سیاست دوگانه غرب درقبال مرضیه هاشمی/ موج بیداری در جهان شکل گرفت
گروه بینالملل خبرگزاری آنا- مجتبی اسماعیلی: درحالی دومین جلسه محاکمه مرضیه هاشمی دیروز در واشنگتن برگزار شد که هیچ منبعی درباره روند بررسی پرونده وی اطلاعات دقیقی ارائه نمیکند و وضعیت کنونی برای خانواده هاشمی دشوار است. هاشمی در دومین تماس تلفنی با دخترش سارا از اینکه تصمیمی برای آزادی وی گرفته شده است یا خیر، اطلاعی نداشت. فرزندان هاشمی از اینکه برخلاف حق قانونی همه زندانیان، مرضیه هاشمی نمیتواند با خانوادهاش بهصورت تلفنی هم صحبت کند و مسئولان زندان این حق اولیه را سلب کردهاند، بسیار ناراحت هستند.
مجری، خبرنگار و مستندساز آمریکاییتبار شبکه پرس تیوی ۱۳ ژانویه (۲۳ دیماه سال جاری) بدون اقامه هیچ دلیلی در فرودگاه «سنت لوئیس» آمریکا بازداشت و به یک بازداشتگاه پلیس فدرال در واشنگتن دی سی منتقل شد. وی برای دیدار با خانوادهاش به آمریکا سفر کرده بود و بازداشت غیرقانونیاش به نهمین روز خود رسیده است.
قاضی نخستین دادگاه هاشمی که ۱۸ ژانویه (۲۸ دیماه سال جاری) تشکیل شد، اعتراف کرد که مرضیه هاشمی هیچ جرمی مرتکب نشده و در یک پرونده نامشخص صرفاً بهعنوان آنچه اصطلاحاً «شاهد کلیدی» مطرح میشود، بازداشت شده است. با وجود این، هنوز زمانی برای آزادی وی مشخص نشده است.
بازداشت مرضیه هاشمی درحالی رخ داده است که وزارت امور خارجه آمریکا آزادی بیان را یکی از مقدسترین و مهمترین آزادیهای تصریحشده در قانون اساسی خود میداند. البته این نخستینبار نیست که آمریکاییها با رفتار جنایتکارانه خود ادعای آزادی بیان را زیر سؤال میبرند و پیشتر نشان دادند حتی برای خفهکردن صدای مخالفان میتوانند پا روی نمادهای آزادی بیان بگذارند. البته نباید فراموش کرد که سیاست دولت آمریکا دستگیری خبرنگار مشهور نیست، بلکه آنها خوب میدانند چنین اقدامی هزینههای زیادی برایشان خواهد داشت. طبعاً باید دستگیری خبرنگار پرستیوی منافع زیادی را برای آمریکاییها داشته باشد که ترجیح دادهاند چشم خود را بهروی تبعات منفی این اقدام ببندند و مرضیه هاشمی را بازداشت کنند.
علی اسکات جان ویتکوویچ، تحلیلگر اهل جمهوری چک مقیم آمریکا در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بینالملل خبرگزاری آنا درباره سیاست دوگانه رسانههای غربی درباره پوشش وسیع رسانهای قتل جمال خاشقجی، خبرنگار واشنگتنپست و سکوت در قبال بازداشت مرضیه هاشمی گفت: «تردیدی وجود ندارد که رسانههای غربی نسبت به این دو پرونده از جانب اعتدال خارج شدند و قتل خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول با پوشش رسانهای زیادی همراه بود».
رسانههای غربی به دلیل سلطه رژیم صهیونیستی و آمریکا به بازداشت مرضیه هاشمی نپرداختند
وی افزود: «مرضیه هاشمی و بازداشت وی در آمریکا مورد توجه رسانههای غربی و آمریکایی قرار نگرفت، زیرا رسانههای دنیا در تسلط رژیم اسرائیل و آمریکا قرار دارند مسلماً برای آنها سود و منفعتی در پوشش خبری موضوع بازداشت خبرنگار مسلمانشده پرس تیوی وجود ندارد».
این دانشجوی دانشگاه هاروارد آمریکا تصریح کرد: «رسانههای جهان در پرونده قتل خاشقجی بسیار فعال عمل کردند و پوشش خبری زیادی انجام دادند، اما همانطور که اطلاع دارید درباره موضوع حقوق بشر، استاندارد دوگانهای بر رویکرد رسانههای جهانی حکمفرماست. طبق این استاندارد دوگانه، زمانیکه موضوع دفاع از حقوق انسانهای بیگناه در میان باشد فعالیت رسانهای و پوشش خبری زیادی را در دفاع از حقوق بشر مشاهده نمیکنیم، اما هنگامیکه موضوعات مورد علاقه آمریکا یا رژیم صهیونیستی در میان باشد، دفاع از حقوق بشر نیز در این رسانهها کارکرد زیادی پیدا میکند».
بایکوت خبری هم نتوانست مانع از بازتاب گسترده دستگیری هاشمی شود
وی با تأکید بر اینکه نباید از اینگونه موضوعات تعجب کرد، افزود: «بیشتر بنگاههای خبرپراکنی جهانی زیر سلطه و نفوذ صهیونیستها و آمریکا قرار دارند و از همینرو تمایل ندارند خلاف جریانهای ضدآمریکایی-ضدصهیونیستی گزارش ارائه کنند. با وجود این، میبینیم که در یک هفته گذشته خیلیها از این موضوع آگاه شدهاند که نشان میدهد حتی با بایکوت خبری نیز نتوانستهاند از بازتاب گسترده این خبر جلوگیری کنند».
به گزارش آنا، خانم هاشمی چه در سطح بینالملل و چه در حوزه رسانهای داخلی فردی تأثیرگذار بود و توانست با اقدامات خود بخشی از جامعه آمریکا را مجذوب خود کند. بنابراین از منظر دولت آمریکا تنها راه خاموشکردن صدای چنین خبرنگاری دستگیری و به زندان انداختن وی است. همچنین مردم نیجریه در حمایت از مرضیه هاشمی تظاهرات کردند و دانشجویان و اقشار مختلف مردم در تجمعی مقابل سفارت سوئیس در تهران به دستگیری و ادامه حبس وی اعتراض کردند. همچنین کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس در اعتراض به بازداشت غیرقانونی مجری پرس تیوی، شعارنوشتههایی را بهصورت نورتابانی روی ساختمان بیبیسی در لندن به نمایش گذاشت.
بازداشت هاشمی به دلیل عدالتخواهی وی بود/ خبرنگار پرستیوی مدافع سرسخت فلسطین است
موضوع تأثیرگذاری خانم هاشمی بر مردم آمریکا بخشی از حقیقت غیرقابل کتمانی است که حتی رسانههای تأثیرپذیرفته از دولت آمریکا نیز نمیتوانند آن را مخفی کنند. این تحلیلگر اهل جمهوری چک مقیم آمریکا نیز بر این موضوع صحه میگذارد و درباره علت بازداشت مرضیه هاشمی در آمریکا میگوید: «مرضیه هاشمی فعالیت زیادی در حوزه آزادیخواهی مسلمانان داشت و در این زمینه بسیار معروف بود. وی بارها از فلسطین و حقوق فلسطینیان در برابر زیادهخواهیهای صهیونیستها دفاع کرد». وی افزود: «بازداشت مرضیه هاشمی تأثیر بسیار زیادی در جنبشهای آزادیخواه منطقه و جهان برجای گذاشته و در بسیاری از کشورها ازجمله نیجریه موجی از بیداری پدید آمده است. وقتی چنین اتفاقاتی رخ میدهد، تعداد زیادی از مردم آزادیخواه خود را به موج میرسانند و انشاءالله اینگونه اقدامات نتیجهبخش خواهد بود».
علی اسکات جان ویتکوویچ گفت: «بازداشت مرضیه هاشمی در واشنگتن، موجی از بیداری را در میان مردم اروپا و آمریکا رقم زد و این جریان میتواند آزادی وی را موجب شود».
به گزارش آنا، مرضیه هاشمی در تماس تلفنی چند روز پیش خود با خانوادهاش تأکید کرده بود که رفتار با وی همانند رفتار با جانیان و مجرمان و اوضاع نگهداریاش در زندان، بسیار ناراحتکننده است. این موضوع نگرانیهای زیادی را برای خانواده و دوستان وی به وجود آورده است. طبق اطلاعاتی که هاشمی در تماس تلفنی کوتاه با دخترش داد، مأموران زندان حجاب هاشمی را برداشته و عکس بدون حجاب از وی گرفتهاند. آنها همچنین با بستن پابند و دستبند و محروم کردن هاشمی از پوشش کامل اسلامی و غذای حلال، موجبات تعذیب این خبرنگار بینالمللی مسلمان را فراهم کردهاند.
پیمان جبلی، معاون برونمرزی سازمان صداوسیما جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته با تقبیح رفتار مقامهای آمریکایی با مرضیه هاشمی در برداشتن حجاب وی، این اقدام را بهمنزله نقض حرمت مقدسات اسلامی و ارزشهای اسلامی برشمرد. این در حالی است که قاضی نخستین دادگاه هاشمی که ۱۸ ژانویه (۲۸ دیماه سال جاری) تشکیل شد، اعتراف کرد که مرضیه هاشمی هیچ جرمی مرتکب نشده و در یک پرونده نامشخص صرفاً بهعنوان آنچه اصطلاحاً «شاهد کلیدی» مطرح میشود، بازداشت شده است.
انتهای پیام/4106/4033/پ
انتهای پیام/