صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۳۰ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
مرد جهاد و شهادت؛

آخرین مطلبی که شهید نواب‌ صفوی به سربازان شاه گفت

شهید نواب‌ صفوی در سحرگاه اواخر دی‌ماه سال 1334 به شهادت رسید، ولی لحظه پایانی زندگی او برای بسیاری جالب توجه است.
کد خبر : 354355

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در اول آذر سال 1334 بود که  نواب صفوی، خلیل طهماسبی، عبدالحسین واحدی و جمعی دیگر از فدائیان اسلام دستگیر شدند و در یک محاکمه‌ای توسط دادگاه ارتش برگزار شد، به اعدام محکوم شدند.


فدائیان اسلام در اعتراض به پیوستن ایران به پیمان بغداد، حسین علاء نخست‌وزیر وقت شاه را در آستانه سفر به بغداد برای شرکت در اجلاس این پیمان در روز ۲۵ آبان ۱۳۳۴ توسط مظفر ذوالقدر ترور کردند، اما وی جان سالم به در برد و ضارب دستگیر شد و به دنبال آن نواب صفوی و دیگر اعضای مؤثر فدائیان در اول آذر آن سال بازداشت و محکوم به اعدام شدند و تلاش‌های امام خمینی (ره) و برخی از یاران ایشان برای آزادی آنها کارساز نبود.


هفتم دی 1334، سرلشکر حسین آزموده دادستان ارتش در ادعانامه خود علیه سیدمجتبی نواب صفوی و هفت نفر از اعضای جمعیت فداییان اسلام آنها را به توطئه برای برهم زدن اساس حکومت و تشویق مردم به مسلح شدن و حمل اسلحه غیرمجاز متهم کرد. همین آزموده ریاست دادگاه مصدق، بازرگان و آیت‌الله طالقانی را بر عهده داشت و بسیاری از انقلابیون به حکم وی اعدام شدند.


آیت‌الله بروجردی مرجع تقلید زمان هم نامه‌ای به شاه نوشتند، که مبادا حکومت دستش را به خون این سید آلوده کند، ولی شاه و خانواده‌اش برای خوش‌گذرانی به آبعلی رفته و قبل از دیدن نامه، نواب و یارانش شهید شده بودند.


سحرگاه یکشنبه 27 دی‌ماه سال 1334 اعضای فداییان اسلام به رهبری شهید نواب صفوی را از لشگر یک پیاده به محل لشگر دو زرهی بردند. در وسط سالن پادگان وسایل شخصی آنان بر زمین ریخته شده بود, نواب جلو رفت عمامه و عبایش را برداشت, و با لبخند به دوستانش گفت: «به جدم قسم با همین لباس شهید می‌شوم.»


فدائیان اسلام بیرون آمدند. سرهنگ زندان پرسید: «اگر خواسته‌ای دارید، بگوئید؟» نواب صفوی تقاضای آب برای غسل شهادت کرد. آب سرد بود, نواب خشمگین بر سر سرهنگ بختیار فریاد زد: «اگر آب گرم نباشد, رنگ ما می‌پرد و تو و امثال تو فکر می‌کنند که ترسیده‌ایم؛ اما مهم نیست. خدا آگاه است که لحظه به لحظه اشتیاق ما به شهادت بیشتر می‌شود.»


آخرین خطبه شهید نواب صفوی برای سربازان ارتش این‌گونه بود: «شما بندگانی ضعیف در برابر خدای جهان هستید, چند روزه دنیا به زودی می‌گذرد, کاری کنید که در جهان دیگر در برابر آفریدگارتان شرمنده نباشید. شما به دستور شاه ستمگر ما را شهید می‌کنید ولی طولی نمی‌کشد که همگی از این کردار زشت پشیمان می‌شوید. آن روز پشیمانی دیگر سودی ندارد. شما باید سرباز اسلام باشید و در راه دین بجنگید نه این که سلاحتان را برای حفظ حکومت شاه رو به سینه عاشقان اسلام نشانه بگیرید. روزی حقایق آشکار می‌شود و آن وقت از اینکه از شاه حمایت کرده‌اید, پشیمان خواهید شد. ای افسران و مقامات عالی‌مرتبه ارتش شما هم به جای اینکه خود را به حکومت پوسیده و فاسد شاهنشاهی بفروشید به اسلام رو بیاورید تا در دو جهان به عزت برسید. فریب این درجه‌ها و مقامات ظاهری را نخورید و بدانید که قیامت بسیار نزدیک است».


رهبر انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دست‌نوشته‌ای بر روی عکس نواب صفوی در وصف او نوشت «سلام بر آن پیشاهنگ جهاد و شهادت در زمان ما». ایشان در مورد نواب صفوی می‌‌فرمایند: «نخستین جرقه‌های انگیزش انقلابی به وسیله نواب در من به وجود آمد.»


انتهای پیام/4082/ 4122/


انتهای پیام/

ارسال نظر