استان زنجان نسبت به میانگین کشوری پایینتر است، یادآور میشود: در سال گذشته این میانگین از 28 درصد به 32 درصد ارتقا یافته است که با اتمام این پروژه مجدداً افزایش درصد خواهیم داشت.
وی در پایان متذکر میشود: به منظور اجرای 41 کیلومتر شبکه فاضلاب و 6 هزار انشعاب فاضلابی در مناطق انصاریه، بهارستان، کوی لاله، منظریه، شهریار، اراضی ثبت و بخشی از پایین کوه 300 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
خیابانهای فرعی و کوچه پسکوچههایی که همچنان درگیر مشکل فاضلاب هستند، محل گلایه مشترک بیشتر افراد است که رفع این مشکل، همت مسئولان شهری را میطلبد که شاید با گفته معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان کمی هم باید چاشنی صبر و مشارکت مردمی را در این همت ادغام کرد.
++++++++++++++++++
گزارش از سمیه مصطفوی
++++++++++++++++++
انتهای پیام/4078/
انتهای پیام/