صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۴ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۴

پیام معاون امور هنری وزارت ارشاد به هفدهین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی

علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت و فرهنگ و ارشاد اسلامی به هفدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی پیام داد.
کد خبر : 35436

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ستاد اطلاع رسانی هفدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی، متن پیام معاون امور هنری وزارت و فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر است:


«باورها و آیین‌­ها در جوامع مختلف، مبنای خلق آثار هنری بوده است. هنرهای آیینی و سنتی از این منظر، دستاورد مشترک مردم و هنرمندان است. آنچه در این قرائت از هنر، جالب توجه است، عمومیت آن است، هنری که از آداب، رسوم، قصه­‌ها، داستان­‌ها و روایت­‌های مردمی و محلی نشأت یافته، بی‌شک محصولی ناب و دارای ارزش‌­های منحصر به فرد است این هنر به دلیل اصالت و هویت خاص، همواره برای مخاطب جهانی، علاوه بر ارزش معرفتی، تازه و اصیل است و با اشتیاق از آن استقبال می‌نماید. اگر بپذیریم که هنر و ادب مؤلفه­‌های محوری شکل گیری هویت فرهنگی و اجتماعی است این مفاهیم گاه چنان مشترک و در هم تنیده اند که تفکیک آن به آسانی میسر نیست. از این منظر، جایگاه و منزلت هنرهای اصیل عموماً و نمایش‌های آیینی و سنتی خصوصاً، قابل توجه است. نمایش­‌های آیینی و سنتی مبیّن رویکردهای فرهنگی مردم جوامع مختلف در طول تاریخ است.


جای تردید نیست که هنر نمایش منبعث از آیین‌ها و رسوم نمایشی است و همواره در هر دوره‌ای بیانگر آمال و باورهای مردم بوده است. نمونه بارز آن تعزیه‌خوانی است که توسط مردم اجرا و حمایت و پس از یک زیست تاریخی و تعالی و تکامل تدریجی به عنوان آیین و هنر اصیل ایرانیان در حافظه جهانی یونسکو ثبت گردیده است.


اجرای نمایش­‌های آیینی و سنتی در روزگار ما، موجب غنا و ارتقای هنر صحنه­‌ای و تئاتر به معنای نوین آن است و کارکرد بنیادین این نمایش‌­ها زمینه پیوند میان مردم و جریان­‌های اجتماعی را تمهید و فرایند آن را تسهیل می‌نماید. نمایش­‌های آیینی، به دلیل محتوای اخلاقی و نگاه آرمان‌گرا مفاهیم اتحاد، همدلی و همزبانی و امید به آینده را در جامعه تقویت می‌نماید. بنابراین نقش جشنواره نمایش­‌های آیینی و سنتی در سپهر فرهنگی و هنری ایران اسلامی، ممتاز و اهتمام به برگزاری شایسته آن در همه ادوار مورد تأکید است.


از خداوند متعال توفیقات روز افزون متولیان، مجریان و هنرمندان عزیز فعال در جشنواره هفدهم را مسألت دارم.»


هفدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی به ریاست علی نصیریان و دبیری داود فتحعلی بیگی از 4 تا 10 شهریور ماه در تهران برگزار می‌شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر