صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۰ - ۳۰ دی ۱۳۹۷
عالم بسیجی؛

چرا جنگ‌زهی عالم اهل‌سنت بلوچستان توسط تروریست‌ها به شهادت رسید؟

مولوی مصطفی جنگی‌زهی امام جمعهٔ شهر راسک شهرستان سرباز سیستان و بلوچستان بود، در 30 دی سال 1390 به شهادت رسیدند.
کد خبر : 353797

به گزارش خبرنگار حوزه امنیتی و دفاعی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مولوی مصطفی جنگی‌زهی امام جمعهٔ شهر راسک شهرستان سرباز سیستان و بلوچستان بود، در 30 دی سال 1390 و در مسیر چابهار به سرباز به شهادت رسید.


جنگ‌زهی از علمای اهل‌سنت منطقه سیستان و بلوچستان محسوب می‌شد و برای رسیدن به وحدت علمای اهل‌سنت و تشییع فعالیت‌های زیادی را در این استان انجام  داد.


وی در در ۱۶ مرداد ۱۳۳۳ در یکی از روستاهای شهرستان سرباز به نام «تیغ‌آب» به‌دنیا آمد. تحصیلات اولیه را نزد پدر دید و برای ادامه تحصیلات در رشته علوم دینی به پاکستان رفت.


مولوی جنگ‌زهی به دلیل اینکه سخنان روشنگری در منطقه ایراد کرد و در سخن گفتن برای تببین انقلاب اسلامی کوشا بود، در سال 1389 از طرف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت به سمت امامت جمعه دائم مسجد الخضراء راسک منصوب شد. وی مدتی نیز امام جمعه مسجد ابوبکر ایرانشهر بود و در راه انقلاب اسلامی و حفظ دستاوردهای آن بسیار روشنگری کرد.


گروهک‌ تروریستی ریگی برای اینکه مولوی را تحت فشار قرار دهد، یک‌بار پسرش را گروگان گرفت، ولی جنگ‌زهی در مقابل آنها کوتاه نیامد. وی در دفاع از رهبر و ولایت‌فقیه هیچ وقت کوتاهی نکرد و در سخنانی اعلام کرد: ما رهبری داریم که بر همه چیز آگاه است و مسائل سیاسی منطقه را به خوبی رصد می‌کند و همین آگاهی امام خامنه ای است که ما را از شر شیاطین حفظ کرده است».


مولوی مصطفی جنگی زهی روز جمعه 30 دی 1390 پس از اقامه نماز پر فضیلت جمعه، در مسیر بازگشت به منزل، همراه با شهید خاکساری توسط تعدادی از عوامل مزدور بیگانه به شهادت رسیدند.


دوتن از متهمان این پرونده درباره نحوه شهادت این عالم مجاهد مطالبی را عنوان کردند. هادی آبادیان متهم ردیف اول این پرونده گفته بود: «بحث ترور مولوی جنگی‌زهی برای نخستین بار در خانه مولوی عبدالله ملازاده، امام‌جمعه بخش پارود مطرح شد».


من به همراه پدر و برادرم و جابر آبادیان و دامادهای مولوی عبدالله ملازاده هم آنجا نشسته بودیم که ایشان من را قانع کرد که در این جریان فیلم‌برداری کنم. من هم از همه‌جا بی‌خبر و از روی غفلت فیلمبرداری را انجام دادم و قرار شد صحبت‌های بیشتر را در راسک منزل مولوی نقشبندی انجام دهیم».


جواد آبادیان متهم دیگر نیز اعلام کرد: «قبل از اینکه ترور صورت بگیرد مولوی نقشبندی گفته بود که این کار را باید انجام بدهید چرا که مولوی جنگی‌زهی در شهرستان دودستگی انجام می‌دهد. همین شد که من حرف مولوی‌ها را قبول کردم. کم‌کم کارهای تعقیب را انجام دادیم تا رسیدیم به زمان ترور و ترور را انجام دادیم».


انتهای پیام/4082/


انتهای پیام/

برچسب ها: تروریست
ارسال نظر