صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۰ - ۱۲ دی ۱۳۹۷
رحیمی:

طرح تحول سلامت، باعث تضاد طبقاتی در جامعه بهداشت و درمان شد

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بنای مدیریت سلامت در این 6 ساله غلط بوده و ادامه این روند نیز اشتباه دیگری است.
کد خبر : 349032

علیرضا رحیمی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشجویی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، گفت: طرح تحول سلامت، ساختاری را در وزارت بهداشت ایجاد کرد که ربطی به این وزیر و یا وزیر بعدی ندارد. متأسفانه این طرح چند ایراد عمده دارد: اول این‌که اختلاف فاحشی را بین درآمد پزشکان و سایر افراد در رشته‌های علوم پزشکی ایجاد کرده و عملاً یک پزشک‌سالاری مضاعف به‌وجود آورده است. نکته دوم این‌که، طرحی به گستردگی طرح تحول سلامت باید یک مبنای مالی مشخص در تخصیص اعتبارات داشته باشد. وقتی مدخل و منشأ تأمین مالی نامعلوم بوده و دقیقاً مشخص نیست در کجا صرف شده است؛ باعث ایجاد مشکل در  زیر‌ساخت‌های سلامت کشور مثل شبکه‌های بهداشت و ساختارهای بیمه‌ای می‌شود، پس ادامه دادن این روند مطمئناً با مشکل روبرو خواهد شد و عملاً قابلیت اجرایی ندارد.


وی در ادامه افزود: وقتی شخص وزیر بهداشت، بر‌ روی اجرای طرح تحول سلامت با وجود نقص‌های فراوان، پافشاری می‌کند، نمی‌توان اتفاقات میمون و مبارکی را با اجرای این طرح انتظار داشت.


دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: استیضاح یعنی توضیح خواستن و دولت در خصوص وزیر بهداشت، توضیحی به مجلس نداده است. با رفتن وزیر بهداشت، اتفاق خاصی رخ نخواهد داد. در حال حاضر با نگاه به وضعیت بهداشت و درمان و مجموعه‌های علوم پزشکی، با وجود این‌که عملاً تحریم‌های دارویی شروع نشده است امّا وضعیت دارو نسبت به قبل خیلی بدتر شده و این ریشه در نقصان ساختار مدیریت سلامت کشور دارد. به دانشگاه‌ها عوض طلب‌شان اوراق بهادار داده شد و شرکت‌های دارویی حاضر نبودند تا دارویشان را با اوراق معاوضه کنند. این دولت، حتی درآمد دانشگاه‌ها را به خزانه دولت ریخت و مسلماً این اقدامات مشکلات بازار دارو و مشکلات تجهیزات پزشکی را به همراه داشت. مدیریت سلامت در این 6 سال غلط بوده و ادامه دادن این روند هم اشتباه دیگری است.


وی در ادامه افزود: به عنوان کسی که در این زمینه مشغول کار و تحصیل می‌باشد، عرض می‌کنم، وقتی دست پزشکان، داروسازان و جامعه پزشکی را در هزینه‌های درمان بیماران بدون هیچ مانع، باز می‌گذارید، هر اعتباری هم تخصیص داده شود، در این حوزه سیری ناپذیر خواهد بود. بخش عمده‌ای از اعتبارات به جیب برخی پزشکان رفته است. توجیه قاضی زاده هاشمی این بود که اگر دست پزشکان را باز نگذاریم، رانت افزایش می‌یابد.


رحیمی تصریح کرد: بیماران از بسیاری از مناطق کشور به بیمارستان‌های شهر شیراز به‌خصوص بیمارستان نمازی و قدیری مراجعه می‌کنند. امکانات شبکه سلامت و بیمارستان‌های سطح کشور کم است. دولت باید این بیمارستان‌ها و مراکز را تجهیز کند و تدبیری بیندیشد تا از تراکم بیمار در کلان‌شهرها کاسته شود و تمرکز بیشتری بر تجهیزات پزشکی و دارویی داشته باشد تا در صورت هرگونه تحریم نیز، از لحاظ تأمین دارو دچار مشکل نشویم. اما در عمل چنین چیزی دیده نشده است.


وی ادامه داد: از مثال‌های هدر‌رفت اعتبارات وزارت بهداشت، می‌توان به جشنواره‌های سلامت اشاره کرد که خروجی مطلوبی ندارد امّا هزینه‌های بسیاری صرف برگزاری آن می‌گردد. گویا عده‌ای بر‌سر این خوان گسترده نشسته‌اند چراکه عملاً این جشنواره‌ها و طرح‌ها هیچ تأثیری در اعتلای فرهنگ دانشگاه و دانشجو ندارد.


دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پایان سخنان خود گفت: به نظر بنده، اشکال به شخص وزیر بهداشت در اولویت‌بندیِ تخصیص این اعتبارات، وارد است. زمین خوردن هر دولت در جمهوری اسلامی، زمین خوردن نظام است. هیچ فرد دلسوزی دوست ندارد که دولتی در نظام جمهوری اسلامی زمین بخورد. طرح تحول سلامت می‌توانست بسیار مفید باشد امّا تحقق آن در صورتی بود که اعتبارات درست هزینه می‌شد لیکن کار دست کاردان نبود. امیدواریم دولت در انتخاب وزیر بهداشت بعدی در انتخاب خود دقت بیشتری داشته باشد.


انتهای پیام/ 4107/
 


انتهای پیام/

برچسب ها: طرح تحول سلامت
ارسال نظر