صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

 انصراف پی در پی کارگردانان از حضور در جشنواره فیلم فجر

سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر امسال شاهد حضور کارگردانان فیلم اولی و همین طور انصراف فیلم‌های مورد توجهی خواهد بود که بر رونق جشنواره می‌توانست کمک کند.
کد خبر : 348666

به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، با توجه به رسانه‌ای شدن اسامی فیلم‌های بخش نگاه نو و دیگر کارگردان‌ها که فیلم‌هایشان را برای حضور در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر فرستاده و ثبت نام کرده‌اند  مخاطبان اینگونه متصور شدند که با جشنواره‌ای پررونق روبرو شوند اما انصراف‌های پی در پی کارگردانان این تصور را مختل کرد. در چند روز اخیر شاهد بعضی انصراف‌ها را نسبت به حضور فیلم‌ها در جشنواره سی و هفتم جشنواره فیلم فجر هستیم فیلم‌هایی از کارگردان‌هایی که به‌واسطه آن شاید در دوره‌های قبل حضوری پررنگ و حتی فیلم‌هایشان در حوزه‌های مختلف کاندید شده بودند.


هر فیلمی با حضور در جشنواره فیلم فجر فرصت دیده شدن دارد و به بوته نقد سپردن است و اینجاست که کارگردان‌ها برای رساندن فیلمشان و یا انتخاب فیلم‌هایشان رقابت دارند. آن‌طور که مشخص هست هر کارگردانی در هنگام ثبت‌نام برای حضور و دیده شدن فیلمش در جشنواره فجر تلاش می‌کند و این ثبت نام و قرعه از سوی هیئت داوران خود روسه‌ای دارد که اگر فیلم به آن دوره از جشنواره برسد موفقیت دیده شدنش چند برابر خواهد شد.


البته از هنگام ثبت نام تا زمان انتخاب و رسانه‌ای کردن اسامی فیلم‌ها، کارگردانان می‌توانند یا از حضور در جشنواره انصراف دهند . یا برای دیده شدن فیلم‌شان تلاش کنند  البته هیئت داوران می‌دانند که از ثبت نام تا زمان جشنواره اگر کارگردانی از حضور فیلمش در جشنواره انصراف دهد، جایگزین برای آن فیلم در نظر خواهد گرفت تا تعداد آمار رسیده به جشنواره به سطح ارزیابی خود برسد.


گاهی هم برخی فیلم‌ها ثبت نام می‌کنند اما بخاطر ناقص بودن نسخه فیلم تا روز اکران آن در جشنواره فرصت دارند و اگر تکمیل نشد از جشنواره کنار گذاشته می شود و آن فیلم‌هایی که جایگزین نمایش خواهند را وارد جشنواره خواهند کرد، البته با اعلام به کارگردان آن فیلم. بعضی فیلم‌ها هم که نسخه کامل آن در دوره قبل جشنواره نرسید برای حضور در این دوره ثبت نام کرده و قرار است نمایش داده شود.


به گفته داروغه‌زاده دبیر جشنواره فیلم فجر، اگر هیئت انتخاب سال قبل نسخه ناقص فیلم را دیده باشد و اکثریت اعضای هیئت انتخاب نیز این مسئله را تأیید کنند، سازندگان فیلم سال بعد این شانس را دارند که دوباره فیلم‌شان را برای نمایش به جشنواره ارائه کنند، چون سال گذشته فیلم شعله‌ور و امپراطور جهنم که پیش از آن به صورت ناقص برای هیئت انتخاب به نمایش درآمده بودند با تأیید نظر هیئت انتخاب در جشنواره شرکت کردند و پذیرفته شدند.


امسال اما طی دو روز گذشته انصراف فیلم‌هایی را از جشنواره شاهد هستیم که خود دلیل پررونق بودن جشنواره بودند.


ابتدا مسعود ده نمکی کارگردان «زندانی‌ها» انصراف خود را از حضور در جشنواره فجر اعلام کرد یعنی گفته بود که می‌خواهد این فیلم را زودتر اکران کند. وی گفته بود که تلاش ما بر این است که در اولین فرصت فیلم راهی اکران شود و در غیاب «زندانی‌ها» جوان‌تر‌های سینما فرصت حضور در بخش رقابتی جشنواره فجر را داشته باشند. این عدم حضور به معنی گلگی از کسی نیست فقط یک گام عملی است برای اکران فیلم برای عموم مردم.


فردای همان روز منوچهر هادی هم از حضور فیلم «رحمان ۱۴۰۰» در این دوره از جشنواره فیلم فجر انصراف داد. هادی در پست صفحه مجازی خودش ابتدا از پوستر فیلم رونمایی کرد و سپس از انصراف آن خبر داد. در پست هادی آمده است:‌ تهیه‌کننده و کارگردان فیلم رحمان ۱۴۰۰ با احترام به دبیر جشنواره و هیئت انتخاب فیلم‌ها تصمیم گرفتند که فیلم را از بخش مسابقه خارج کنند تا سر فرصت بتوانند مراحل فنی و پایانی کار را انجام دهند و فیلم را با دقت بیشتری برای اکران عمومی آماده کنند. 
 
حال به غیر از انصراف برخی فیلم‌ها برای بخش مسابقه فیلم‌هایی از فرزندان و آدم‌های سینمایی هستند که در بخش نگاه نو یعنی همان فیلم اولی‌ها می توان امیدوار بود که فیلم‌های جالبی را در جشنواره شاهد باشیم.


«پالتو» شتری به کارگردان: مهدی علی‌میرزایی، «جان‌دار» به کارگردانی حسین امیری‌دوماری ‌و پدرام پورامیری، «حمال طلا» ساخته تورج اصلانی، «دیدن این فیلم جرم است!» به کارگردانی رضا زهتابچیان، «روزهای نارنجی» به کارگردانی آرش لاهوتی، «زهر مار» به کارگردانی سیدجواد رضویان، «سونامی» به کارگردانی میلاد صدرعاملی، «مسخره باز» ساخته همایون غنی‌زاده، «معکوس» به کارگردانی پولاد کیمیایی و «یلدا» به کارگردانی مسعود بخشی از جمله فیلم‌های اولی هستند که به پشتوانه آدم‌های مهمی همچون کیمیایی و علی مصفا، سرتیپی، صدرعاملی و جواد نوروزبیگی فیلم اولشان را ساخته‌اند.


انتهای پیام/4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر