صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۵ - ۱۶ دی ۱۳۹۷
نماینده ایذه در گفتگو با آنا:

سیستم فعلی توزیع یارانه‌ها با افزایش اختیارات استانی اجرا شود

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر سیستم فعلی توزیع یارانه‌ها با افزایش اختیارات استانی اجرا شود، دارای نتایج بهتری خواهد بود.
کد خبر : 350027

هدایت‌الله خادمی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در خصوص طرح موضوع یارانه‌های استانی در بودجه سال 98 اظهار کرد: بنده با کلیات موضوع یارانه نقدی مخالف هستم؛ چراکه معتقدم ایران کشور ثروتمندی است و هفت درصد منابع دنیا را در اختیار دارد؛ بنابراین کشور ما نباید چند میلیون نفر زیر خط فقر داشته باشد که در ادامه مجبور شویم یارانه توزیع کنیم، یارانه آن هم با چنین مقدار کمی موجب می‌شود که مردم به حداقل‌ها و زندگی حداقلی قانع شوند.


مزایا و معایب استانی‌کردن یارانه‌ها


وی ادامه داد: استانی‌کردن یارانه‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارد، از مضرات آن می‌توان به این امر اشاره کرد که تاکنون یارانه به‌‌صورت عادلانه در کل کشور توزیع می‌شد و حرف و حدیثی در آن نبود و همه استان‌ها به‌صورت یکسان می‌گرفتند؛ اما با استانی‌شدن یارانه‌ها این موضوع با چالش‌های زیادی روبه‌رو خواهد شد.


نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی افزود: مزیت استانی‌کردن یارانه‌ها، افزایش دسترسی به اطلاعات است. در توزیع یارانه‌ها برخی از مردم و خانواده‌ها بی‌دلیل حذف شده‌اند و در مرکز نیز امکان اصلاح وجود ندارد؛ اما این مشکل در مرکز استان بسیار راحت‌تر برطرف می‌شود، از طرفی با واگذارشدن یارانه‌ها به استان‌ها، به‌دلیل اینکه در استان‌ها ارتباطات و دسترسی مردم به مسئولان بیشتر است، شاید اتفاقاتی مانند سوءاستفاده از ارتباطات فامیلی و آشنایی به وجود بیاید؛ چراکه مسئولان در استان راحت‌تر تحت فشار و رودربایستی قرار می‌گیرند و امکان بخشی‌نگری شدن زیاد است و شاید خیلی نتوان با سیستم مدون و درستی اطلاعات خانوارها را پیگیری کرد.


خادمی درخصوص اینکه برخی شاخص‌ها مانند پرآبی، خشک‌بودن یا نبودن استان در استانی‌کردن یارانه‌ها در نظر گرفته شده که  به عقیده بسیاری از کارشناسان غیرمنطقی است، تصریح کرد: هنوز هم تصمیمی در این زمینه گرفته نشده است. اگر شاخص‌ها را اینگونه تعریف کنیم مشکلات و حاشیه‌های زیادی به وجود می‌آید که جمع و برطرف‌کردن آنها بسیار سخت خواهد شد.


عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: معتقدم اگر سیستم مدون و مرکزی یارانه‌ها مانند آنچه تاکنون انجام شده است، البته با افزایش اختیارات استانی اجرا می‌شد، بهتر بود، یعنی یارانه همچنان مانند سابق با محور تهران باشد؛ اما اختیاراتی را به استان‌ها بدهند که اگر کسی محتاج است و در دهک‌های پایین قرار دارد؛ اما از یارانه جا مانده یا بی‌دلیل حذف شده است، خودش بتواند از مرکز استان راحت‌تر موضوع را پیگیری کند و دسترسی راحت‌تری به مسئولان مربوطه داشته باشد نه اینکه مانند شرایط کنونی نداند از کجا باید این مشکل را پیگیری کند.


مسئولان و دولت باید ریشه‌کنی فقر را مدنظر قرار دهند


نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی درخصوص موضوعی که در استانی شدن یارانه‌ها مطرح شده و شایعه شده که ملاک میزان یارانه استان‌ها بر اساس شرایط مرکز استان است و شهرستان‌ها مغفول مانده‌اند، اظهار کرد: اگر اینگونه باشد مطمئناً دوباره یک‌سری حاشیه‌ها ایجاد خواهد شد؛ البته باز هم می‌گویم، به نظرم اصل یارانه مشکل دارد چه برسد به اینکه بخواهیم به آن شاخ و برگ هم بدهیم. مسئولان و دولت باید ریشه‌کنی فقر را مدنظر قرار دهند، نباید به فقر عادت کرد؛ چراکه در این‌صورت دیگر کسی برای تولید تلاش نمی‌کند و برخی خانواده‌ها تنبل شده‌اند. در صورتی که اگر یارانه نبود خیلی از خانواده‌ها سعی می‌کردند از جای دیگری درآمد داشته باشند.


خادمی افزود: کشور ما یک درصد جمعیت دنیا را داراست؛ اما هفت درصد منابع دنیا را در اختیار دارد، اگر در کشور فساد اقتصادی نداشتیم و برنامه‌ریزی اقتصادی مدونی داشتیم، اکنون کره‌جنوبی بودیم، یک زمانی آرزوی کره‌جنوبی این بود که به ایران برسد. امیدواریم به خود بیاییم، جلسه بگذاریم، شور و مشورت کنیم و به سمت توسعه برویم. اکنون کشور تک‌محصولی مانده‌ایم و فقط خام‌فروشی می‌کنیم و همین امر موجب شده که در زمین آمریکا بازی کنیم و آمریکا هر زمان می‌خواهد به‌راحتی می‌تواند ما را تحریم کند.


عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: با انگیزه و قصد اصلاح می‌توان این فساد را از بین برد، اینگونه نیست که نتوان فساد را از بین برد، کشورهای دیگری هم بوده‌اند که فساد سیستماتیکی داشته‌اند؛ اما با شفاف‌سازی و برنامه‌ریزی موفق شده‌اند این فساد را از بین ببرند، نمونه بارز آن در ژاپن و چین است که با اجرای احکام سنگین برای مفسدان اقتصادی تا حد زیادی فساد در کشور خود را به صفر رسانده‌‌اند.


وی گفت: اگر قانون به‌درستی اجرا شود در کشور خودمان نیز تا حد زیادی فساد از بین خواهد رفت. ما در رفتارهای برخی مسئولان رده‌بالای کشورمان تناقض‌های اساسی می‌بینیم، در طول سه تا چهار دهه مسئولیت به نان و نوایی رسیده و فرزندانشان در آمریکا و اروپا زندگی می‌کنند و خود شخص هرسال در راهپیمایی‌ها شعار «مرگ بر آمریکا» سر می‌دهد و حتی حاضر نیست فرزند خودش در ایران زندگی و خدمت کند، این تناقض باید به‌طور کامل برطرف شود.


خادمی یادآور شد: در خوزستان که پایتحت نفتی کشور است، متأسفانه برخی بچه‌ها و فرزندان این مرز و بوم در مکان‌های نامناسب درس می‌خوانند، این فاجعه به‌دلیل نبود امکانات نیست؛ بلکه به دلیل فساد اقتصادی و سیستماتیک است، برخی در حال از بین‌بردن منابع در کشور هستند و پول حاصل از این منابع را نیز برای خانواده و فرزندانشان در خارج از کشور هزینه می‌کنند و حتی حاضر نمی‌شوند فرزندان خود را به ایران بازگردانند.


انتهای پیام/4103/4062/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر