صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۲ - ۱۹ دی ۱۳۹۷
رئیس بنیاد سعدی خبر داد:

برگزاری اولین دوره زمستانی دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی

رئیس بنیاد سعدی از برگزاری اولین دوره زمستانی دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی خبر داد.
کد خبر : 350855

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نشست خبری «هشتاد و ششمین دوره دانش‌افزایی زبان فارسی بنیاد سعدی» پیش از ظهر امروز در محل این بنیاد برگزار شد.


در این نشست با حضور غلامعلی حدادعادل رئیس بنیاد سعدی و معاونان و مدیران این بنیاد علمی فرهنگی، جزئیات «نخستین مدرسه زمستانی دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی» تشریح شد. این دوره قرار است از 22 دی ماه جاری با حضور بیش از 40 فارسی‌آموز از کشورهایی همچون آلمان، روسیه، ژاپن، ایتالیا، فرانسه، دانمارک، آرژانتین، هند، لبنان، صربستان، آلبانی، گرجستان و بلاروس به مدت سه هفته در بنیاد سعدی برگزار شود.


حدادعادل در ابتدای این نشست گفت:در هفت سالی که از تأسیس بنیاد سعدی گذشته است، این بنیاد توانسته با کمک رسانه‌ها هم در داخل کشور و هم در خارج از کشور، آموزش زبان فارسی را به‌عنوان زبان دوم و بر پایه دانش تخصصی آموزش زبان پیش ببرد. بنیاد سعدی با وجود مشکلات زیادی که از نظر بودجه داشت، خوشبختانه در امر گسترش زبان فارسی در جهان توفیقاتی داشته است.



وی با اعلام این که «نخستین مدرسه زمستانی دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی» بیست و دوم ماه جاری در بنیاد سعدی آغاز خواهد شد اظهار کرد: تاکنون بیش از بیست دوره دانش‌افزایی برگزار کرده‌ایم اما برای اولین بار است که این دوره‌ها را در فصل زمستان برگزار می‌کنیم.


رئیس بنیاد سعدی با اشاره به این که فعالیت‌های بنیاد سعدی حول چند محور صورت می‌گیردگ فت: تألیف انواع کتاب آموزش زبان فارسی یکی از این برنامه‌هاست. ما در یک برنامه درازمدت، تألیف 70 عنوان کتاب درسی را پیش‌بینی کرده‌ایم. تاکنون از این 70 عنوان کتاب، تألیف حدود 15 کتاب چاپ شده و در کشورهای مختلف توزیع و در خیلی از کشورها هم در کلاس‌ها توزیع شده است. یکی از این کتاب‌ها، کتابی است به‌ نام «گام اول» است که به صورت دو زبانه تدوین شده است. این کتاب به 11 زبان مهم دنیا ترجمه و تکثیر شده و استفاده می‌شود.


 وی افزود: در کنار فعالیت برای تألیف کتاب، فعالیت وسیعی را هم برای آموزش زبان فارسی در فضای مجازی آغاز کرده‌ایم. برخی از برنامه‌ها در حال اجرا است و برخی دیگر هم در دست تکمیل است. یک استودیوی کوچک در محل بنیاد سعدی ایجاد شده که مدرسان به‌صورت برخط از طریق فضای مجازی و اینترنت، زبان فارسی را آموزش می‌دهند، اشکالات دانشجویان را برطرف کرده و با فارسی‌آموزها ارتباط برقرار می‌کنند.



حدادعادل برگزاری دوره‌های تربیت مدرس را از دیگر برنامه‌های بنیاد سعدی دانست و گفت: ما از ابتدای تأسیس بنیاد سعدی تا کنون 70 دوره تربیت مدرس زبان فارسی برگزار کرده‌ایم. متقاضیان حضور در این دوره‌ها می‌بایست حداقل دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته‌هایی همچون زبان و ادبیات فارسی، زبان‌شناسی و یا آموزش یکی از زبان‌های خارجی را داشته باشند.


وی افزود: در کنار تربیت مدرس، فعالیت‌هایی برای دانش‌افزایی فارسی‌آموزها داریم. این فارسی‌آموزها می‌توانند مدرسان یا دانشجویان باشند. دوره‌های آموزشی بنیاد سعدی شامل دوره‌های کوتاه‌مدت یک‌هفته‌ای، دو هفته‌ای و یک‌ماهه است و اولین دوره زمستانی که از شنبه هفته آینده آغاز می‌شود، تقریباً یک دوره یک‌ماهه است.


رئیس بنیاد سعدی با اشاره به این که تاکنون با 30 دانشگاه‌ها و مؤسسه داخلی و خارجی که در امر آموزش زبان فارسی فعالیت می‌کنند، تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده‌ایم گفت: دو هفته پیش پنجمین گردهمایی سالانه مؤسسات فعال در آموزش زبان فارسی در جهان توسط بنیاد سعدی به میزبانی جامعة‌المصطفی قم برگزار شد.



حدادعادل تدوین استانداردهای آموزش زبان فارسی به عنوان زبان دوم و طراحی آزمون‌های استاندارد را یکی دیگر از فعالیت های بنیاد سعدی دانست و افزود:آموزش زبان مخصوصاً به‌عنوان زبان دوم حتماً باید با استاندارد همراه باشد. مثلاً  در زبان انگلیسی ما معیاری همچون نمره تافل داریم. می دانیم هر کس که ادعای یادگیری زبان دارد باید یک گواهی داشته باشد که در چه حدی مهارت دارد.


حدادعادل در ادامه گفت:هر فرد یا مؤسسه‌ای هم که به دنبال به کارگیری یک فرد زبان‌دان است، باید شرط استاندارد خودش را بیان کند.بنیاد سعدی این استاندارد را برای یادگیری زبان فارسی نیز تعریف کرده است. برگزاری آزمون‌های زبان فارسی مطابق استاندارد و آئین‌نامه خاص هم از دیگر وظایفی است که مطابق اساس‌نامه به بنیاد سعدی داده شده است. این موضوع در تابستان 1397 در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد. شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای تعیین مرز فعالیت بنیاد سعدی و وزارت علوم و تحقیقات و فناوری برای پذیرش دانشجویان خارجی داشت که اخیراً از طرف رئیس جمهور امضا و به وزارتخانه‌ها ابلاغ شد.


در ادامه معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی نیز توضیحاتی را درباره دوره زمستانی دانش‌افزایی زبان فارسی بیان کرد. رضا‌مراد صحرایی در این باره گفت: به‌عنوان تجربه اول بنیاد سعدی در راه‌اندازی مدرسه زمستانی،ما مهمانانی از حدود 20 کشور جهان خواهیم داشت. البته از بیشتر کشورها یک نفر حضور پیدا کرده است چون هزینه حضور دراین مدرسه زمستانی به عهده  شرکت‌کنندگان است.



وی در ادامه گفت: این هم یک نکته کلیدی است که هزینه حضور در این دوره به عهده شرکت‌کنندگان است. ما از دانشگاه‌ها و مؤسسات و جاهایی که در سراسر دنیا ارتباط داشتیم، دعوت کردیم. فعلاً 31 داوطلب از 20 کشور پذیرفته شده‌اند. جوان‌ترین داوطلب 19 ساله است و مسن‌ترین آن‌ها 67 سال سن دارد. 13 نفر از متقاضیان مرد و 18 نفر زن هستند از بین آنها پنج نفر دارای مدرک دکتری، 6 نفر کارشناسی ارشد و 19 نفر مدرک لیسانس دارند، یک نفر هم فوق دیپلم است. ثبت‌نام این دوره از 25 مهر شروع شد و تا 3 دی ادامه داشت.امیدواریم باتوجه به شناختی که از دوره‌های قبلی داشتیم، به‌عنوان اولین تجربه مدرسه زمستانی تجربه خوب و موفقی بشود.


در انتهای این نشست از خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای که در سال‌های اخیر با بنیاد سعدی همکاری داشته‌اند تقدیر به عمل آمد.


انتهای پیام/

ارسال نظر