صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۵ - ۱۵ دی ۱۳۹۷
کدخدایی:

ایرادات شورای نگهبان به لایحه CFT هنوز کامل رفع نشده است

سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد: فقط دو ایراد از ایراداتی که شورای نگهبان به لایحه CFT گرفته برطرف شده و مابقی ایرادها هنوز به قوت خود باقی است.
کد خبر : 349706

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، عباسعلی کدخدایی صبح امروز در نشست خبری به برخی مصوبات این شورا اشاره کرد و گفت: مصوبه اول طرح اصلاح قانون صدور چک بود و مصوبه دوم لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در همکاری‌های صلاحیت آزمایشگاهی آسیا-اقیانوسیه است.


وی ادامه داد: مصوبه سوم لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم بود که در جلسه روز ۲۸ آذر ۱۳۹۷ شورای نگهبان پس از بررسی‌های انجام‌شده به این نتیجه رسیده که دو ایراد مدنظر شورای نگهبان اصلاح شده است اما مابقی ایرادات همچنان به قوت خود باقی است. یعنی در بند یک نظر قبلی شورای نگهبان به جز ایراد مبنیاً بند ۳ سابق (بند 4 مصوبه فعلی) اصلاح شده اما سایر ایرادات این بند به قوت خود باقی است و همچنین سایر ایرادات قبلی شورای نگهبان به جز ایرادات ۲ و ۳ نظریه سابق، کماکان به قوت خود باقی است.


سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی مبارزه با تروریسم نیز گفت: لایحه CFT پس از اعمال اصلاحات توسط مجلس ارسال و در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت اما فقط دو ایراد از ایراداتی که شورا گرفته بود برطرف شده است و مابقی ایرادها هنوز به قوت خود باقی است.


کدخدایی درباره اصلاح قانون صدور چک تصریح کرد: با اصلاحاتی که در جلسه سیزدهم آبان  ۱۳۹۷ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، در جلسه ۲۳ آبان  ۱۳۹۷ شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به‌عمل آمده مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.


وی درباره لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در همکاری‌های تأیید صلاحیت آزمایشگاهی آسیا- اقیانوسیه، گفت: مصوب جلسه مورخ چهاردهم آبان ۱۳۹۷ مجلس شورای اسلامی در جلسه ۳۰ آبان ۱۳۹۷ شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نظر شورای نگهبان بر این است که در بند ۳-۴-۱ به منشور «اپلک» اشاره شده که این منشور به پیوست ارسال نشده است و پس از ارسال، اظهارنظر نهایی انجام خواهد شد. همچنین اجزای (ح)، (خ)، و (ذ) بند ۵-۲-۱ با توجه به تأکید بند یکم منشور اخلاقی که دولت‌ها را مکلف به اجرای مصوبات می‌کند، اشکال دارد و همچنین در بند ۱۶، تجویز تصمیم‌گیری نسبت به موضوعاتی که خلاف شرع باشد، واجد اشکال است.


سخنگوی شورای نگهبان طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را دیگر مصوبه این شورا عنوان کرد و افزود: با اصلاحاتی که در جلسه مورخ هفتم آذر ۱۳۹۷ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است؛ در جلسه ۲۱ آذر ۱۳۹۷ شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نظر شورای نگهبان این است که علی‌رغم اصلاح به‌عمل آمده، ایراد بند یک سابق این شورا کماکان به قوت خود باقی است و اصلاح انجام‌شده نافی قوانین و مقررات خلاف شرع قبل از انقلاب که تشخیص خلاف شرع بودن آن‌ها به عهده فقهای شورای نگهبان است، نیست. همچنین علی‌رغم اصلاح به‌عمل آمده، ایراد بند ۲ سابق این شورا کماکان به قوت خود باقی است.


کدخدایی درباره دیگر مصوبه این شورا یعنی طرح اصلاح قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور، گفت: مصوب جلسه چهاردهم آذر ۱۳۹۷ مجلس شورای اسلامی در جلسه ۲۸ آذر ماه ۱۳۹۷ شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مصوبه مغایر اصل ۵۲ قانون اساسی و نظریه تفسیری شماره ۲۸۷ مورخ ۱۷ خرداد ۱۳۷۴ شورای نگهبان شناخته شد، لذا در صورت لزوم متمم یا اصلاح بودجه باید از طریق لایحه دولت تهیه و ارسال شود.


سخنگوی شورای نگهبان در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره احتمال تغییر و تحولات در تأیید صلاحیت‌ها از سوی این شورا، گفت: هر آنچه را قانون‌گذار برای ما تعیین و تکلیف کند ما آماده هستیم که آن را اجرا کنیم و همچنین در اجرای سیاست‌های کلی انتخابات، انتظارمان از مجلس شورای اسلامی این بود که قانون انتخابات را اصلاح کند، زیرا قانون انتخابات نواقص زیادی دارد و دوباره از این تریبون اعلام می‌کنیم که ان‌شاءالله مجلس شورای اسلامی در این فرصت باقی‌مانده، قانون را به‌نحوی اصلاح کند که وجود برخی مشکلات رفع شود.


کدخدایی در پاسخ به این پرسش که دایره مصونیت نمایندگان مجلس تا کجاست، تصریح کرد: اصل 86 دایره مصونیت نمایندگان مجلس را مشخص می‌کند و براساس اصل 86 قانون اساسی است که از هیأت نظارت بر عملکرد نمایندگان انتظار داریم تا بر رفتار نمایندگان نظارت داشته باشد و کمی جدی‌تر به این موضوع ورود پیدا کند.


وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که شما در یکی از گفتگو‌های خود وجود هرگونه رد صلاحیت‌ در انتخابات ریاست جمهوری 1392 را تأیید نکرده‌اید و اعلام کردید که مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رد صلاحیت نشده است، گفت: من فقط موضوع حقوقی را مطرح کردم و انتظار داشتم حقوقی‌ها از ما ایراد بگیرند و نه سیاسی‌ها و همچنین در قانون انتخابات ریاست جمهوری، شورا نگهبان فقط مکلف است اسامی واجدان شرایط را به وزارت کشور اعلام کند نه چیز دیگری.


سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص اینکه حضور همزمان آیت‌الله صادق آملی لاریجانی به‌عنوان عضو فقهای شورای نگهبان و ریاست او بر مجمع تشخیص مصلحت نظام، خللی در انجام این دو مأموریت ایجاد نمی‌کند، گفت: عضو فقهای شورای نگهبان بودن فقط به حیث فقیه بودن در شوراست، لذا اعضا می‌توانند به عنوان عضو مجمع در موارد اختلافی هم حاضر باشند و این موضوع سابقه هم داشته و مرحوم آیت‌الله شاهرودی هم این گونه بوده‌اند.


سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این پرسش که اخیراً یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام کرده بود شورای نگهبان برای تأیید صلاحیت پول دریافت می‌کند و شما هم نسبت به اظهارنظر این نماینده شکایتی را داشته‌اید، گفت: پس از اظهارنظر این نماینده از هیأت نظارت درخواست کردیم این موضوع را بررسی کند اما تاکنون هیچ پاسخی و گزارش نسبت به این موضوع به ما اعلام نشده است و در این راستا کاملاً از اینکه این نماینده مدارکی به هیأت نظارت ارائه داده است، بی خبریم؛  البته ضرورتی نمی‌بینیم که ما بخواهیم با این نماینده جلسه‌ای داشته باشیم و تنها انتظار داریم که هیأت نظارت بر نمایندگان مجلس شورای اسلامی شکایتی که درباره این ادعا داشته‌ایم را بررسی کند.


وی در پاسخ به پرسشی درباره وجود ضعف در سازوکارهای موجود در تأیید و صلاحیت‌ها با توجه به انتشار فیلم‌هایی از رفتار نمایندگان در فضای مجازی، گفت: ابزار‌های نظارتی شورای نگهبان حداقلی است و ما به حداقل‌ها اکتفا می‌کنیم و بیشتر از این نیازمند یک قانون جامع انتخابات و سایر ابزارها مانند توسعه احزاب هستیم البته اگر ما را متهم به زیاده‌طلبی و نظارت استصوابی نکنند.


سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ پرسشی در خصوص استانی‌شدن انتخابات، گفت: ما نسبت به تمام مصوبات مجلس اظهارنظر نمی‌کنیم و تنها در آنجایی که از ما بخواهند و یا اینکه لازم باشد، اظهارنظر می‌کنیم و اینکه گفته‌اند نظر شورای نگهبان نسبت به استانی‌شدن انتخابات مثبت است، لزوماً نظر شورا نیست، زیرا نظر رسمی تنها بعد از بررسی مصوبات ارسالی مجلس اعلام می‌شود.


وی درباره تأیید لایحه موافقت‌نامه پاریس توسط شورای نگهبان، گفت: هر زمان که این لایحه به شورای نگهبان ارسال شود درباره آن اعلام نظر می‌کنیم.


کدخدایی در پاسخ به سوالی درباره ارسال لایحه بودجه 98 با تأخیر 20 روزه و احتمال اینکه ممکن است در روند بررسی آن در شورای نگهبان مشکلی ایجاد شود، گفت: شورای نگهبان در سال‌های گذشته همزمان با بررسی بودجه در مجلس شورای اسلامی و البته غیررسمی، مصوبات را بررسی می‌کرد تا بتواند به‌راحتی قادر باشد وقتی لایحه بودجه به شورا نگهبان ارسال شد، اعلام نظر کند و ما همین اقدام را هم امسال انجام می‌دهیم.


وی در پایان این نشست در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در فضای مجازی سخنانی درباره فتنه 98 به او نسبت داده شده است، گفت:‌ من درباره فتنه ۹۸ هیچ صحبتی تا به امروز انجام نداده‌ام و تنها این افراد سیاسی بودند که در این باره اظهارنظر کردند اما متأسفانه این سخنان را به من نسبت داده‌اند.


انتهای پیام/4079/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر