صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۸ - ۱۹ دی ۱۳۹۷
استرس‌های بی‌پایان؛

امتحانات روزهای پر اضطراب برای دانشجویان است

امتحانات آغاز روزهای پر اضطراب برای دانشجویان است. فرقی نمی‌کند چند بار با ناامیدی در سالن امتحان نشسته و به ساعت خیره شده باشید، امتحان‌ها ساده‌تر نمی‌شوند.
کد خبر : 350881

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بازهم زمان پر اضطراب امتحان فرارسیده است؛ فرقی نمی‌کند چند بار با ناامیدی در سالن امتحان نشسته و به ساعت خیره شده باشید، امتحان‌ها ساده‌تر نمی‌شوند.


بیشتر دانشجوها با این احساس آشنا هستند؛ سر جایتان می‌نشینید تا امتحان بدهید و احساس  می‌کنید ضربان قلبتان بالا می‌رود و دچار  دل‌پیچه می‌شوید. تعاریف و فرمول‌ها را در ذهنتان مرور می‌کنید، یک‌نفس عمیق می‌کشید و قلمتان را با دستی لرزان برمی‌دارید.


این متن با عنوان «هیولا امتحان» که به قلم محمدرضا حسین‌پور در هفته‌نامه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی دانشجویی به نام «درددل» که رویکردی فرهنگی و اجتماعی دارد و در سال پنجم، دوره جدید، شماره 109 آن منتشر شده است.


در ادامه این مطلب را می خوانید:


حالا اگر ناگهان ذهنتان خالی شود چه؟ اگر احساس کردید دارید از هوش می‌روید چطور؟ این احساس‌ها برایتان آشناست؟ اگر چنین است پس تجربه‌ی استرس امتحان رادارید، نوعی اضطراب که قبل از امتحان ایجاد  می‌شود. با ما همراه باشید برای یادگیری مهارت‌های مقابله با اضطراب امتحان. آماده‌سازی برای امتحان بهترین شیوه برای کاهش اضطراب امتحان آماده‌سازی است.


برنامه‌ریزی درسی مناسب از ابتدای ترم تحصیلی از انباشته شدن مطالب برای شب امتحان و درنتیجه اضطراب می‌کاهد.


چراکه مطالعه انفجاری (شب امتحانی) دروس موجب افزایش اضطراب می‌شود. اگر هم وقت‌کافی برای تمام مطالب ندارید به‌جای مطالعه سرسری تمام جزوه یا کتاب به مطالعه عمقی بخش‌های مهم‌تر بپردازید.


عدم استفاده از شیوه تک‌درسی هنگام برنامه‌ریزی برای مطالعه درس‌ها باید توجه داشت که از شیوه تک‌درسی استفاده نشود، زیرا نه‌تنها شمارا زود خسته و بی‌حوصله می‌کند، بلکه سطح یادگیری‌تان را نیز کاهش می‌دهد. به‌جای این شیوه بهتر است مطالعه سه، چهار درس را در برنامه روزانه خود بگنجانید.


هر چه تنوع در زمان‌بندی درس‌ها بیشتر باشد، نتیجه بهتری نیز دریافت خواهید کرد. همچنین باید به‌تناسب بین درس‌های انتخابی نیز توجه کنید. تغذیه‌ی سالم داشته باشید، قرار است ساعات طولانی مشغول درس و مطالعه باشید، پس مهم است که سالم باشید و انرژی بدن و مغزتان را حفظ کنید. قبل از مطالعه، یک میان وعده‌ پرپروتئین و کم‌چرب مثل ماست یونانی، جوجه‌کباب یا یک‌تکه پنیر پیتزای کم‌چرب بخورید. این میا ن وعده‌ها به شما انرژی لازم را می‌دهند تا بدون احساس گرسنگی یا افت انرژی، روی درستان تمرکز کنید.


همچنین باید بدنتان آب کافی داشته باشد تا سرحال باشید و دچار خستگی نشوید، پس سعی کنید روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید. ساعات مشخصی برای مطالعه داشته باشید ساعات مشخصی برای درس خواندن داشته باشید. اگر طبق یک برنامه منظم ساعات مطالعه خود را نوشته و طبق آن زمان مطالعه کنید، میزان یادگیری شما بیشتر می‌شود. خواب مناسب داشته باشید برای ساعت خواب که از اهمیت بالایی برخوردار است، برنامه‌ریزی کنید.


دانشجویان در شب‌های امتحان باید حداقل بین ۶ تا ۷ ساعت بخوابند زیرا شب‌بیداری استرس و اضطراب را بیشتر می‌کند و تمرکز ذهن را از بین می‌برد  و باعث می‌شود که میزان یادگیری در کوتاه‌مدت کاهش یابد.


علاوه بر آن باید صبحانه را قبل از طلوع آفتاب مصرف کنند. پرهیز از اضطراب‌های متفرقه مثلاً شب امتحان مسابقات فوتبال را دنبال نکنید. اگر امتحان قبلی رضایت‌بخش نبوده است، به آن نیندیشید و تحلیل امتحان قبلی را به فرصت مناسب خودش موکول کنید. امتحان دادن را تمرین کنید همان اندازه که مطالعه و مرور کردن اهمیت دارد، بهترین شیوه‌ آماده شدن برای امتحان، تمرین کردن است.


با پیدا کردن سؤالات از پیش تعیین نشده و نوشت نشان، امتحان تمرینیِ خودتان را خلق کنید. خیلی از اساتید هم معمولاً یک آزمون تمرینی یا لینکی از آزمون‌های پیشین را به‌طور آنلاین در اختیار دانشجوها قرار می‌دهند که می‌توانید از آن‌ها هم بهره ببرید. تمرکز کنید راهکارهای زیر می‌توانند شمارا در جهت حفظ تمرکز و کاهش حواس‌پرتی یاری دهند: سروصدای محیط شلوغ بودن اتاق و میز مطالعه از عوامل بیرونی اختلال تمرکز می‌باشند.


سعی کنید حتی‌الامکان در محیط آرام و ساکت مطالعه نموده و میزومحل مطالعه خود را تمیز و مرتب کنید. گاهی در حین مطالعه یادتان می‌آید که باید به دوستتان تلفن کنید و یا کار دیگری انجام دهید این موضوع باعث کاهش تمرکز شما می‌شود یک‌راه حل برای کاهش این‌گونه عوامل درونی این است که هنگام مطالعه یک دفترچه یادداشت کنار خود بگذارید تا اگر چیزی به ذهنتان رسید و فکرتان را مشغول کرد آن را یادداشت کنید و ذهن خود را از آن موضوع آزاد سازید. وقتی متوجه می‌شوید که روی موضوع موردمطالعه تمرکز ندارید و حواستان پرت شده به خودتان بگویید اینجا باش.


 توجه خود را به‌سوی موضوع برگردانید و حتی‌الامکان این حالت را حفظ کنید. هر بار که متوجه شدید حواستان متوجه چیزی غیر از موضوع موردنظر شده این عبارت کوتاه را تکرار و بر روی هدف اصلی متمرکز شوید هر چه بر این روش مداومت بیشتری داشته باشید احتمالاً روزهای بعد کمتر مجبور خواهید شد این عبارت را تکرار کنید. زمان امتحان زمان امتحان دادن ابتدا سؤالات را به‌طور اجمالی و مختصر بخوانید و ابتدا به سوا لاتی که احساس می‌کنید واقعاً مسلط هستید جواب بدهید.


زمان خود را مدیریت کنید برای هر سؤال امتحانی طبق زمان تعیین‌شده وقت بگذارید. در جلسه امتحان اگر استرس داشتید مقداری آب بنوشید. چشم‌ها را به مدت چند ثانیه ببندید و چندین بار نفس عمیق بکشید. طرز نشستن شما سر جلسه امتحان مهم است. برخی افراد به‌سوی برگه خم می‌شوند و خستگی خود را دوچندان می‌کنند.


از مشاور دانشگاه کمک بگیرید همان‌طور که سالم نگه‌داشتن جسم مهم است، باید به فکر حفظ سلامت ذهن و روانتان نیز باشید. اگر دچار اضطراب امتحان هستید، خیلی خوب است که به مرکز مشاوره‌ی دانشگاهتان مراجعه و با یک فرد مناسب گفت‌وگو کنید.


 مشاوران دانشگاه می‌توانند به شما کمک کنند تا برای امتحان پایا‌ن‌ترم برنامه‌ریزی خوبی داشته باشید. بیشتر مشاوران دانشگاه را می‌توانید هرزمانی که نیاز دارید ملاقات کنید، چه یک‌بار در هفته یا فقط پیش از امتحان میان‌ترم یا پایان‌ترم.


انتهای پیام/4107/4108/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر