صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۱ - ۲۸ دی ۱۳۹۸
چالش‌های انجمن‌های علمی 13/ دبیر یک انجمن علمی دانشگاه شریف در گفتگو با آنا:

انجمن‌های‌ علمی دانشجویی می‌توانند در ارتقای تولید علم پیشرو باشند/ لزوم اهتمام ویژه به رشد علمی کشور

دبیر انجمن علمی دانشجویان رشته مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف گفت: انجمن‌های علمی دانشجویی می‌توانند در ارتقای تولید علم پیشرو باشند و علم خود را در خدمت کشور قرار دهند.
کد خبر : 352195

پارسا ریاضی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به نقش مهم انجمن‌های علمی دانشجویی در ارتقای تولید علم اظهار کرد: دانشگاهیان بايد در رشته علمی خود تخصص، اطلاعات و مهارت كافی را به‌دست بياورند تا بتوانند علم خود را درخدمت کشور قرار دهند. بخش مهمی از اين تخصص و مهارت را می‌شود در برنامه‌های انجمن علمی دانشجویی پيدا كرد.


وی افزود: علم در زمان‌های گذشته گسترده نبود، فقط عده‌ای خاص به دنبال علم می‌رفتند و در این زمینه تسلط پیدا می‌کردند، اما امروزه علم در کشورهای پيشرفته به‌گونه‌ای پيش می‌رود كه تلفيقی از علوم مختلف را با هم داشته باشد.




بیشتر بخوانید:


انجمن‌های علمی سکوی پرتابی برای رشد علمی دانشجویان/ ایجاد فرصتی خلاقانه برای نوآوری و تقویت چرخه تولید علم در دانشگاه‌ها




دبیر انجمن علمی دانشجویان رشته مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه انجمن‌های علمی دانشجویی می‌توانند پیشرو در ارتقای تولید علم کشور باشند، گفت: این انجمن‌ها علاوه بر برگزاری دوره‌های مهارتی و آموزشی در رشته‌های مختلف تحصیلی، باید به مباحث علم و فناوری و رشد علمی کشور اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.



بیشتر بخوانید:


صادقی: متأسفانه نگاه دانشگاه به تولید علم کمی است نه کیفی/ خلیلی: نشریات علمی - پژوهشی در دانشگاه‌ها انبار می‌شوند!



ریاضی عنوان کرد: یکی از مسائلی كه به افزايش دانش در افراد به‌خصوص در رشته‌های مهندسی منجر می‌شود، بازديد از صنايع عظيم كشور و در مراحل بعدی شركت‌های دانش‌بنيان و نوپا است كه مشاهده عينی مطالب يادگرفته شده دانشجویان در عمل است.


وی خاطرنشان کرد: اعضای انجمن‌های علمی دانشجویی در رشته‌های مختلف می‌توانند در راستای تحقق فضای بين‌رشته‌ای که بسيار رو به رشد است، با يكديگر همکاری کرده و برنامه‌های گسترده‌ای داشته باشند تا منجر به پیشرفت علمی كشور شود. اين موارد مثال‌های كوچكی از فعاليت‌های فراوانی است كه یک انجمن علمی می‌تواند انجام دهد تا یک دانشجو بتواند علاوه بر يادگيری پايه علوم در كلاس‌های دانشگاه در راستای تخصص و مهارت‌افزايی آن، در انجمن علمی فعالیت کند.


این فعال انجمن علمی با اشاره به اینکه انجمن علمی دانشجویی دانشكده مكانيک دانشگاه شریف با نام «محور» شناخته می‌شود، افزود: این انجمن در سال ١٣٧٢ تأسيس شده و دارای شوراي مركزي ٩ نفره است كه اعضای آن از طريق انتخابات دانشجويی تعيين می‌شوند. زیرمجموعه‌های این انجمن، علمی و کارگاه، دوره‌های آموزشی و نرم افزار، مسابقه، بازديد علمی، فرهنگی و نشريه دانشكده مكانيک (خبرنامه مكانيک شريف-خمش) است.


ریاضی بیان کرد: دوره‌های فصلی آموزش نرم افزار به‌طور منظم برگزار می‌شود كه بخش نسبتاً كاملی از نرم‌افزارهای مهم و کاربردی مهندسی مكانيک آموزش داده می‌شود. یکی دیگر از فعالیت‌های انجمن علمی مکانیک، برگزاری مسابقه ملی مكانيک برتر با موضوع توليد آب از رطوبت هوا است.


وی ادامه داد: اعضای این انجمن علمی بازديدهای بسیاری در شهر تهران و ساير شهرها از صنايع مهم كشور از قبيل صنايع نيروگاهی، خودرو، قالب‌سازی و... در طول سال‌های مختلف داشته‌اند که در دوسال اخير جان تازه‌تری گرفته است. در بخش علمی و كارگاه، سلسله جلسات آشنايی با گرايش‌های تخصصيی رشته مكانيک برگزار می‌شود كه تا ديد دانشجويان را نسبت به آينده خود بازتر می‌کند.


دبیر انجمن علمی دانشجویان رشته مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: در این انجمن علمی، كارگاه‌های عملی و مهارتی فراوانی برگزار شده و مكمل خوبی برای دروس اصلی دانشگاه است. امیدواریم که انجمن‌های علمی رسالت خود را كه تقويت بخش علمی دانشگاه‌ها و كشور است، به‌درستی انجام دهند.


انتهای پیام/4118/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر