صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۵ - ۲۹ دی ۱۳۹۷

مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه در هفته‌ای که گذشت

کمیسیون تلفیق بودجه کل کشور سال 1398 در هفته گذشته مصوباتی داشت که مشروح آن را در گزارش زیر می‌خوانید.
کد خبر : 353410

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، اعضای کمیسیون تلفیق بودجه کل کشور 1398 از شنبه -22دی- در دو نوبت صبح و عصر بررسی لایحه بودجه را آغاز کردند تا طی 15 روز بودجه سنواتی کشور را به برای تصویب به صحن علنی مجلس برسانند.


اعضای کمیسیون تلفیق در دومین جلسه خود -23دی-کلیات لایحه بودجه را با ۲۲ رأی موافق،  ۱۶ رأی مخالف و دو رأی ممتنع از مجموع ۴۰ نماینده حاضر در کمیسیون تصویب کردند.


دولت در بودجه‌ای که کمیسیون تلفیق در دست بررسی دارد، دو سقف را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرده است؛ سقف اول ۴۰۷ هزار میلیارد تومان و پیش‌بینی برخی ارقام که در صورت محقق شدن ۴۰ هزار میلیارد تومان دیگر هم اضافه شود و ۴۴۷ هزار میلیارد تومان شود.


منابع درآمدی بودجه 


کمیسیون تلفیق بودجه مطابق آیین‌نامه داخلی، ابتدا منابع درآمدی بودجه را بررسی و تصویب کرد و اعضا سپس بعد از مشخص شدن منابع درآمدی، مباحث هزینه‌ای و سیاست‌های اجرایی بودجه را بررسی می‌کنند. برهمین اساس در تبصره یک، موضوع درآمدهای نفتی و نحوه توزیع آن مشخص و مقرر شد تا ۲۰ درصد از درآمدهای نفتی در سال ۹۸ به صندوق توسعه ملی، ۱۴.۵ درصد از کل صادرات نفت خام و میعانات گازی به حساب شرکت ملی نفت، ۱۴.۵ درصد از خالص صادرات گاز به حساب شرکت ملی گاز ایران و ۳ درصد از درآمد نفتی براساس حکم قانون برای مناطق نفت‌خیز و محروم هزینه و مابقی در حساب خزانه برای تأمین هزینه‌های دیگر واریز شود.


درآمدهای حاصل از صادرات نفت


نمایندگان در کمیسیون تلفیق همچنین درآمدهای حاصل از صادرات نفت را هم تعیین تکلیف و مقرر کردند که ۶ هزار میلیارد تومان از منابع داخلی شرکت نفت ایران جهت تأمین قیر رایگان تخصیص پیدا کند.


همچنین مقرر شد ماهانه علاوه بر میزان صادرات نفت حداقل دو میلیون بشکه نفت خام سبک، دو میلیون بشکه نفت خام سنگین و دو میلیون بشکه میعانات گازی با امکان تسویه صد درصد ریالی در رینگ بین‌المللی بورس انرژی به فروش برسد. 


در تبصره دو هم که به موضوع واگذاری‌ها می‌پردازد، مواردی از شرکت‌ها و دارایی‌های دولتی که واگذار می‌شوند، براساس احکام سیاست‌های کلی اصل ۴۴ و واگذاری‌ها که مقام معظم رهبری تبیین کرده‌اند و تبدیل به قانون شده است، در همان حوزه هزینه شود. بنابراین شرکتی که در لیست واگذاری‌ها قرار می‌گیرد، تا زمان واگذاری به دلیل اینکه در لیست قرار گرفته، شرکت خصوصی تلقی می‌شود، اما باید تا زمان واگذاری از نظر واریز یک‌دوازدهم سود سهام مانند شرکت‌های دولتی عمل کند.


در تبصره سه که با موضوع تأمین مالی پروژه‌ها نفتی مطرح بود، کمیسیون تلفیق به دولت اجازه‌ داد علاوه بر باقی‌مانده سهمیه سال‌های قبل تا ۳۰ میلیارد دلار فاینانس از کشورهای خارجی را انجام دهد. همچنین در بند دیگر مقرر شد، پنج میلیارد دلار از این ۳۰ میلیارد دلار، برای اخذ وام از دولت روسیه و اجرای پروژه‌های عمرانی تخصیص یابد.


تکلیف دولت برای خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس


کمیسیون تلفیق بودجه در مصوبه‌ای دولت را مکلف کرد در سال ۹۸ دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را به بخش خصوصی واگذار کند.


کمیسیون تلفیق در مصوبه دیگری مقرر کرد، برای تکمیل طرح گسترش اطراف دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران  ۱۰ هزار میلیارد ریال اوراق مالیه اسلامی تعلق گیرد. این اوراق از طریق واگذاری املاک وزارت راه و شهرسازی در محدوده شهر تهران به دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران تخصیص خواهد یافت.


راه‌اندازی صندوق پایانه فروشگاهی در مشاغل پزشکی


مصوبه دیگری که در کمیسیون تلفیق به نتیجه رسید این بود که صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی،‌ داروسازی که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا سازمان نظام پزشکی ایران و یا سازمان نظام دامپزشکی صادر می‌شود مکلفند در چارچوب آیین‌نامه تبصره سه ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم مصوب اسفند ۱۳۶۶ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن از ابتدای سال ۱۳۹۸ از پایانه فروشگاهی استفاده کنند.


شرکت‌های دولتی در مصوبه کمیسیون تلفیق اجازه پیدا کردند تا سقف ۴۵ هزار میلیارد ریال اوراق مالیه اسلامی با تضمین بازپرداخت اصل و سود توسط خودشان منتشر کنند. همچنین برای پرداخت بدهی‌های دولت تا سقف ۲۹۰ هزار میلیارد ریال می‌تواند اوراق مالی اسلامی منتشر و بدهی‌های خود را تسویه کند.


نمایندگان در کمیسیون تلفیق شهرداری‌های کل کشور و سازمان‌های وابسته را هم مجاز کردند با تأیید وزارت کشور تا سقف ۸۰ هزار میلیارد ریال اوراق با تضمین اصل و سود توسط خود شهرداری‌ها منتشر کنند.


همچنین به دولت اجازه داده شد تا ۱۳۰ هزار میلیارد ریال اسناد خزانه اسلامی را با حفظ قدرت خرید و سررسید تا سه سال منتشر کند. علاوه بر این  تا سقف ۲۰ هزار میلیارد ریال اسناد تسویه خزانه جهت بدهی قطعی دولت به افراد حقیقی و حقوقی و مطالبات آنها تهاتر کند. کمیسیون تلفیق همچنین به دولت مجوز داد برای استمرار پرداخت خزانه‌داری کل کشور تا ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اسناد خزانه با سررسید کمتر از یکسال منتشر کند.


مجوز دولت و وزارت نفت برای انتشار اوراق مالی اسلامی


دولت با مصوبه کمیسیون تلفیق مجاز است برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های نفت و گاز با تصویب شورای اقتصاد، اوراق مالی اسلامی با اولویت میادین مشترک وزارت نفت به صورت ریالی یا ارزی در سقف ۳۵ هزار میلیارد ریال اسناد منتشر کند. وزارت نفت هم می‌تواند با تصویب دولت از طریق شرکت‌های دولتی تابع ذی‌ربط تا سقف سه میلیارد دلار اوراق مالی اسلامی به صورت ریالی یا ارزی منتشر کند. البته آن چه دولت می‌تواند از این اوراق در سال ۹۸ استفاده کند، باید حداکثر معادل رقمی باشد که در برنامه ششم پیش‌بینی شده است.


اعضای کمیسیون تلفیق، دولت را مجاز کردند تا ۵۰۰ هزار میلیارد ریال از بدهی‌های خود را به سازمان تأمین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی لشگری و کشوری از این طرق تسویه کند برای اینکه بار بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی لشگری و کشوری کم شود، کمیسیون تصویب کرد دولت بتواند از طریق حق‌الامتیاز و حقوق‌ مالکانه و همچنین تأمین خوراک انرژی در واحدهای تولیدی این سازمان‌ها که در مناطق ویژه اقتصادی ایجاد کردند و همچنین از طریق واگذاری پروژه‌ها و طرح‌های عمرانی در دست اجرای دولت و واگذاری خانه‌های سازمانی که براساس قوانین دولت باید آنها را به فروش برساند بدهی خود را کاهش داده و تسویه کند.


کمیسیون مقرر کرد تا ۲۰۰ میلیارد ریال از بدهی دولت به اشخاص حقیقی، حقوقی اعم از تعاونی یا خصوصی از محل تحویل نفت خام به این اشخاص با قیمت بورس انرژی تسویه شود و در مصوبه دیگری برای کمک به فضاهای آموزشی مقرر شد که ۱۰ هزار میلیارد ریال اوراق مالی اسلامی جهت تکمیل و تجهیز فضاهای آموزشی به سازمان نوسازی مدارس تخصیص یابد.


دریافت مازاد مصرف آب، برق و گاز از شهروندان


طی مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق در ازای هر متر مکعب فروش آب شرب، مبلغ ۲۰۰ ریال از مشترکان آب دریافت شود که این علاوه بر نرخ آب بهای مصرفی است، علاوه براین از هر واحد مسکونی شهری در ازای گاز دو هزار ریال و در ازای برق هزار ریال دریافت خواهد شد و برای واحدهای تجاری اعم از گاز یا برق ۱۰ هزار ریال دریافت می‌شود. با این منابع پولی، این واحدها در برابر آتش‌سوزی و خطرات مشابه بیمه می‌شوند که این ارقام برای روستا ۵۰ درصد ارقام شهری خواهد بود.


در مصوبه دیگر کمیسیون مقرر شد سازمان امور مالیاتی از فروش کالاهایی که مصرف آنها موجب پسماند مخرب در محیط زیست می‌شود عوارضی دریافت کند که میزان عوارض توسط دولت تعیین می‌شود.  


20 درصد برق نیروگاه اتمی بوشهر در سبد صادرات


وزارت نیرو نیز موظف شد جهت تأمین منابع مالی برای توسعه صنعت هسته‌ای فناوری‌های نوین کوانتومی و گداخت هسته‌ای، ۲۰ درصد برق دریافتی از نیروگاه برق اتمی بوشهر را در سبد برق صادراتی قرار داده و تا ۱۲ هزار میلیارد ریال به این منظور اختصاص دهد.


کمیسیون تلفیق در مصوبه دیگر به دولت اجازه داد در بازارچه‌های مرزی کشور بنزین را با نرخ ترجیحی ارائه کند. 


کمیسیون تلفیق درباره مراکز درمانی هم مصوبه‌ای داشت که طی آن تمامی مراکز درمانی که صورت‌حساب بیمار صادر می‌کنند، ۱۰ درصد از مبلغ دستمزد پزشک را بابت علی‌الحساب مالیات آن پزشک مستقیماً به حساب سازمان امور مالیاتی واریز کنند.


به گزارش آنا، طبق ماده ۴۱ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی اعضای کمیسیون تلفیق بودجه ۴۵ نفر از نمایندگان هستند که پیشنهادهای رسیده از کمیسیون‌های تخصصی مجلس درباره بودجه سال ۹۸ را بررسی و برای تصویب در صحن علنی مجلس آماده می‌کنند.


انتهای پیام/4034/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر