صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۸ - ۲۵ دی ۱۳۹۷
روایتی متفاوت از یک خطیب؛

دفاع از دموکراسی در سنگر نماز جمعه توسط آیت‌الله خامنه‌ای

آیت‌الله خامنه‌ای از دی ماه سال 1358 در سنگر نماز جمعه حضور داشتند و این دوران دفاع از دموکراسی در این سنگر بود.
کد خبر : 352491

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آیت‌الله خامنه‌ای در دی ماه سال 1358 از سوی امام خمینی(ره) به‌عنوان امام جمعه تهران منصوب شدند. نخستین امام جمعه تهران آیت‌الله طالقانی بود. بعد از وفات وی، منتظری از سوی امام خمینی(ره) به سمت امام جمعه موقت تهران انتخاب شد و سپس به درخواست خود، استعفا داد و آیت‌الله خامنه‌ای، امام جمعه تهران شدند. منتظری در تقدیم سنگر نماز جمعه به ایشان از برتری علمی و سخنرانی آیت‌الله خامنه‌ای نسبت به خود هم سخن گفت.


رهبر انقلاب در طول امامت در نماز جمعه بیش از 240 نماز ایراد کردند. آیت‌الله خامنه‌ای نخستین خطبه را در تاریخ 28 دی 58 در دانشگاه تهران برای مردم بیان کردند. ایشان خطبه‌ها را چنین آغاز فرمودند: «سپاس از امام امت، از اینکه سخنگوى این جمعیت عظیم را و امام جماعت این جمع را آن کسى قرار داده است که به ضعف و عجز خود معترف است. اللّهم إنّ هذا مقام اولیائک و احبّائک، این مسند اولیاى بزرگ خداست، این مسند صالحان و شایستگان است.»


ایشان در ادامه نیز گفتند: در جمع خود ما این مسند عالم بزرگ و راحل عظیمى است که ملت ایران هنوز داغ فقدان او را در دل مى‌پروراند، این مسند مرحوم آیت‌اللّه طالقانى است، آن انسان زجرکشیده و کوشش‌کرده و پایمردى‌کرده‌اى که در آخرین لحظات زندگی‌اش، در آخرین نفس‌هایش هم، راه دیرین خود را گم نکرد، از مجاهدت دست نکشید.


رهبر انقلاب در زمان ایراد نمازهای جمعه همواره به ضرورت وحدت تأکید داشتند. از جمله این موارد به دوران انتخاب بنی‌صدر بازمی‌گردد؛ ایشان با اینکه در جامعه روحانیت بودند و از این انتخاب راضی نبودند، همواره از رئیس‌جمهور برای رسیدن به حفظ وحدت در سنگر نماز جمعه حمایت کردند.


امام جمعه تهران درباره انتخاب مردم گفتند: شادى دوم این است که ملت ما در هفته‌اى که گذشت موفقیت یافت تا یکى از گام‌هاى بلند انقلابى خود را با عافیت، با سربلندى بردارد. توانست به‌طور چشمگیر و قابل توجهى در انتخابات شرکت کند و بر توطئه‌ها فائق بیاید. دشمن لحظه به لحظه انقلاب ما و پیروزى ما را پیگیرى کرده است؛ اما در این تجربه‌ بزرگ در انتخابات ریاست‌جمهورى براى نخستین‌بار در تاریخ ملت مستضعف ماست که دشمنان براى این روز فکرها کرده بودند و توطئه‌ها چیده بودند.


خطبه‌های امام جمعه انقلابی به حدی روشنگرانه بود که دشمنان کینه وی را در دل گرفتند. حتی بعد از سوءقصد سال 60 دوباره برای از بین بردن وحدت نماز جمعه دست به کار شدند. در آخرین جمعه سال 1363 بود که صدای انفجار در همه جای دانشگاه تهران شنیده شد. زمانی که امام جمعه‌ تهران از ریشه‌های اختلاف در نهضت ملی شدن صنعت نفت می‌گفت، صدای انفجار از داخل زمین چمن دانشگاه تهران به آسمان بلند شد.


ایشان درباره این ماجرا فرمودند: «ملتی که این‌طور است؛ آن روزی که اعلام می‌کنند که می‌خواهیم بمباران کنیم نماز جمعه را، بیایند و بیشتر بیایند، حتی آن‌هایی که نمی‌آمدند برای نماز، از قراری که برای من نقل کرده‌اند، آن‌هایی که برای نماز جمعه هم نمی‌آمدند، هفته‌های دیگر، این هفته آمده‌اند».


امام خمینی(ره) درباره خطبه‌های نماز جمعه آیت‌الله خامنه‌ای فرمودند: «اینجانب که از سال‌های قبل از انقلاب با جنابعالی ارتباط نزدیک داشته‌ام و همان ارتباط تاکنون باقی است، جنابعالی را یکی از بازوهای توانای جمهوری اسلامی می‌دانم و شما را چون برادری که آشنا به مسائل فقهی و متعهد به آن هستید و از مبانی فقهی مربوط به ولایت مطلقه فقیه جداً جانبداری می‌کنید، می‌دانم و در بین دوستان و متعهدان به اسلام و مبانی اسلامی از جمله افراد نادری هستید که چون خورشید روشنی می‌دهید».


آیت‌الله خامنه‌ای در تمام دوران حضور در سنگر نماز جمعه همواره از روند دمکراسی و مردم سالاری دینی حمایت کردند و نمونه بارز آن در سال‌های 1376، 1388 و انتخابات ریاست‌جمهوری بروز و ظهور داشته است.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر