شهروندی، قالب پیشرفته شهرنشینی
حمید نخعی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در کرمان درباره مبحث شهروندی و شهروند فرهنگی اظهار کرد: يكی از پایدارترین فرايندهای جامعه بشری فرايند شهرنشينی بوده كه در قرن بيستم شتاب بيشتری يافت و رشد آن در قرن بيست و يكم به حدی رسيد كه پديدهای با عنوان شهریشدن جهان به وجود آمد.
وی با تأکید بر این موضوع که محققان، شهروندی را قالب پیشرفته «شهرنشینی» میدانند، افزود: به باور برخی از کارشناسان، شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام گذارده و به مسئولیتهای خویش در قبال شهر و اجتماع عمل کنند به «شهروند» ارتقا یافتهاند.
کارشناس کمیسیون دائمی هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان گفت: فرهنگ شهروندی مجموعهای از ارزشها، نگرشها و قوانین مشترک بنیادی بوده که دربردارنده احساس تعلق، تعهد و احترام به میراث مشترک، تشخیص حقوق و تعهدات شهروندی است و این مفهوم نه تنها اشاره به یادگیری زندگی جمعی دارد؛ بلکه شامل کسب ارزشها، نگرشها، مهارتها و وفاداری به تعهدات شهروندی است.
نخعی تصریح کرد: مشارکتهای اقتصادی، خدمات عمومی، فعالیتهای داوطلبانه و دیگر فعالیتهای اجتماعی که در بهبود وضعیت زندگی همه شهروندان تأثیر دارند ازجمله معیارهای اصلی شناخت یک شهروندان است و به پیشرفت وضعیت اجتماعی کمک قابل توجهی میکنند.
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان با بیان اینکه یکی از چالش برانگیزینترین جنبههای جهانیشدن جنبه فرهنگی جوامع است، خاطرنشان کرد: پژوهشگران یکیشدن فرهنگ ملتها را حاصل پیشرفتهای عظیم در فناوری ارتباطات و تبادل اطلاعات و نفوذ و گسترش شبکههای رایانهای و ماهوارهای دانسته و آن را یکی از جنبههای مثبت پدیده جهانی شدن تلقی میکنند.
وی یادآور شد: مقوله هویت ملی در ابتداییترین شکل خود با نوعی احترام به مرزهای جغرافیایی یک کشور و پذیرش آن توسط کسانی ارتباط دارد که در درون آن مرزها قرار دارند و همگی در میثاقی مشخص و مشترک در باب جامعهای عالی سهیماند.
به گزارش آنا، تاکنون کارگاه آموزشی با موضوع شهروند فرهنگی با هماهنگی دفتر توانمندسازی و آموزشهای کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان ویژه کارکنان با تدریس حمید نخعی در دو نوبت برگزار شده است.
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/