دولت اختیارات بیشتری به استانها واگذار کند/ دوری دولت از شعار
سیدمهدی مقدسی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا بیان کرد: تمرکززدایی در اختیارات و تصمیمات ازجمله اقداماتی است که دولت باید بهسرعت آن را انجام دهد، در سیاستهای کلی ابلاغی در برنامه ششم و اسناد بالادستی دولت باید کوچک شود، اکنون بدنه دولت خیلی متورم است و مغز دولت تناسبی با این بدن و کشش این همه حجم ندارد و دولت باید با این اعتقاد به سمت کوچکسازی حرکت کند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این عارضه باعث شده بخش قابلتوجهی از اعتبارات و درآمدهای کشور صرف امور جاری کشور شود که در نظام بودجهریزی یک آفت محسوب میشود.
وی افزود: سالهای گذشته واگذاری اختیارات به مراکز استانها با کندی انجامشده که ناکافی است. به عبارتی تا زمانی که دولت در مسیر کوچکسازی به هدف خود برسد، باید اختیارات استانداران بهعنوان نمایندگان دولت و مدیران استانی افزایش پیدا کند، سالهای گذشته شعارهایی دادهشده که استانداران باید اختیاراتی داشته باشند، گاهی اوقات هم اختیاراتی تفویض شده اما هنوز همه اختیارات در پایتخت متمرکز است.
مقدسی با بیان اینکه برای کوچکترین کارها باید از مرکز کسب تکلیف کرد، خاطرنشان کرد: این روند باعث میشود تصمیمات مجدداً برای نهایی شدن در پایتخت مورد بازبینی قرار گیرد و این هم یک انحراف در سیاستهای کلی است.
مقدسی خاطرنشان کرد: بنده بهعنوان فردی که تجربه اجرایی دارم و اکنون نیز در قامت یک قانونگذار فعالیت دارم، اعتقاد دارم اختیارات استانداران باید دو برابر اختیار فعلی باشد، اختیارات مدیران کل استان نیز باید افزایش پیدا کند بهعنوانمثال در ستاد اقتصاد مقاومتی و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بهدلیل نبود اختیارات کافی در استانها، مصوبات این دو ستاد برای نهاییشدن به تهران ارسال میشود و یا استانداران در استانهای مرزی برای صادرات و واردات کالا نمیتوانند تصمیمات آنچنانی بگیرند.
تفویض اختیارها کافی نیست
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: شاید دولتیان بگویند که سالهای گذشته اختیاراتی را واگذار کردهایم در پاسخ به آنها میگویم شاید تفویض اختیاراتی انجامشده اما کافی نیست و تا رسیدن به جایگاه مطلوب خیلی فاصله داریم، برای تمرکززدایی به معنای واقعی که اثربخشی و نتیجه آن را ببینیم باید از اختیارات در مرکز کاسته و به مراکز استانها افزود تا استانداران با فراغ بال بتوانند به مشکلات مختلف ورود کنند.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در بخش اشتغال پایدار روستایی وامی که توسط دستگاههای حمایتی ازجمله بهزیستی و کمیته امداد به درخواستکنندگان پرداخت میشود، تأیید این وام باید به مرکز بیاید که اشتباه محض است. به نظرم باید به استانها اختیار داده شود تا استانداران بتوانند در مرکز استان رقمهای ناچیزی که بهعنوان وام به یک مددجو پرداخت میشود را مدیریت کنند.
نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی افزود: انتظار داریم که دولت از شعار دست بردارد و اختیارات بیشتری را واگذار کند و اگر این وضع به همین منوال پیش رود و دولت خود را کوچک نکند، توانایی اجرای پروژههای عمرانی را نخواهد داشت و هر آنچه بهعنوان درآمد دارد باید بهعنوان حقوق پرداخت کند.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/