صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۴۱ - ۲۳ دی ۱۳۹۷
نمایندگان تشکل های دانشجویی:

استانی‌شدن انتخابات مجلس مخالف روح قانون اساسی است

جمعی از نمایندگان تشکل‌های دانشجویی به نمایندگان استان زنجان نامه نوشتند و خواستار اصلاح طرح استانی‌شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی شدند.
کد خبر : 351953

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشجویی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جمعی از اعضای جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان و  بسیج دانشجویی دانشگاه زنجان، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان دفتر تحکیم وحدت، بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زنجان، دانشگاه فرهنگیان،  دانشگاه پیام نور زنجان، دانشگاه صوفی رازی زنجان، دانشگاه روزبه زنجان، دانشگاه آزاد واحد ابهر، دانشگاه پیام نور ابهر، دانشگاه آزاد واحد خدابنده و دانشگاه پیام نور خدابنده به نمایندگان استان زنجان در مجلس شورای اسلامی نامه نوشتند.
 
در این نامه آمده است: چندی پیش از طرف جناب آقای رئیس جمهور، لایحه بودجه 98 تقدیم مجلس شورای اسلامی گردید تا مورد بررسی قرار گرفته و اقدامات لازم صورت گیرد از این نظر با توجه به نزدیکی ایام سال جدید و مشکلات اقتصادی و معیشتی عدیده‌ای که مردم با آن روبرو هستند باید این طرح در اولویت اقدامات نمایندگان محترم قرار می‌گرفت لکن متأسفانه اخیراً طرح پیشنهادی یک فوریتی استانی شدن انتخابات توسط برخی نمایندگان به مجلس ارائه شد و در دستور کار نمایندگان قرار گرفت اما مصیبت بزرگ‌تر اینکه با کلیات این طرح توسط نمایندگان موافقت به‌عمل‌آمده است.


ازآنجاکه این طرح مخالف روح قانون اساسی و حقوق ملت است و همچنین دارای ابهامات و خطرات جبران‌ناپذیری برای نظام جمهوری اسلامی و مردم شریف ایران است، لذا بر آن شدیم تا به‌عنوان تشکل‌های دانشجویی استان زنجان به نمایندگی از قشر نخبه دانشجویی و به‌عنوان موذنین جامعه در این مورد چند مسئله را خاطرنشان شویم تا با نظر به آنها اقدامات لازم از جانب نمایندگان محترم صورت گیرد تا خدای‌ناکرده آن اتفاق که به‌روشنی به ضرر ملت شریف ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی است صورت نگیرد.


آنچه که امروز تحت عنوان استانی شدن انتخابات در جریان است به این صورت است که، طراحان این طرح دلیل خود برای استانی شدن انتخابات را توجه نمایندگان به وظایف محلی و بی‌توجهی به مسائل ملی و کلان‌تر عنوان کرده‌اند، تا وقت نمایندگان صرف امور جزئی و محلی نشود. اما ازآنجاکه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی تنها فرد حوزه انتخابیه است که به مسئولان تراز اول کشوری اعم از وزیر و معاونین وزیر و رئیس‌جمهور دسترسی دارد، پرواضح است که در غیر این صورت مردم حاشیه استان و شهرستان‌ها و مناطق محروم‌تر استان به‌دشواری این ارتباط با مسئولان را برقرار خواهند کرد، درواقع این قطع ارتباط مسئولان  بالادستی با مردم منجر به ایجاد شکاف اجتماعی بین مردم و مسئولان می‌شود.


اما علاوه به راین مسائل متعدد دیگری در این طرح نهفته است که به‌مراتب از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد که لازم است در این راستا برای بالا رفتن فهم و آگاهی عمومی تبیین و روشن گردد:



1-استانی شدن انتخابات شورای اسلامی هیچ تغییری در شرایط کنونی ایجاد نمی‌کند، در عوض فقط کسانی که از فرصت و رانت‌های تبلیغاتی بهره می‌برند و یا توانایی مالی گسترده‌ای دارند امکان انتخاب بیشتری را دارا هستند، ازاین‌جهت کسانی که نیروی جدید اجتماعی هستند و از توانایی و ظرفیت و هوش بالاتری برخوردارند به علت اینکه از امکاناتی مانند رسانه‌ها برای جلب نظر افکار عمومی نتوانسته‌اند بهره‌مند شوند، درصد امکان انتخاب شدن آنها در بین نمایندگان سرشناس بسیارکم است. درواقع درصد انتخاب شدن "صاحبان پول و سرمایه بالاتر است.



2-این طرح ضمن حذف اقلیت‌ها باعث ایجاد انحصار سیاسی در بین دو جناح اصلاح طلبی و اصولگرایی می‌شود و هیچ فرد مستقلی امکان رأی آوردن در این سیستم نخواهد داشت. این یعنی اینکه درها به روی صاحبان اندیشه نو و افراد بااستعداد و نوآور در زمینه‌ها و جریان های جدید بسته خواهد شد و انتخابات دچار انحصار سیاسی خواهد می‌شود.



3-از طرفی این امر باعث افزایش هزینه‌های انتخابات می‌شود. در این طرح به‌جای اینکه نمایندگان فقط در حوزه انتخابیه خود تبلیغات کنند، ناچارباید تبلیغات برای همه  افراد استان صورت گیرد، که از این نظر هم، صاحبان پول و سرمایه از امکان گزینش بالاتری برخوردارند.



4-از طرفی هم با استانی شدن انتخابات، تعیین‌کننده اصلی نمایندگان یک استان رأی مرکز استان خواهد بود. با توجه به این‌که در بسیاری از استان‌ها تراکم جمعیت در مراکز استان بیشتر است، بنابراین افرادی که در مراکز استان نفوذ و شهرت بیشتری دارند لاجرم از رأی بیشتری برخوردار خواهند بود. بنابراین نمایندگان شهرستان‌ها و مناطق دیگر استان از این حق رأی محروم خواهند بود.



مهم‌ترین مسئله در این طرح پیشنهادی این است که وقتی مردم در یک منطقه و حوزه انتخابیه به یک فرد بیشتر رأی می‌دهند اما از آن حوزه فرد دیگری به پشتوانه رأی مرکز استان انتخاب می‌شود پرواضح است که باعث ایجاد نارضایتی شدیدی در بین مردم آن منطقه می‌شود و انگیزه حضور مردم در انتخابات را به‌عنوان یک شاخص و هویت ملی کاهش خواهد داد. و این خطر بزرگی است که دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران سالهاست با تبلیغات و جنگ نرم رسانه‌ای به دنبال آن هستند.



در پایان امید است نمایندگان محترم با هوشیاری این موارد را مدنظر قرار دهند، تا به‌عنوان خادمان مردم شریف ایران و نظام جمهوری اسلامی آنطور که شایسته و مورد رضایت خدای تبارک‌وتعالی است اقدامات  لازم را انجام دهند.



انتهای پیام/4085


انتهای پیام/

ارسال نظر