صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۷ - ۰۸ دی ۱۳۹۷
 معاون آستان قدس رضوی خبر داد:

تحول عظیم علمی کشور با احداث شهرک عالِم آل محمد(ص)

 معاون علمی آستان قدس رضوی گفت: شهرک علم و نوآوری عالِم آل محمد(ص) در جنوب شهر مشهد احداث می‌شود و می‌تواند تحول عظیمی در بخش علمی کشور ایجاد کند.
کد خبر : 347953

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد مهدی‌نژاد نوری در نشست احداث شهرک علم و نوآوری عالِم آل محمد(ص) گفت: از ظرفیت‌های نذر و وقف در حالی در آستان قدس برای توسعه فرهنگ و علم استفاده می‌شود که مبتنی بر دانش باشد.


وی با اشاره به‌اینکه پیش از این دانشگاه علوم انسانی رضوی، دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) و بنیاد پژوهش‌های امام رضا(ع) فعال بودند، ادامه داد: در کنار آن مجموعه فعالیت‌های زیادی با رویکرد اقتصاد مقاومتی و به‌سمت فعالیت‌های دانش‌بنیان صورت گرفته است.


معاون علمی آستان قدس رضوی با اذعان به‌اینکه محرومیت‌زدایی و دستگیری مستمندان از اهداف آستان قدس رضوی است، افزود: ایجاد این شهرک می‌تواند ظرفیتی برای کسب‌وکار برای دانشگاهیان و فارغ‌التحصیلان حوزه ایجاد کند.


مهدی‌نژاد نوری با اشاره به‌اینکه این شهرک مبتنی بر نگاه علمی است، تصریح کرد: تکریم زائر، ارتباطات بین‌المللی و افزایش علم روز متناسب با شرایط توسعه علمی کشور از موارد مهم و ضروری است که با نگاه آینده به آن توجه می‌شود و ضرورت‌هایی که جوامع در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی دارند را می‌توان در این شهرک جستجو کرد.


این مقام مسئول ادامه داد: نیازهای آینده باید تبیین شود و نباید در عسرت زمانی گرفتار شویم. با چنین نگاهی بحث تأسیس شهرک عالِم آل محمد(ص) در دستور کار قرار گرفت.


وی از اهداف و جهت‌گیری‌های احداث این شهرک گفت: ایجاد تحول در آموزش و پژوهش و حرکت به‌سمت اشتغال فعال با تکیه بر فرهنگ و علم از اهداف این طرح است. بزرگ‌ترین امتیازی که در مشهدالرضا(ع) هست، وجود حرم مطهر ثامن‌الحجج(ع) بوده و دانشی که برپا کردند باید در مبنای اصلی قرار گیرد، زیرا امام رضا(ع) معروف به عالِم آل محمد(ص) هستند و از این بعد شخصیت این امام بزرگوار کمتر بهره برده‌ایم. قرار است در این شهرک، آموزه‌های اسلامی و ایرانی وارد شود تا بتواند به‌عنوان الگو برای همه به‌کار گرفته شود.


مهدی‌نژاد نوری به بحث افزایش اشتغال برای فارغ‌التحصیلان دانشگاه اشاره کرده و ادامه داد: شاید پارک‌های علم و فناوری نقش فعالی داشته باشند اما باید به این موضوع فکر کنیم که ظرفیت خروجی دانشگاه‌ها بسیار بیشتر از آن است که بخواهیم تنها از ظرفیت این پارک‌ها استفاده کنیم. در خود خراسان رضوی بیش از 250 هزار دانشجو حضور دارند که بیش از 50 هزار نفر آنها در رشته‌های کارشناسی ارشد و دکتری مشغول تحصیل هستند و هر ساله بیش از 20 هزار نفر از آنها فارغ‌التحصیل شده و نیاز به اشتغال مفید دارند. توسعه ظرفیت می‌تواند در این راستا بسیار مثمرثمر باشد.


وی با اشاره به سفارش مقام معظم رهبری در حفظ شتاب علمی کشور ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در توصیه‌های خود از علم و اقتصاد و فرهنگ به‌عنوان سه پایه اقتدار ملی نام برد و خاطرنشان کرد که علم پایه دو مورد دیگر هم هست. بنابراین هر کسی می‌تواند باید در این زمینه کمک کند.


مهدی‌نژاد نوری در ادامه عنوان کرد: این شهرک می‌تواند بازوی مهمی برای علم در کشور باشد و نقشی نمایشی نخواهد داشت. قرار است این شهرک ناظر بر رفع نیاز جامعه به‌سمت مرجعیت علمی در راستای اهداف ایرانی اسلامی باشد و جایگاه مهمی را در افق 1448 ( 50 سال آینده) ایفا کند.


این مقام مسئول با اشاره به اینکه سرمایه‌های راکد را باید به مولد تبدیل کنیم، ادامه داد: بحث فعالیت‌های علمی و دانش‌بنیان می‌تواند راهکار مهم برای استفاده از این سرمایه‌های راکد مربوط به آستان قدس باشد و در این مسیر تولید، ارتقا و کیفیت علم از اهداف مهم به‌حساب می‌آید.


وی یادآور شد: دانشگاه از ابتدا غلط بنیان گذاشته شده است و این‌طور نبوده که برخاسته از فرهنگ ملی باشد بلکه تنها نسخه‌برداری و پیاده‌سازی از نمونه‌های خارجی است. به‌همین‌دلیل نتوانسته در شکوفایی انسانی نقش مؤثری ایفا کند. به‌همین‌منظور این شهرک از ابتدا نگاهش فرهنگی است تا بتواند به‌عنوان الگویی مناسب برای جامعه علمی به‌شمار بیاید. قرار است دوره‌های آموزشی و مهارتی که در این شهرک ارجاع می‌شود، با مبنانی ارزشی مرجعیت علمی در افق 50 ساله را ترسیم کند.


مهدی‌نژاد نوری به بحث شبکه‌سازی و عناصر شبکه در بالا بردن بُعد علمی کشور اشاره کرد و گفت: این موضوع هر چقدر وسعت داشته باشد می‌تواند در شکوفایی و مرکزیت و هدایتگری تأثیرگذار باشد. درواقع در تأسیس این شهرک این مسائل مدنظر قرار گرفته شده است اما باید این را تأکید کرد که این کار فوری فوتی نیست. باید در گذر زمان تکمیل شود. چشم‌انداز ما برای تأسیس آن 15 سال است.


وی بااشاره به نگاهی که قرار است در این شهرک به بُعد علمی مسائل داشته باشیم، گفت: قرار نیست که همه مباحث علمی در این شهرک به‌عنوان علم سخت تبیین شود بلکه بسیاری از مسائل می‌تواند به‌صورت علمی و نرم دیده شود. به‌طورمثال بحث نوآوری سوغات از مسائلی است که آن را دنبال می‌کنیم. سالانه بیش از 700 میلیارد تومان تا 3 هزار میلیارد تومان سوغات در مشهد توسط مردم خریداری می‌شود که بسیاری از آنها وارداتی است. مرکز نوآوری سوغات مدتی است فعال شده و به بحث سوغات و تولید آن در داخل کشور می‌پردازد.


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

برچسب ها: آستان قدس رضوی
ارسال نظر