صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۸ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۷
از سوی محققان امیرکبیر؛

دستگاه ایرانی برای شناسایی بافت چربی ساخته شد

دستگاهی به‌منظور مشخصه یابی خواص مکانیکی بافت چربی زیرپوستی از سوی محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر ساخته شد.
کد خبر : 355256

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، از سوی محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر دستگاهی به‌منظور مشخصه یابی خواص مکانیکی بافت چربی زیرپوستی ساخته شد که به گفته آنها با استفاده از این دستگاه پزشکان متخصص طب سنتی ایرانی با دقت بالایی قادر به شناسایی خواص مکانیکی بافت چربی برای تشخیص بیماری و ارزیابی روند درمان در بیماران خواهند بود.


بهزاد سیفی دانش‌آموخته دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اهمیت شناسایی خواص مکانیکی بافت نرم برای طراحی و ساخت اندام‌های مصنوعی و پروتزها، گفت: علاوه بر آن از دیدگاه طب سنتی ایرانی خواص مکانیکی بافت چربی زیرپوستی در برخی نقاط بدن که مرتبط با میزان تجمع مایع میان بافتی است، بیانگر میزان سطح سلامت یا علائم بیماری است و باوجوداین مهم، در حال حاضر، پزشکان متخصص طب سنتی برای ارزیابی خواص مکانیکی بافت، از روش معاینه با دست بهره می‌برند.


وی دقت معاینه با دست را مستلزم تخصص و تبحر پزشک دانست و ادامه داد: ازاین‌رو این روش از دقت کافی برخوردار نیست و بر این اساس در این مطالعات اقدام به ارائه روشی برای کمی سازی فرآیند معاینه با دست کردیم.


سیفی این تحقیق را شامل دو بخش نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در تشخیص و درمان دانست و یادآور شد: در مقوله تشخیص در بخش سخت‌افزاری، دو نسخه از یک دستگاه برای انجام تست‌های آزمایشگاهی و بالینی طراحی و ساخته شد که موفق به دریافت تأییدیه ثبت اختراع نیز شدیم.


مجری طرح با اشاره به دستاوردهای این مطالعات در فاز درمان، اظهار کرد: در این بخش 8 دستگاه برای کار بر روی نمونه حیوانی طراحی و ساخته‌شده است. در بخش نرم‌افزاری که شامل مدل‌سازی و مشخصه یابی خواص مکانیکی با استفاده از داده‌های آزمایشگاهی است، فرآیند آزمون تشخیصی بر روی حدودً 50 نفر از افراد سالم جامعه انجام‌شده است.


به گفته وی به‌منظور تکمیل بانک داده‌ها برای طراحی استاندارد و دامنه پارامترهای تشخیصی برای افراد سالم، نیاز است در آینده آزمون بر روی تعداد بیشتری از افراد انجام شود.وی چالش اصلی این تحقیقات را مطالعات در این‌ویو (انجام تست بر روی بافت زنده) دانست و ادامه داد: به دلیل اغتشاشات ناشی از فعالیت‌های فیزیولوژیک بدن مانند ضربان قلب و تنفس اندازه‌گیری پاسخ بافت نرم به تحریک مکانیکی دارای چالش است.


وی غیرتهاجمی بودن، فاقد عوارض جانبی و کاهش هزینه درمان را ازجمله مزایای این طرح نام برد و ادامه داد: این تحقیق اولین رساله دکتری دررشته‌های فنی است که هدف آن استفاده از ابزارها و روش‌های مهندسی در طب سنتی ایرانی تعریف‌شده است.


سیفی تشخیص و درمان با رویکرد کل‌نگری با استفاده از منابع طب سنتی ایرانی را از کاربردهای دستاورد این تحقیقات نام برد.


وی با اشاره به فاز توسعه‌ای این تحقیقات، توضیح داد: به‌منظور تجاری‌سازی فناوری نیاز است ابتدا نمونه بالینی از نسخه درمانی دستگاه به تعداد حداقل 20 عدد ساخته و بر روی بیماران تست شود. پس‌ازاین مرحله مجوزهای مرتبط اخذشده و محصول وارد بازار خواهد شد.


این طرح از سوی بهزاد سیفی دانش‌آموخته و ناصر فتورائی از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مهدی علیزاده عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در قالب رساله دکتری اجرایی شد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: امیرکبیر دانشگاه
ارسال نظر