صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۴۸ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
جام ملت‌های آسیا؛

ایران و چین 43 سال پس از اولین رویارویی

پس از 43 سال از اولین تقابل تیم‌های ایران و چین، این دو تیم یک بار دیگر در جام ملت‌ها به مصاف هم می‌روند.
کد خبر : 354453

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم‌های فوتبال ایران و چین در مرحله یک‌چهارم نهایی جام ملت‌های آسیا در حالی مقابل هم قرار می‌گیرند که مسابقه دو تیم سابقه‌ای 43 ساله دارد.


اولین بار دو تیم در حالی در نیمه‌نهایی جام ملت‌های 1976 در تهران و در روز 21 خرداد 1355 مقابل هم قرار گرفتند که چینی‌ها برای اولین بار در این مسابقات شرکت کرده بودند و به عنوان تیمی تازه‌وارد و ناشناخته، کسی روی آن‌ها حساب نمی‌کرد. اما این تیم موفق شد در طول 90 دقیقه قانونی مقابل قهرمان آسیا مقاومت کند و سرانجام در وقت‌های اضافی بود که با دو گل علیرضا خورشیدی و حسن روشن مغلوب شد.


چینی‌ها پس از آن هم رقیبی سخت برای ایران بودند و در اولین تورنمنت تیم ملی پس از انقلاب، آن‌ها در انتخابی المپیک 1980 نبردی پایاپای با ایران انجام دادند و در حالی که روی اشتباه ناصر حجازی، ایران از چین عقب افتاده بود، سرانجام ایران با دو گل عبدالرضا برزگری و محمود ابراهیم‌زاده با این تیم به تساوی(2-2) دست یافت.


دیدار بعدی دو تیم در جام ملت‌های 1980 هم با تساوی(2-2) خاتمه یافت و سرانجام چین در دیداری دوستانه قبل از مسابقات انتخابی جام ملت‌ها موفق شد ایران را با یک گل شکست دهد.


تیم ملی کشورمان دو ماه بعد این شکست را جبران کرد و در جام جواهر لعل نهرو با چهار گل، این تیم را در هم کوبید. در این بازی غلامرضا فتح‌آبادی دو گل به ثمر رساند و مؤثرترین چهره تیم ملی بود. فتح‌آبادی در دیدار بعدی دو تیم در سال 1365 هم برای تیم ملی گلزنی کرد اما مانع از شکست(2-1) ایران نشد.


دو تیم از آن پس تا رقابت‌های انتخابی جام جهانی 1990 با یکدیگر بازی نکردند تا این‌که دو مسابقه رفت و برگشت ایران و چین به شکلی دراماتیک برگزار شد. چین در بازی رفت(2-0) پیروز شد تا ایران برای صعود به دور بعد نیاز به زدن سه گل در بازی برگشت داشته باشد. ایران تا اوایل نیمه دوم به سه گل دست یافت اما سرانجام مسابقه(3-2) شد و ایران از رسیدن به مرحله بعد بازماند.


چین در بازی‌های آسیایی 1994 هم ایران را ناکام کرد و با برتری(1-0) موجب حذف ایران در مرحله گروهی شد. این گل روی اشتباه کریم باقری به دست آمد که آن روزها مدافع تیم ملی بود.


بعد از آن بود که دوران تفوق ایران بر اژدها آغاز شد. تیم محمد مایلی‌کهن بعد از یک تساوی(0-0) در دیداری دوستانه، در انتخابی جام جهانی 1998 در دو مسابقه چین را چهارتایی کرد و با دو برد(4-2) و (4-1) موجب ناکامی چین در صعود به جام جهانی شد. بردهای ایران بعد از جام جهانی 1998 و در زمان منصور پورحیدری هم تکرار شد و این بار ایران در بازی‌های آسیایی بانکوک صاحب دو برد(2-1) و (1-0) مقابل چین شد.


برد(4-0) در جام تمدن‌ها آخرین برد از این سلسله نتایج درخشان بود و سرانجام چین در نیمه‌نهایی جام ملت‌های 2004 موفق شد در ضربات پنالتی ایران را شکست دهد.


دو تیم در جام ملت‌های 2007 هم به تساوی(2-2) با یکدیگر رضایت دادند و آن‌گاه در چهار مسابقه غیررسمی با هم رقابت کردند که ایران سه بار و چین یک بار صاحب برتری شدند.


سرانجام دوران بازی‌های ایران و چین با دو مسابقه در انتخابی جام جهانی 2018 به پایان رسید و شاگردان کی‌روش پس از یک تساوی(0-0) در خانه حریف، موفق شدند چین را(1-0) شکست دهند.


چینی‌ها 26 سال است که در تورنمنت‌های بین‌المللی موفق به شکست ایران در طول مسابقه نشده‌اند.  


انتهای پیام/۴۰۵۱/ 4122/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر